![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bu da, Solanum Pseudocapsicum' muş. Bilmiyordum.;)
Samsun' da çiçekçide görüp fotoğrafladım. çok hoş bir duruşu var. Eklenti 199876 Eklenti 199877 |
Sayın arkadaşlar bu mavi ağaçcıktan Bursa da bulamadım ve gittiğim fidanlıklarda bir türlü derdimi anlatamadım...rica etsem ,eğer mümkünse elinde olan varsa bana çelik ulaştırabilir mi?çekinerek soruyorum özür dilerim ama çok beğendim ve bulamadım...
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
15 Gün önce kaybettiğimi düşündüğüm solanumum dipten sürgünler vermiş.
Uç kısımlarından 20-45 cm. budadım, o kısımlar ölüydü zaten. Bahçemin yaz boyu neşesi olan bu güzelliğin yeniden canlanması çok sevindirdi beni. Eklenti 290032 |
Sevgili Adalet hanım, solanumunuza çok sevindim. Sizin bitkiniz bayağı büyükmüş. Kaç yıllık acaba? Umutlandım şimdi. Ama benimki çok ince, soğuktan daha çok etkilenmiştir. Canlanırsa mucize olur.;)
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet nasıl oldu bu böyle!? Hem de kocaman bitki...
İzmirdeki bitkler çoşmuş almış başını gitmiş. Benim Solanum soğuktan yaprak bile dökmedi, hem anne hem de çelik denemem hayatta. Annedeki hale bakın;) Eklenti 290047 . |
Alıntı:
Sizinki de canlanacaktır biraz sabır, biliyorsunuz gaurada da aynı duyguları paylaşmıştık :) Alıntı:
Bulunduğu yerde rakım 950 mt. bu kışın yaşanan soğuk da etkili olmuştur tabi. |
1 Eklenti(ler)
Benim çılgın kızın bugünkü hali:))
|
Kıskanmıyorum, sadece iki ay sonra benimkiler de böyle olacak :cool:
Şaka bir yana, Jezebel ve sizin fotoğraflarınız insanın içini açıyor, ellerinize sağlık, çok güzel. |
Solanum aviculare daha mı açık renkli Jezebel, Rantonettiiler koyu mor neredeyse.
|
Bu kızın beyaz renkli olanına da ulaştım, acaba gelişimi mor gibi hızlı olacak mı bilmiyorum. Aramızda beyazını yetiştiren var mı acaba?
|
Alıntı:
|
Mor olana göre daha az dayanaklı ise saksıya almak lazım o zaman. Benim gördüğüm oldukça korunaklı bir bahçe köşesindeydi. En çok hoşuma giden yanı ise bazı çiçeklerinin çoğunlukla beyaz, bir kısmının da mor-beyaz olması:rolleyes:
|
Alıntı:
Braz daha büyük ve eflatun gibi bir renk Adaletciğim, aynen resimdeki gibi;) |
Çok güzelmiş ya...
Jineop'um bana beyazını köklendirip göndermişti, ben İstanbul'dayken bakamamışlar kurutmuşlar, Mersin gibi yerde, Güneye bakan balkonda, olacak iş mi :( |
Beyazından bende de sevgili Jineop sayensinde var yavaş yavaş toparlanmaya başladı. İnşallah çiçeğini de görürüz:)
|
3 çelik denemem de başarısız oldu.. Bir de tohumla deneyeceğim..
Bir sitede şöyle bir şey okudum.. Kökten ayırma şekli bu bitki için geçerli olabilir mi? Solanum Bitkisinin Çoğaltılması: * Solanumun çoğaltılması bitkinin köklerinden ayırma yöntemiyle olabilir. * Bitkinin kökünden çıkarak üst kısımlara uzanan ince kısımlar bitkiye benzeyen yeni bitkiler oluşturur. * Bu yeni bitkileri alıp başka saksılara dikerek yeni solanumlar oluşturabiliriz. * Bu yöntem hem kolay hem de zahmetsizdir. |
Alıntı:
Sizin bu mesajınızı bu gün farkettim. Benim büyük bir solanum bitkim var, kışı biraz hadiseli atlatsa da canlanma belirtileri var. Bitkimi kurtarabilirsem, sizin için çelik yapar gönderirim. Ayrıca, sitede satış yapan sayın Mutlu Kutlu dan da fidan temin edebilirsiniz. Ancak, Bursa'nın kışına dayanamaz, kışı iç mekanda geçirmesi gerektiğini unutmayın. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çok haklısınız Adalet Hanım; Benimkisi dışarıda. İki yıldır kocaman ağaçcık oluyor, mükemmel çiçekleniyor, kışın ise toprakseviyesine kadar donuyor. Yeniden sürgün veriyor ama çiçeklenme gecikiyor. Bu fotoğrafı dün çektim. Ne zaman büyüyecekte, çiçeklenecek. Eylülü bulur.:( Hele Bursa'da banko donar. Belki ertesi yıla sürgün bile vermeyebilir. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Solanumun bu türünü ilk kez görüyorum sayın Lonicera, çok hoş, benim tek kökte bütün renkleri açan akşam sefasına benziyor.
