![]() |
Bahçedeki ortancalarım için map gübre alıp kullansam olur mu acaba birde nasıl kullanmalıyım. Ayrıca 10 52 10 gübreler var onu mu alsam acaba çok kararsız kaldım bilgisi olan arkadaşlar yol gösterirlerse çok mutlu olurum
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim styric evde 15 15 15 gübrem var o zaman onu kullanmaya devam edeyim
|
Ortancamın yapraklarındaki kuruma
2 Eklenti(ler)
Ortancamın yapraklarında bir hastalık var. Yerini çok seviyor ve sulama konusunda bi sıkıntı da yok.Yaprakları önce sağlıklı çıkıyor fakat sonra böyle oluyor. Geçen sene yaz bittiğinde budadım iyice, bu sene yeni yapraklar sağlıklı çıktı ama yine aynı sorun baş gösterdi. Ne yapabilirim? Bu arada geçen sene ilaçlama da yapmıştım ama ne ilacı olduğunu bilmiyorum çiçekçi vermişti.
|
mükemmel.maşallah..
|
Merhaba mavi tonlu bir ortanca aldım.Evde bakımı nasıl oluyor? Bilgilendirir misiniz
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Ortanca 1 aydir bizimle, balkonda bakiyoruz pembe olan biraz iri cicekli mavisi daha kucuk. Once diger balkondaydi ama gunduz 1 2 saat direk gunes geliyordu, simdi baska balkona aldim hic gunes almiyor hep golgede ama burda da ruzgar sikintimiz var. Cicekleri cok kotu oldu, mavi cicekler komple kurudu, pembe de gordugunuz gibi. Neyi yanlis yapiyorum yardimci olur musunuz |
bildiğim kadarıyla ortanca direk güneşten ve sıcaktan pek hoşlanmıyor çiçekler hemen boynunu büküyor. hele de bu aylarda...serin hava çiçeği.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bahçemde on senedir sadece sabah güneşi alan yerdeler ortancalarım çok güzeller yılda bir defa demir sülfat veririm nisan ayı gibi bir defada mavi renge çevirmek için aliminyum sülfat verdim tomurcuk oluşmaya yeni başladığı zaman hepsi değil bazıları mavileşti ama ertesi yıl vermedim mavilik devam eder sanmıştım ama bir yıl sürdü maviliği her sene aliminyum sülfat vermek gerekiyormuş.
|
2 Eklenti(ler)
2 senedir ortanca mavileştirici verdiğim çiçeğim inadına koyu pembe açtı.😅 Neden olabilir acaba? İlk aldığımda asitli toprakta olduğundan rengi maviydi üstelik.
|
Toprağın ph dengesi yüksekse, bitki mavi olmuyor. Galiba mavileştiriciniz yeterli gelmemiş. Ama böylede çok güzel. Tatlı bir pembe. Çiçeği de bol. Güle güle büyütün.
|
Alıntı:
|
Bir kaç hafta önce, bir yakınımızın yazlığında idik. Bahçede koca koca öbekler halinde ortancalar, aynı öbekte hem mavi hem pembe ortanca. Ben şaşırdım. Hemen yaklaştım. Yakınımız uyardı ''Dikkat et, araları arı dolu'' derken çok sayıda arı uçuştu. Arılardan kaçışırken soramadım. Aynı öbekte iki renk çok şaşırtıcı geldi bana. Bir daha gidişimde fotoğraf çekeceğim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sıze ürün hakkında fıkır versın dıye link ekleyecegım ama yasadıgınız yerde nalburlarda muhakkak vardır bu fılelerden ve fıyatı da cok uygundur. Metresıne ve sıklıgına gore 2 tlden baslar. Bır de dıkkat edın bu fılelerın sıklık oranları var, 30'luk,50'lık,75'lık ve 95'lık gıbı. Tavsıyem en asagı 75'likten alın, ben öyle yaptm. Zaten ürüne yakından bakınca sıklık oranı ne kadar coksa gölgeleme oranı nasıl olur tahmın edersınız. https://www.google.com.tr/imgres?img...MygAegUIARCiAQ https://www.google.com.tr/imgres?img...MygBegUIARClAQ |
4 Eklenti(ler)
Evin yan tarafında ki ortancalar. Hiç özel bir şey yapılmıyor. Sadece çeşme suyuyla sulanıyor haftabir.
Bunların tohumu oluyor mu? |
Alıntı:
|
Cevap içiçn teşekkür ederim, tohum paylaşım etkinliği için düşünmüştüm
|
Benim yazlıkta da ortancalar dolu. Galiba bazik topraklarda pembe asidik topraklarda mavi oluyyor ya da tam tersi. Güneşin altındalar onun için bolca suluyorum. Ama gölgedeyse çok suya gerek yok. Kokusuz ama çok dekoratif. Ankara nın iklimine uyar mı bilemiyorum ama giderken çeliğini ya da çarşı dan tohumunu alayım bari. Hava serinleyince fotoğrafı da gönderirim.
|
çok güzel detaylı ve anlaşılır dille cevaplamışsınız. çok teşekkürler.
|
hatanın neresinden dönülse kardır.
4 Eklenti(ler)
Çok sevdiğim ama hep korkuğum ortancadan bu sene iki tane aldım. Çiçekliydi aldığımda yarı gölge bir alana koydum. Ama bir kaç hafta içinde mavi olan çiçeklerini döktü. Pembe biraz daha dayandı ama. En sonunda o da pes etti. Bugün forumu okuyunca yaptığım hataları anladım.
1) Haddinden çok suladım. Her gördüğümde suladım. Öyle ki saksının dibi hep çamur gibiydi. Şimdi düşününce gülüyorum niye böyle yaptım diye.:confused: 2) Demir desteği hiç vermediğim gibi sularımın kireç oranı yüksek olduğu için bitkiyi demirsiz bıraktım. Hatalarımdan ders çıkararak önümüzdeki sene için hazırlanmaya başladım. ilk adığım halleri Eklenti 712560 Eklenti 712561 son halleri Eklenti 712562 |
Yere niye dikmiyorsunuz ki...Küçücük saksılarda işkence ediyorsunuz sanki :)
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ortancama yer beğenemiyordum bir türlü. Mesajınızı görmemiştim ancak pazartesi günü en sonunda kuruyan çiçeklerini ve dallarını budayarak dikim işlemini yapmıştım. Galibada tuttu. 4 gün geçmesine rağmen yapraklarında bir sorun gözükmüyor. Eklenti 712685 |
Ortanca gaddardır o konuda, biz belki şu ana kadar 100 den fazla dikmişizdir ve sanırım biri fire verdi veya vermedi yanlış hatırlamıyorsam.
|
1 Eklenti(ler)
kuruyan çiçeklerini budadığım ve toprağa kavuşturduğum ortancamın kuru gövdelerinde yeni yaprakçıklar yeşillendi.
:p Eklenti 712769 |
Budayan arkadaşlardan kaktüs veya sukulent karşılığında çelik ya da kök almak istiyorum..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025