![]() |
3 Eklenti(ler)
Dünkü doludan sonra dallar aşağıya eğildi ama yine de güzeller, değil mi...
Eklenti 40121 Eklenti 40122 Eklenti 40123 |
Teşekkürler ErtanGM, geçen sene bir çok arkadaşın problemlerini ben de yaşadım. Ne yaptıysam zaten 3-5 tane açan çiçeği renklendiremedim, yaprakların uçları bozuk ve çiçekler açar açmaz kurumuş gibiydiler. Ama herhalde geçen seneki emeğin karşılığını bu sene veriyorlar.
Bir de denemek için bu sene budama yapmadım. Bitkilerim genç, bir buçuk senelik. Geçen sene güzelce budamıştım, yazın çiçek göremedim. Budama yapılmazsa çiçeklerin küçük olacağını tahmin ediyordum ama şansımı denedim. Belki geçen seneki takviyeyle ve genç olmalarından bu sene beni çok şaşırttılar. |
Çok güzeller Nurbahar Hanım. Özellikle mor rengine bayıldım. Benim ilk aldığımda mavi olan ortancam geçen yıl mor açmıştı bu yıl pembe açıyor. Ama ben bu sürprizli durumu çok seviyorum.
|
Teşekkürler arkadaşlar, çocuklarıma övgüler alıyormuş gibi hissediyorum kendimi "Bu arada, gerçek çocuklarım çiçeklere düşkünlüğümden şikayetçiler.
Sevgili Limon, ben de bu sürprizleri çok seviyorum. Geçen sene kendilerine gelsinler diye her iki rengi veren yöntemleri denemiştim, sanırım onların etkisi. Mor da tabii ki bu iki rengin güzel karışımı. |
1 Eklenti(ler)
Bu geçen yıl ki ortancam. Bu sene mavileşmesi için hiçbirşey yapmadım.
Saksısı küçük geldiği için yaprakları da küçüldü. |
Bunada çay veriyormusun. Benimkinde hala faliyet yok. Bahçeyemi gömsem.
|
Artarsa arasıra veriyorum. Bu yıl ortancamla pek ilgilenmedim.
|
2 Eklenti(ler)
Ön bahçedeki renksiz ortancalarım. Bu bahçede zaten şimdilik sadece iki adet ortancam var.
Eklenti 40514 Eklenti 40515 |
Merhaba
Oturduğum sitede her yerde ortanca var.Pembe ve Mavi hepsi aynı alanda ekili.Bende çiçeksiz bir kök aldım.Şu an suda şişe de. Saksıya dikeceğim.Rengini bilmiyorum ama beyaz olması için nasıl bir sulama ve toprak seçmeliyim?Teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
ortancalarımın son durumları
|
Alıntı:
|
Topu topu bir aylık deneyimden sonra naçizane önerim;
Geçen çiçekleri kesinlikle koparmayın... |
3 Eklenti(ler)
Bu yıl çelikledeğim ortanca lar çiçeklenmeye başladı geçen yıl çeliklediğim baya güzel açtılar.
|
1 Eklenti(ler)
Açık pembe ortancam ;
|
Arkadaşlar,benimde mutfak balkonumda ortancam var,durumu gayet iyi ama rengi beyaz.Şu sirkeli su olayını uygulasam işe yarar mı acaba,çunku keyfini bozmak istemiyorum.
|
ortancam açmıyor
ortancamı geçen sene diktim.çok suladım.büyüdü.kışın yapraklaarını düktü.bu senede çok suladım yeteri kadar büyüdü.olduğu yerde yarı güneşlik.ama çiçek açmıyor.Neden açmıyor olabilir?
|
Sayın Fiancee, ön bahçemdeki ortanca mutfağıma yakın olduğu için, sık sık yemeklik otları yıkamada kullandığım sirkeli suyu bunun dibine döküyorum. Ama arka bahçede açan koyu renklerin inadına, bembeyaz açtı. Bu bembeyaz halliyle çok güzel gözüküyor, isterseniz sirkeyi deneyin ama renklenmezse de dert etmeyin bence.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Cemo'cum seninkiler iyi gine benimkinin çiçeği bile ufak ufak ;rengini anlamadım dediğin pembe görünüyor resimde.
|
ortancaların çiçekleri huruduktan sonra çelik alsak olurmu
|
benim ortancam bir türlü açmıyor.ortanca alıp gelecem. bıktım bu ortancadan açmıyor yaa.3senedir bir tomurcuğu bile olmadı ağaç oldu..of yarın gidecem bir ortanca alacam.bu ortancaya çok kızdım.söküverecem kıyamıyorum.ortancamın açması için ne yapabilirm.:mad:
|
Sevgili sardunya12 ,çiçekli bitkiler için olan sıvı gübreden denedinmi?
|
evet denedim ama yine bir faydası olmadı
|
1 Eklenti(ler)
Bu da benim ortancalarımdan biri. Bu sene çiçekleri geçen seneye göre daha büyük. Ortanca derin budanırsa, az sayıda ama büyük çiçek verir, hafif bir budama yapılırsa da çok sayıda ama daha küçük çiçekler açar.
Ben bu çiçeği çok seviyorum. Rengini, büyüklüğünü keyfimize göra ayarlama şansımız var. Ne hoş öyle değil mi? |
Alıntı:
0 532 712 68 97 Selçuk. |
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Bugün bahçemdeki Ortanca çeşitlerini kolaçan ettim. Hiç bir kök diğeriyle aynı değilmiş meğer. Dikkat etmemişim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Dikkatimi çeken diğer bir konu; Ortancalarım iki aynı köşede dikililer. Daha çok bir köşede yoğun şekildeler. Ne özel gübre ne sirke vb.. vermedim. Sadece sizlerden edindiğim bilgiyle dibini devamlı nemli tuttum, tutuyorum. Aynı yerde dikili olanlardan hiç bir kökün çiçek rengi diğeriyle aynı değil. Koyu pembe- Açık pembe- Açık Lila aynı yerdeler. Koyu pembe- Açık pembe-Beyaz da ayrı bir köşedeler. Fotoğrafları:
Eklenti 41514Eklenti 41515 Eklenti 41516Eklenti 41517 |
2 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025