agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Kamelya (Camellia japonica fiore bianco) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/3389.htm)

kamelyavadisi 09-04-2011 18:09

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ciceksever70 (Mesaj 782553)
Kamelyam kistan biraz sarsilip tomurcuklarinin cogunu dökse de ilk cicegini acti. Iki tane acmak üzere olan tomurcuk daha var. Demek ki -20 derece sogukta bile üzerini sarip sarmalayinca bahcede yasayabiliyor. Umarim zamanla güclenir de.

Kamelyalar güzel görünüyorlar. Bu mevsimde budama yaparsanız çok daha gür bir şekilde filizlenirler.
Renkleride çok güzel.
Sağlıcakla

www.kamelyavadisi.com sitesini incelerseniz bilgi alabilirsiniz.

k_donmez 22-04-2011 10:56

3 Eklenti(ler)
Kamelyada bolca tomurcuk oluştu, ancak henüz çiçek göremedim. Genel durum, solan tomurcuklar ve açacağını umduğum en iri tomurcuk aşağıda. Bu bitkinin derdini bir türlü çözemedim.

arzu_peri 11-05-2011 21:42

Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum :( Acaba budasammı budama işleminide nasıl yapmam lazım onuda bilemiyorum :(

kamelyavadisi 13-05-2011 22:23

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arzu_peri (Mesaj 802299)
Merhaba , benim kamelyam var 30-40 cm civarı ama malesef 3 senedir çiçek alamıyorum. Buraya sizin bilginiz vardır diye yazıyorum. Üzeri her sezon 40-50 arası tomurcuk tutuyor yomurcuklar fındık büyüklüğüne geliyor ve ondan sonra çüremeye başlıyor... Bu sene de aynı şey oldu ve şuan yapraklarıda çürümeye solmaya başladı , bı konuda bana yardımcı olabilirmisin? Kamelyamı kurtarmak istiyorum :( Acaba budasammı budama işleminide nasıl yapmam lazım onuda bilemiyorum :(

Merhaba;
Kamelyanızın tomurcuk tutması çok güzel. Kamelyalarda tomurcukların çiçek açmamasının en önemli sebeplerinde biri fosfor eksikliğindendir. Önümüzdeki yıllarda çiçek aça mevsimine yakın fosfor ağırlıklı gübre ile desteklerseniz iyi sonuç alacağınıza inanıyorum.
Sağlıcakla kalınız.

Bu arada , kamelyanızın fotoğrafını bizimle paylaşırsanız budama konusunda size yardımcı olabilirim.

kamelyavadisi 13-05-2011 23:23

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 790334)
Kamelyada bolca tomurcuk oluştu, ancak henüz çiçek göremedim. Genel durum, solan tomurcuklar ve açacağını umduğum en iri tomurcuk aşağıda. Bu bitkinin derdini bir türlü çözemedim.

Kamelyalar sanırım fosfor eksiği var. fosfor ağırlıklı gübre verirsen çiçekleri çok daha gür açacaktır.

k_donmez 14-05-2011 00:05

Sayın Kamelya Vadisi,
Bütün tomurcuklar kurudu. Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesindeki Kamelyanın tomurcuklarını seyrelttiğini öğrendim. Sizin tavsiyenizi de yerine getireceğim. Şu anda yeni sürgünler ve yapraklar geliyor. Çiçekler gelecek yıla kaldı. Güzel çiçek resimlerini sizden bekliyoruz.

kamelyavadisi 15-05-2011 20:21

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi k_donmez (Mesaj 803644)
Sayın Kamelya Vadisi,
Bütün tomurcuklar kurudu. Sayın Zeki Yağlı'nın bahçesindeki Kamelyanın tomurcuklarını seyrelttiğini öğrendim. Sizin tavsiyenizi de yerine getireceğim. Şu anda yeni sürgünler ve yapraklar geliyor. Çiçekler gelecek yıla kaldı. Güzel çiçek resimlerini sizden bekliyoruz.

Merhaba;
Benim kamelyalar da filizlenmeye başladılar. Önümüzdeki yılda yeni çiçekleri paylaşırım.

Koray ERKAN 18-05-2011 21:46

Kamelya Budama

5 Eklenti(ler)
Kamelyalarda budama işleminin ne kadar verimli olacağını göstermek için kendi kamelyamın bir kaç fotografını paylaşmak isterim. Bitki için bakım şartlarım basit, kamelyamı her gün bol su ile suluyorum, çiçeği her gün akşam saatlerinde fısfıslıyorum. haftada iki kere bitkiyi bol su ile yıkıyorum. Çelik zamanının verimli geçmesini bekliyorum.

dkc 23-05-2011 00:22

bu hastalıkmı dır ne yapmak gerekir ?

