![]() |
Teşekkür ederim sayın Leventstar
|
Geçen yıl aldığım 2 adet ortancayı üzerleri çiçekli iken, yanılmıyorsam haziran gibi daha büyük saksılara almıştım. Geçen yıl sorunsuz şekilde geliştiler. Bu yıl haziran ayında olmamıza rağmen henüz hiçbir hareketlilik yok. Yaprak dahi çıkmadı. Büyük bir olasılıkla onları kaybettim.
Sorunun saksıyı değiştirme zamanından kaynaklandığını düşünüyorum. Sizce saksı değiştirme zamanı ne zaman olmalıdır? Birde daha büyük saksıya değilde direkt toprağa almak için bir zaman varmıdır? Bu hafta yeni ortanca alacağım, direkt olarak toprağa yani bahçede kalacak yerine almam sizce önümüzde ki yıl için sıkıntı olur mu? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler... |
Geçen senekiler çiçeklenmelerini tamamladılar ise aslında pek sorun olmamaları gerekti ama hayret, bunları direk toprağa aktarın
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
merhaba yaklaşık 1 ay önce aldığım ortancalarım çok güzel açtı ancak birkaç gün içinde bu hale geldi.kurtarma şansım var mı yarımcı olursanız sevinirim.
|
5 Eklenti(ler)
merhaba yaklaşık 1 ay önce aldığım ortancalarım çok güzel açtı ancak birkaç gün içinde bu hale geldi.kurtarma şansım var mı yarımcı olursanız sevinirim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ankaradan mı aldınız gercekten cok güzelmiş nerede bulabilirim acaba
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Hatay-İskenderun Soğukoluk Yaylasında ortanca bahçeleri.
|
Çok güzel olmuşlar maşallah. Yerlerini çok sevmişler. Ben de Ankara da küçük bir bahçede yetiştirmeye çalışıyorum. İki kışı dışarda atlattılar. İyi durumda gözüküyorlar. Ama renklerini bir türlü mavi açtıramadım. Yine pembe yine beyaz . Denemediğim şey kalmadı. Bir yerlerde yanlış yapıyorum ama nerede onu bulamadım.
|
Soğukoluk Yaylası yazın serin olduğundan ortancalar çok iyi büyüyor. Kışın kar yağdığı zamanlar oluyor. Yaylada bütün evlerin bahçesi ortancalarla dolu. Çiçekleri büyük bir karpuz çapında olanları var.İçlerinde mavi açanları var uzaktan tam görünmüyorlar. Bildiğim kadarıyla toprağının Ph asit durumuyla ilgili. Toprağına mavi çivit tozu karıştırınca oluyor diye duymuştum. Yayladakiler ne yapıyor bilmiyorum. Yanyana dikilmiş ortancalarda pembenin yanında mavi açan da var beyaz açanlarda.
|
Bu Videoda renk değiştirmeyi anlatıyor.
|
1 Eklenti(ler)
Wikipedia dan çeviri. Ortanca çiçek rengi topraktaki pH'a bağlı olarak değişir. Grafikte gösterildiği gibi, pH'ı 5.5 veya daha düşük olan topraklar mavi ortancaları filizleyecektir, 6.5 veya daha yüksek bir ph değeri pembe ortancalar üretecektir ve 5.5 ila 6.5 arasındaki topraklar mor ortancalara sahip olacaktır. Beyaz ortancalar toprak pH'ı ile manipüle edilemezler, renk için pigment içermediklerinden her zaman beyaz olurlar. Çoğu türde çiçekler beyazdır , ancak bazı türlerde (özellikle de H. macrophylla ) mavi, kırmızı, pembe, açık mor veya koyu mor olabilir. Bu türlerde renk, toprak pH'sına bağlı olarak mevcut veya bağlanmış alüminyum iyonlarının varlığından etkilenir . [5] [6] için H. macrophylla ve H. serratadır aliminyum iyonları sahip, asidik bir toprak (7 altında pH) ve tipik olarak çiçek üretir: çeşidinde, çiçek renk toprak nispi asit ile saptanabilir mavi ila mor, [7] , bir alkalin toprak (7'nin üzerindeki pH) alüminyum iyonlarını bağlar ve pembe ya da kırmızı çiçeklerle sonuçlanır. Bu, çiçek pigmentlerinin , hiperakkümülasyon yapan bitkilere alınabilen alüminyum iyonları varlığında renk değişmesinden kaynaklanır . [8] Saksı topraklarının veya karışımlarının pH'ının düşürülmesi genellikle çiçek rengini maviye değiştirmez, çünkü bu topraklarda alüminyum iyonları yoktur. Ortancaları mavi veya pembe renklendirme yeteneği de çeşitlerden etkilenir. Bazı bitkiler mavileştirilme kabiliyetleri için seçilirken, diğerleri yetiştirilir ve kırmızı, pembe veya beyaz olarak seçilir. Diğer birçok Ortanca türünün çiçek rengi alüminyumdan etkilenmez ve değiştirilemez veya değiştirilemez.
|
merhaba bahçe istila altında, sürekli yağmur altında olduğu için ilaçlama da yapamıyorum.
Yaprak biti midir ? fikir verirseniz sevinirim. https://i.imgyukle.com/2019/06/20/kseaUI.jpg |
bu sene pek keyifleri yok ama yinede güzeliz.
https://i.hizliresim.com/LvAybb.jpg https://i.hizliresim.com/r0M3O1.jpg |
Ortanca
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar benim orkimdem yapraklarını döktü ve çiçeği yeşil renk aldı ne yapmalıyım?
Eklenti 698270 Eklenti 698271 Eklenti 698273 Eklenti 698272 |
Benimde bir sorum olacak. Ortancaları sulamayı ne zaman bırakmalıyız **** bırakmalımıyız?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba... Ağustos ayında, apartmanın bahçesindeki ortancalardan birkaç dal köklendirmiştim. Bir süredir balkonda saksıdalar. Birkaç gündür yapraklarında sararmalar ve kahverengi lekeler var. Gitiitkçe çoğalıyor sanki. Açık balkonda duruyorlar ve gölgedeler. Sulama ile ilgili bir sorun olabileceğini düşünüyorum, ama suyu az mı veriyorum çok mu bilemedim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Eklenti 699912 |
Alıntı:
Alıntı:
|
Resimleri şimdi gördüm :) güzel görünüyorlar, yapraklarındaki renk değişiklikleri mevsimsel değişikliğe bağlı normal gibi duruyor ancak üstte dediğim gibi çelik alımı zamanlaması yanlış, önceki yazılanları okuyun, ne zaman nasıl alınması gerekeceği yazıyordur, ilerleyen dönemde bu arkadaşlar köklenip gelişir mi bilemedim..
|
Hızlı yanıtınız için çok teşekkürler TCM. Bu eve Temmuz sonu taşıdığımız için ancak Ağustos başında çelik alabildim. Denemekten zarar gelmez diye düşündüm. Bir aydan fazla pet şişede toprakta beklettim. Eylül ortasında saksıya geçirdiğimde hepsi köklenmişti. Bu haftaya kadar gayet sağlıklı görünüyorlardı. Sonra sararmalar başladı. Umarım dediginiz gibi mevsimdendir. Ölürlerse çok üzüleceğim.
|
Gecen sene böcekler bu senede soğuk vurdu sanırım. 2 gündür çok ciddi soğuk var ve baya tomurcuklanıp yeşillenmişti. Hafif kararmalar da mevcut
|
Evet son günlerdeki bir kaç günlük ayaz yeni filizleri yaktı malesef ama yagmur tekrar toparlayacaktır diye düşünüyorum
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025