![]() |
syranga vulgaris sensation
4 Eklenti(ler)
syranga vulgaris sensation yeni diktim...
|
1 Eklenti(ler)
Bahar geldi, leylaklar çiçeklenmeye başladı.
Geçen yıl görüp fotoğrafını çektiğim leklak aklıma geldi. Çiçeklerinin rengi, formu ve kokusu çok güzeldi. Eklenti 549270 |
1 Eklenti(ler)
Yaklaşık altı yıllık Leylagım.
|
leylağım soldu :( Yeniden açar mı. Kendisi küçük bir fide ama üzerinde çiçeği vardı şimdi ise yok. Ne yapmalıyım çiçeği budayım mı? Yoksa dursun tohum olur mu? yardım edin lütfen karar veremedim :/ Umarım tekrar çiçeklenir aynı daldan
|
Alıntı:
|
Alıntı:
teşekkürler musk |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selam
1 Eklenti(ler)
tohum mu bunlar arkadaşlar çok fazla var burada ?:rolleyes:
|
Alıntı:
Buraya bir göz atın isterseniz. Leylak Kireç Sever (Syringa vulgaris) : Murat Pilevneli – Peyzaj Tasarım |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bugün resim çeker atarım. Eğer tohumsa bir sürü var orda .. Tohum alabilirsem arkadaşlara da dagitabiliriz burdan gönderebilirim . :-)
|
Çoğaltabilirsiniz.Ben o şekilde üretmiştim.ŞİMDİ KOCAMAN AĞAÇ.Bulunduğu yerde yalnız olmayı,güneşi ve suyu sever.Kolay gelsin,sizi de mutlu etsin inşallah.
|
Alıntı:
|
Leylak Katherine Havemeyer
4 Eklenti(ler)
Geçen ay alibeyköy Bahçe market'den alıp diktiğim Leylak Katherine Havemeyer ..fiyatı 25-30 TL civarıydı,boyu 70-80 cm ,sensation hariç bir iki çeşidi daha vardı,şuanda hala satılıyorlarmı bilmiyorum
|
Benim leylak ağacım çiçeklendi.Bahardaki gibi değil ama yinede çiçek var.Karaburun da keçi gübresi bol,bende sık sık alıp atıyorum,ondan olabilir mi?
|
İlkbaharda çiçeklenen bazı bitkiler sonbaharda ikinci bir tur çiçek açabiliyor. Leylak da bunlardan biri sanırım. Benim de Leylakta bu durumu gördüğümde tuhafıma gitmişti...
|
3 Eklenti(ler)
Geçen sene diktiğim sensation çiçek açtı...
|
Leylaklara çiçek açtırmanın sırrı
Alıntı:
Güzel ve bol çiçekli leylaklarınızla geçireceğiniz keyifli ve güzel günler dilerim... |
3 Eklenti(ler)
Daha önce başka yerlerde gördüğüm zaman çok hoşuma gitmemişti. Muhtemelen bitkinin küçük olduğundan kaynaklanıyordu. Şimdi bu halini görünce sonbaharı beklemeye başladım.
Eklenti 614437 Eklenti 614438 Eklenti 614439 |
Arkadaşlar leylak çiçeğinin kokusuz olanı da var mı ? Benim ki çiçek açtı ama koku alamadım.
|
Leylak çoğaltılması
2 Eklenti(ler)
merhaba, elimdeki leylak ağacının bir fotoğrafını koyuyorum. acaba köke yakın yerlerdeki sürgünlerden çoğaltma yapmam mümkün mü? Soldaki iki fidenin köke yakın kısmını aşındırmıştım köklenme gelişsin diye de "bir bilene danışmak" istedim ağacı mundar etmeden (=
|
Leylak ağacı (çalısı) çok fazla dip sürgünü vermekte. Sizin hiç aşındırmanıza gerek yok.İyi bakın yeter. Bazıları aşılı olmakta. Kendine aşılananlarda dip sürgünlerini almanız durumunda farklı bir renk çıkabilmekte. Birinde olan beyazı çok beğenince arkadaştan onun dip sürgünlerini istemiştim. O da daha önce aldıklarının hep her yerde bulunan renkten olduğunu söylemişti. Ligusturuma aşılananlar zamanla uyum sorunu olabileceği için dipten yapıp kendisinin yeniden köklendirilmesi öneriliyor. Sizin fidanın dip sürgünleri biraz yukarıdan sanırım. Biraz gübreli toprak etrafına yığarsanız sonbaharda köklenmesi durumunda alıp başka bir yere dikebilirsiniz. Anaçtan beslenmesi durumunda çok daha fazla güçleneceği için ertesi yıl yapmanız durumunda yeni bitkileriniz daha güçlü olacaktır.
|
3 Eklenti(ler)
Bu yıl nedense leylak çiçeğini yetiştirmeye çalışıyorum. Eskiden çeşitli renklerde görür iken çiçekçilerde sadece tek çeşit satılıyor. Muhtemelen hepsi aynı yerden alıyor. Farklı çiçekleri olan yerlerde fotoğraflarını çektim. Bir kısmının aşılı olduğunu gördüm. Gövdeleri oldukça kalın olunca çok uzun yıllar önce dikildiklerini gördüm. Şimdi ise eskiden olan çeşitler satılmıyor. Tespit edebildiğim leylaklar.
Eklenti 647355 Eklenti 647356 Eklenti 647357 |
2 Eklenti(ler)
Klasik renge en yakın olan. Ancak bu çeşit ondan biraz daha dolgun ve etli çiçekleri var.
Eklenti 647358 Eklenti 647359 |
2 Eklenti(ler)
En koyu renkli olanı. Beyaz ve bu renkte olanlar hep aşılama ile çoğaltılmış. Altlarından normal leylak çıkmış.
Eklenti 647360 Eklenti 647361 |
Beyaz ve katlı olanı fotoğrafları küçülttüğüm zaman ekleyeceğim. İthal olarak alınan arkadaşımın hediyesi 20 cm kadar olan ne renk olduğunu bilmediğim leylağın gelişmesi hızlandı. Ancak halen çiçek yok. Ondan da aşı yaparsam belki daha önce çiçeğini görebilirim. O kadar yıldan sonra normal renk çıkarsa insan emeğine ve beklediğine üzülüyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:13. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025