2 Eklenti(ler)
Eklenti 215096

Eklenti 215097

kamelyavadisi 23-05-2011 15:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dkc (Mesaj 808394)

Merhaba;
Yeni Filizlenmeler olduğunda eski yapraklarını dökecek. Sanırım İklim değişikliğinden oluşmuştur.
Biraz daha beklemekte fayda var diye düşünüyorum.

kamelyavadisi 07-06-2011 12:13

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koray ERKAN (Mesaj 806288)
Kamelyalarda budama işleminin ne kadar verimli olacağını göstermek için kendi kamelyamın bir kaç fotografını paylaşmak isterim. Bitki için bakım şartlarım basit, kamelyamı her gün bol su ile suluyorum, çiçeği her gün akşam saatlerinde fısfıslıyorum. haftada iki kere bitkiyi bol su ile yıkıyorum. Çelik zamanının verimli geçmesini bekliyorum.

Merhaba;
Kamelyanız harika görünüyor. Umarım çiçeklenme mevsiminde bol çiçek açar.
Oluşan filizlerden çelik alma şansınız var. Kolay gelsin.

www.kamelyavadisi.com

Koray ERKAN 09-06-2011 11:57

Teşekkür

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi (Mesaj 818064)
Merhaba;
Kamelyanız harika görünüyor. Umarım çiçeklenme mevsiminde bol çiçek açar.
Oluşan filizlerden çelik alma şansınız var. Kolay gelsin.

www.kamelyavadisi.com

Sayın Kamelyavadisi

Özellikle sizden bu şekilde iltifatlar duymak çok güzel, bir saksıya 7 li çelik aldım eğer kayıpsız büyütebilirsem ne mutlu bana,

Teşekkürler

kamelyavadisi 09-06-2011 16:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Koray ERKAN (Mesaj 819499)
Sayın Kamelyavadisi

Özellikle sizden bu şekilde iltifatlar duymak çok güzel, bir saksıya 7 li çelik aldım eğer kayıpsız büyütebilirsem ne mutlu bana,

Teşekkürler

Kamelyalarının çiçek açmasını sabırsızlıkla bekleyeceğim.
emeklerinize sağlık.

Kiraz 09-06-2011 16:50

Sn. Kamelyavdisi, benim kamelyam tüm çiçeklerini döktü ve sararmaya başladı, aldığımda çok sağlıklıydı. Yerine alışmaması kadar toprağının da uygun olmadığını düşünüyorum, müdahale etmezsem kuruyacak gibi.

Bu mevsimde budayıp, yerini değiştirsem problem olur mu? Şimdilik saksıya dikmeyi düşünüyorum (toprağını ayarlamak için), uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz?

Çayım, yeni filiz vermedi ama yaşıyor belki onu da saksıya almam daha uygun olur.

kamelyavadisi 10-06-2011 07:56

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kiraz (Mesaj 819668)
Sn. Kamelyavdisi, benim kamelyam tüm çiçeklerini döktü ve sararmaya başladı, aldığımda çok sağlıklıydı. Yerine alışmaması kadar toprağının da uygun olmadığını düşünüyorum, müdahale etmezsem kuruyacak gibi.

Bu mevsimde budayıp, yerini değiştirsem problem olur mu? Şimdilik saksıya dikmeyi düşünüyorum (toprağını ayarlamak için), uygun olur mu? Ya da ne önerirsiniz?

Çayım, yeni filiz vermedi ama yaşıyor belki onu da saksıya almam daha uygun olur.

Merhaba;
Bu mevsimde budamanın zararı olmaz. Hemen budarsanız yeni filizlenmeler olur. Suyunu eksik etmemeye çalışın. Kamelya, saksıdan çok bahçe ortamında daha iyi büyür. Karar sizin.
Sağlıcakla..

kamelyavadisi 27-06-2011 14:20

kamelya

3 Eklenti(ler)
Kamelyaların filiz atma zamanı.

kamelyavadisi 29-06-2011 14:29

kamelya

Kamelyaların İstanbul'da sağlıklı büyüdüğünü biliyorum. Yer değişikliğinden dolayı bazen yaprak dökmeleri olabiliyor. Şayet yapraklarını döken fidenin gövdesi sertleşmişse kurudu demektir. Biraz daha bekleyin , şayet tomurcuklanma olmuyorsa yapacak bir şey yoktur.
Sağlıcakla kalınız.

