agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Kamelya (Camellia japonica fiore bianco) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/3389.htm)

Sevkibey 19-03-2021 00:09

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevkibey (Mesaj 1604519)
Aynı problem bende de var, 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)

Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.

Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?

Bu da gayet sağlıklı olan üçüncü kamelyanın çiçeği, diğer pembeyle yan yanalar, aynı suyu aynı besini alıyorlar. Bunun yaprakları canlı, çiçekleri kocaman açıyor.

E.Kahraman 19-03-2021 18:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevkibey (Mesaj 1604519)
Aynı problem bende de var, bahçede 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)

Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.

Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?

Yaprağının etrafı sarımsı olanda demir eksikliği var gibi.

Sevkibey 19-03-2021 20:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1604542)

Teşekkür ediyorum, haklısınız sanırım, toprağın ph kontrolünü yaparak (anladığım kadarıyla toprağın yeterince asitli olmaması demir ve diğer minerallerin emilimini azaltıyormuş) sonrasında demir takviyesini deneyeceğim.

Mahmut Tebir 16-04-2021 21:09

2 Eklenti(ler)
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.

Eklenti 718185
Eklenti 718186

Sevkibey 18-04-2021 13:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1605824)
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.

Eklenti 718185
Eklenti 718186

Emin olamamakla birlikte, aşırı sulama ve drenaj eksikliği nedeniyle sorun olabileceğini düşünüyorum, lekeler pütürlüyse mantardan ziyade aşırı su tutmadan kaynaklı yaprak ödemi olabilir.

Sevkibey 24-04-2021 17:37

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1604542)

Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.

Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:

E.Kahraman 24-04-2021 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevkibey (Mesaj 1606150)
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.

Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:

Buradaki mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.

Sevkibey 19-05-2021 16:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman (Mesaj 1606152)
Buradaki mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.

Demir şelatı (Fe Eddha) uyguladıktan sonra önceden sararmış olan yapraklar düzelmedi, ama yeni sürgünler çok daha gür ve yeşil çıkıyor. Sanırım Fe Eddha vermek olayı çözdü. Daha azaltılmış dozda diğer kamelyalara da veriyorum.

manolya100 13-05-2022 09:59

Kamelyam geçen yıl açmadı. ilk senesi yerini yadırgamıştır dedim. Bu sene 1,5 yıldır baktığım halde yine açmadı. Balkonda saksı içinde hazır toprakta duruyor. Geldiğinde üzerinde olan bahçe toprağını da muhafaza ettim. Yeni yaprak veriyor sadece. Arada asit takviyesi de yapıyorum. Saksıda olduğu için desem ben bu çiçeği ilk defa saksıda görmüştüm.

Kamelyam neden çiçek açmıyor?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025