İlkbaharda bol çelikalın ki, kaybolmasın bu güzellik. |
Siz hiç meraklanmayın Sayın Adalet hanım. Gerek saksıya gerekse bahçeye dikim yaparak türün devamlılığını sağlamaya çalışacağım. İlkbaharda da, dediğiniz gibi her ihtimale karşı çelik alırım. Yeter ki canlarımız sağ olsun.
|
1 Eklenti(ler)
Ben de ilk defa mor-beyazını gördüm ve harikaymış..
O çeliklerden bende isterim ;) Bu yaz başında mor olanından birkaç çelik almıştım bir tanesi tuttu ve uzamaya başladı.. Eklenti 330121 |
ne kadar güzelmiş ,bende çelik istiyorum ama kimden:D
|
Beyaz ve morunu sordugumda sayın mutlu bey aşı demişti gecen hafta eyüpte tekrar gördüm fiyatı oldukca yüksekti .
Özellikle baktım aşı degil aynı dalda rengarenk beyaz mor ve 2 renkli acmıştı cok hoş bir görüntüsü var . |
Farkına zor varılan ama farkında olunduğunda hoş ve hafif kokulu çiçekleri var.
Burnunuzu çiçeğe yaklaştırdığınızda farkedeceksiniz. Kokusuz zannediyordum, yanılmışım. |
Forumu çok gezmek bana yaramıyor, afrika menekşesi, ceylan, maviş derken şimdide "çılgın kız" :)
Bu kızın güzelliği ile beni sevindirmek ister misiniz? :) |
Alıntı:
Eğer Ankara koşullarında yetiştirmeyi düşünüyorsanız, boş yere heveslenmeyin. .....Yetiştirme koşulları: tam güneş, nemli toprak Tercih ettiği toprak pH: nötr-alkali Minimum sıcaklık: 0 ° C ...... |
3 Eklenti(ler)
İster küçük, kompakt bir çalı formunda, ister küçük ebatta bir ağaç görünümünde, isterseniz elinizdeki makasla maharetinizi sergileyebileceğiniz bir topiary bitkisi olarak bahçe ya da uygun bir saksı içinde kullanabileceğiniz için joker bir bitki olarak tanımlanabilir.
Ben derli toplu bir görüntü vermek için üzerinde uğraşıyorum. Eklenti 484275 Eklenti 484276 Eklenti 484277 |
Alıntı:
Saksıda yetiştirmek suretiyle yazın dışarda, kışın içerde olur diye düşünmüştüm.. |
Bir süredir Mersin'de yaşıyorum ve uzun zamandır bu çiçek-çalıda gözüm vardı. Köklendirebilir miyim diye düşünürken, bir yerden başlamaya karar verdim. 5-6 tane epeyce dipten keserek çelikler aldım. Acaba bu ayda başarılı olur mu, buranın hava sıcaklığı bu aylarda son derece yüksek, 30 C'ın üzerinde. Kestiğim çelikleri şimdilik suya daldırdım, bu şekilde köklenir mi yoksa köklenmesi için direkt toprağa mi dikmeliyim?
|
Alıntı:
|
Farkında olmadan bizim de solanumumuz olmuş :p.. Eşime baharda Bodrum dönüşü kendisini terminale götüren taksi şöforü bir kaç gül çeliği ile birlikte vermiş. Bahçeye diktim. Tam sürgün vermeye başlamışlardı, o arada bir don vakası yaşadılar, hepsi gitti deyip ümidimi kesmişken dipten toprak altından sürgün verdiler. On cm kadar boylarına bakmadan üzerlerinde minicik mor çiçeklerini bile gösterdiler. Bu aralar sulanmalarına özen gösteriyorum, şimdilik durumları iyi ama kış için ciddi önlem gerekiyor anlaşılan. Kışın eksi sekizleri bile gördüğümüz oluyor, bakalım gelecek baharda gene solanumumuz var diyebilecek miyim..
|
2 Eklenti(ler)
Beyaz türün çiçeği mora oranla biraz daha küçük. Bazen çift renkli de olabiliyor. Neredeyse 8 ay boyunca çiçekli, daha ne olsun...
|
Beyaz çiçeklileri bahçeye çok yakıştırıyorum, gerçi bahçelere her renk yakışır ama beyazlar kelebek gibi görünüyorlar.
Beyazı yaşattığınıza sevindim, mor karışımlı açması gerçekten aşılı olduğunu gösteriyor sanırım. Güle güle büyüyüp çoğaltın Lonicera. |
Çok güzel bir ağaç. Her daim çiçekli. Zarar veren bir zararlısını da görmedim. Her bahçeye lazım. Hafif de olsa kokusu var. Arı ve Kelebekleri üzerine çekiyor.
|
1 Eklenti(ler)
Çift renkli olanların sayısı giderek artmaya başladı. ;)
|
2 Eklenti(ler)
Hem beyazı hem mavişi hala açmaya devam ediyor.
|
1 Eklenti(ler)
Bu solanum beyaz. Mordan farklı olarak salkım salkım açıyor.
Çok kolay kökleniyormuş, göstermek istedim. Eklenti 537937 Çok sevindim:) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025