dede. 28-08-2011 21:42

2 Eklenti(ler)
merhaba ben konya da yaşıyorum kışa doğru 90 cm boyunda kamelya aldım çiçekli ve sağlıklıydı şimdi yaprakların rengi açıldı ve yapraklarda lekeler oluştu. bu bitkinin konya da yetişeceğini de bilemiyorum.fotoğraf koymaya çalışacağım.yapraklar için ne yapabilirim ve konya şartları soğuk oldugundan hala saksıda tutuyorum toprağa alsam olurmu.teşekkür ederim

dede. 28-08-2011 21:43

pardon kış sonu almıştım şimdi ilk kışı geçirecek konya da

kamelyavadisi 29-08-2011 09:27

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi dede. (Mesaj 853597)
merhaba ben konya da yaşıyorum kışa doğru 90 cm boyunda kamelya aldım çiçekli ve sağlıklıydı şimdi yaprakların rengi açıldı ve yapraklarda lekeler oluştu. bu bitkinin konya da yetişeceğini de bilemiyorum.fotoğraf koymaya çalışacağım.yapraklar için ne yapabilirim ve konya şartları soğuk oldugundan hala saksıda tutuyorum toprağa alsam olurmu.teşekkür ederim

Merhaba;
Kamelyalardaki kurumalar pek de iyi gözükmüyor. Bu kamelyalar benim olsaydı derhal yarı gölgeli bir yere toprağa dikerdim ve budamasını yaparsın. kamelyaları nemli tutmaya çalışırdım.

kamelyavadisi 01-09-2011 20:52

kamelya

4 Eklenti(ler)
28 ağustos itibarıyla kamelyaların durumu.

kamelyavadisi 01-10-2011 18:19

Kamelya Üretimi

2 Eklenti(ler)
1 Ekim tarihinden başlamak üzere;
Çelikleme yöntemi ile kamelya üretimine başladım.

kamelyavadisi 10-10-2011 15:24

Kamelya Üretimi

1 Eklenti(ler)
Ekim ayı itibariyle yeni dönem çelikleme yöntemi ile üretim çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.
Kamelyada çelikle üretim safhalarını daha detaylı görmek için
Kamelya Vadisi u ziyaret edebilirsiniz.

crazytutor 20-10-2011 10:09

Sayın kamelyavadisi bende birtane kamelya vardı. Öğretmen olduğum için yazın memlekete giderken arkadaşa bıraktmıştım . O da uzun süre su verememiş. Şu anda bütün yapraklarını döktü. Sizce hala yaşayabilir mi. Baharda tekrar canlanır mı?

kamelyavadisi 20-10-2011 13:32

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi crazytutor (Mesaj 871420)
Sayın kamelyavadisi bende birtane kamelya vardı. Öğretmen olduğum için yazın memlekete giderken arkadaşa bıraktmıştım . O da uzun süre su verememiş. Şu anda bütün yapraklarını döktü. Sizce hala yaşayabilir mi. Baharda tekrar canlanır mı?

Merhaba öğretmenim,
Kamelyalar suyu seven bir bitki türüdür. Suzus kaldığında söylediğin gibi kurumalar olur. Toprağını nemli tutarak bir müddet daha beklemenizi, canlanma olmazsa .....

Dansel 22-10-2011 12:35

Sn.kamelyavadisi,sn.esracer in fotoğraflarındaki gibi benim 2 minik de tomurcuklandı(3.kamelyam maalesef kurudu).Daha iyi gelişmesi için fosfor ağırlıklı gübre kullanın diyorsunuz.Elimde npk 10.40.10 yaprak gübresi var,kullanabilir miyim?kullanabilirsem nasıl kullanmalıyım?(Ayrıca npk 20.20.20 de var) Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.

kamelyavadisi 24-10-2011 09:29

kamelya

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Dansel (Mesaj 872033)
Sn.kamelyavadisi,sn.esracer in fotoğraflarındaki gibi benim 2 minik de tomurcuklandı(3.kamelyam maalesef kurudu).Daha iyi gelişmesi için fosfor ağırlıklı gübre kullanın diyorsunuz.Elimde npk 10.40.10 yaprak gübresi var,kullanabilir miyim?kullanabilirsem nasıl kullanmalıyım?(Ayrıca npk 20.20.20 de var) Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkürler.

Merhaba;
Biktilerin herzaman kuruma riskleri vardır. Kamelyanın İstanbul'da iyi geliştiğini biliyorum. Umarım elindekilerde bir sorun olmaz. Yaprak gübresini velilen dozaj kadar kullanmanızda bir problem yok. En önemlisi yapraklarını ve toprağını nemli tutmanız olacaktır. Çiçekler açtığında paylaşırsanız memnun olurum.

kamelyavadisi 26-12-2011 21:30

kamelya tarlası

1 Eklenti(ler)
kamelya tarlasından görüntü

Kamelya Vadisi

kar-topu 19-02-2012 22:30

Benim kamelyamda hiç tomurcuk oluşmadı geçen sene açmıştı bu sene hareket yok bu durum normal mi?

esracer 25-02-2012 22:51

Merhaba kamelya çiçeğim tomurcuklu halini burada paylaşmıştım. ama şimdi bulamıyorum sanki sır oldu gitti ilginç. kaldırıldımı paylaşımım anlayamadım. hatta sn kamelyavadisi de cevaplamıştı.

esracer 26-02-2012 15:13

Kamelya Çiçeği

5 Eklenti(ler)
Kamelya çiçeklerim 2. senesinde çok güzel tomurcuk oluşturdular. sağlıklı görünüyorlar. çiçek lerinin sağlıklı iri açabilmesi için nasıl bir yol izlemeli yim? şu anda balkonda öğlen güneşi alan bir yerde duruyorlar. gübre olarak yanmış çiftlik gübresi şu dönemde verebilirmi yim?

aburcuburs 05-03-2012 12:33

Sn Kamelya vadisi
acaba kargomu cumartesi günü yollayacaktınız herhangi bir aksilik olmadıysa kargo firması ve gönderi takip kodunu öğrenebilir miyim?
teşekkürler

esracer 17-03-2012 15:40

Kamelya

1 Eklenti(ler)
Kamelya çiçeklerimin son durumu. çiçek açmasına çok az kaldı sanırım. çok güzel görünüyorlar.

kamelyavadisi 17-03-2012 18:30

Teşekkürler

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 926956)
Kamelya çiçeklerimin son durumu. çiçek açmasına çok az kaldı sanırım. çok güzel görünüyorlar.

Sayın Esra Hanım;
Kamelyanız gerçekten çok güzel. Yakında çiçeklerini gösterecekler. Sanırım bu kamelya ebruli açacak. Benim favori rengim. Emeklerine sağlık. Ben de kamelya çiçeklerinin açmasını bekliyorum. Açan çiçekleri www.kamelyavadisi .com da yayınlıyorum.

vehibe 17-03-2012 18:54

Sayın kamelyavadisi; sizden aldığım kamelyalar çok sağlıklıydı,saksıya aldıktan 1.5 ay sonra yaprakları kahverengi lekelerle doldu. Yaprakları döküldü. Kamelyalarım ölüyor mu yoksa? Buna bir çözüm bulabilir miyim? Resimlerini yarın yüklerim.

esracer 17-03-2012 22:40

Teşekkürler

kamelyavadisi 20-03-2012 10:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi vehibe (Mesaj 927049)
Sayın kamelyavadisi; sizden aldığım kamelyalar çok sağlıklıydı,saksıya aldıktan 1.5 ay sonra yaprakları kahverengi lekelerle doldu. Yaprakları döküldü. Kamelyalarım ölüyor mu yoksa? Buna bir çözüm bulabilir miyim? Resimlerini yarın yüklerim.

Bitkiler saksı değiştiğinde bazen etkilenebiliyorlar. Havaların ısınmasıyla yeni tomurcuklar oluşursa büyümelerine devam ederler. Resimlerini paylaşırsan memnun olurum.

esracer 22-03-2012 12:29

Kamelya çiçeği

4 Eklenti(ler)
Kamelya larım bahara merhaba dediler :)

kamelyavadisi 22-03-2012 13:55

Teşekkür

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esracer (Mesaj 929389)
Kamelya larım bahara merhaba dediler :)

Merhaba;
Bu kamelyalar benim gönderdiklerim mi?Kamelyaların çiçeklerine hayran kaldım.
Bu bahar yeni filizlenmeler olacak. Seneye daha çok çiçek açarlar.
Emeklerine sağlık.

esracer 22-03-2012 18:52

Evet sn kemalyavadisi. teşekkürler bu çiçeği tanımamı sağladığınız için.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025