agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Gül Yetiştirme (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1482.htm)

Naci 07-12-2007 14:28

Selam;
İş yerinin bahçesinden budadığım gül çeliklerini strafor kutuya kum koyarak diktim. Bu iki kutuyu kullanılmayan büyük salona koydum, salon sıcaklığı da 20 derece kadar.Acaba,bunları bahçede bıraksaydım daha mı iyi olurdu,tereddüt de kaldım,pencere camını da açık bıraktım.Eksik veya yapılması gerekenler ne olmalı,siz ce?

Harun Parlak 07-12-2007 17:39

Birincisi kum yalnız başına olmaz torf karıştır iki dışarı al sürekli nemli kalsın don tehlikesi ne karşılık kuytu köşelere bırakmalısın

çiçekçi_74 17-12-2007 13:18

selam,
Çelikle köklendirme ile ilgili yazmak istiyorum.Çiçek serasında oasis e batırılmış minyatür gül çelikleri gördüm ve strafor vijoller içerisine her göze sığacak kadar oasis koymuşlar ve çelikleri onlara dikmişler.Üretimlerini devamlı bu şekilde yapıyorlarmış.benim sormak istediğim bu teknik acaba minyatür güllerin haricinde diğer büyük güller için de kullanılabilir mi ya da tüm bitkilerin köklendirme işlemlerinde bu yol uygulanabilir mi?

Mine Pakkaner 17-12-2007 16:57

Kullanılabilir Çiçekçi_74. Bütün çelikleri oasiste köklendirmeniz mümkün.

dadaş2506 17-12-2007 21:14

Merhaba arkadaşlar, ben Ankaradan bahcivan sizlerin çalışmalarını yakından takip ediyom bahçemde çokmu çok güzel güller yetiştiriyorum.Bunun yanında helfeti gülüde dahil bendekiler daha tomurcuk halindeyken daha siyah açınca hafif kırmızı oluyor ama kokularına bayılıyom.Çeliklerini yapmışım baklım inşallah kökleşir.Sormak istediğiniz veya fikir alışverişinde buluşmak isterseniz ben ankara çayyolundayım.bahcivan_tuncay@hotmail.com

corsman 07-01-2008 22:05

herkese selam ben gül yetiştirme konuşunda hem çok meraklı hemde çok acemiyim yani yeni başlıyorum bu sitedeki tüm mesajları defalarca okudum buradaki heyecana bende dahil olmak istiyorum.benim bazı sorularım olacak çelik,torf,göz,oasis bunlar ne demek hangi güller en iyileridir isimleri nedir nerelerden temin edebilirim sıfırdan başlayanlara önerileriniz nelerdir cevaplarsanız çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Harun Parlak 07-01-2008 22:10

Sıfırdan başlayan arkadaşlara önerim araştırmaları okumaları bu sorduğunuz soruların çok kısmı forumda var.
Bulamadıklarınızı **** anlamadıklarınızı burada sorun size cevap verebilecek arkadaşlarımız mutlaka çıkacaktır.

corsman 07-01-2008 22:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 157701)
Sayın Lotus 1071, hiç yorulmadan ve üşenmeden yazdığınız 200 ve 201 numaralı mesajlarınızı büyük bir dikkat ve zevk ile okudum. Çok teşekkür ederim bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için. Manyas'ta bahçemde 100 ün üzerinde gül var. Son olarak İtalya'dan 50 adet getirtmiştim ama bana 30 tane filan kaldı. Bir kısmı kargoda yok oldu bir kısmı da çok zedelendiklerinden tutmadı. Bizim buradan aldığımız güllerden farklı gibi, yani çiçekleri çok daha iri. Renklerine gelince çok değişiklik yok. Kameriyemi saran güller koyu kırmızı ve çok güzel kokulu. Ben onların adını Montekarlo diye biliyorum. Riviera fidanlığından alırken bana öyle demişlerdi. Şimdi bu güllerden sizden öğrendiğim şekilde çelikler yapacağım. İnşallah başarırım, ve isteyen arkadaşlara dağıtırım. Tekrar teşekkürler, takıldığım bir yer olursa sizi rahatsız etmemde bir sakınca yoktur inşallah.
Saygılar.

Sizden bu güllerden almam mümkünmü acaba şimdiden çok teşekkür ederim.

corsman 15-01-2008 01:36

selam iki ay önce budanmış güllerimin yeni çıkan yaprakları biraz büyüdükten sonra çürümeye başladı sorun nedir acaba?

Buket Aknar 25-01-2008 15:23

2 Eklenti(ler)
Sevgili arkadaşlar, geçtiğimiz hafta sonu bir komşumun bahçesinde çok ilginç bir gül gördüm. Siyaha yakın bir tonda koyu bordo olan gülün göbek kısmı sanki üç tane idi. Dayanamadım ve görüntüledim. Bir de sizler görün bakalım bu gül nasıl bir gül!

sinaninci1 25-01-2008 16:16

Ben böyle gül hiç görmedim nerden almışlar, gerçekten çok güzel albenisi var,

Buket Aknar 25-01-2008 21:38

Geçen yıl Girne'de bir çiçekciden almışlar. Çelikten yetiştirmeyi deneyeceğim ama başarılı olurmuyum bilmiyorum. Çünkü henüz daha bir yaşında.

zenfree 26-01-2008 00:40

Abiye kıyafetlerde kullanılan, saten kumaştan yapılmış gül gibi duruyor. Doğrusu çok ilginç. Ve çok güzel.

İklimsiz 26-01-2008 01:43

Buket hanım, bu muhteşem güzelliği ne yapıp edip edinin lütfen. Daha önce hiç böyle bir gül görmemiştim. Ne güzellikler var Yarabii.

Güler 26-01-2008 05:59

Sevgili Buket, ben de çok beğendim, mümkünse adını öğrenebilir misiniz?

sahin002 26-01-2008 16:48

Bunlar Sn. BALIKCI'nın bahsettiği Peygamber Gülü'ne benziyor. Biraz daha sadesi gibi. Muhtemelen akrabadırlar.

Buket Aknar 26-01-2008 16:53

Gül'ün adını yarın komşuma soracağım, inşallah biliyordur.
Hava da müsait olursa yeni fotoğraflarını da çekeceğim onları da eklerim.

dost.bahcivan 26-01-2008 22:11

"Peygamber Gülü" Isparta (Yağ Gülü) nün bir varyatasıdır. 233 nolu mesajdaki gül; PERLE NOIRE ve CRIMSON GLORY nin özelliklerini taşıyor gibi.

Buket Aknar 02-02-2008 16:48

Komşuma sordum, ona siyah gül diye satmışlar. Daha ayrıntılı ismini bilmiyor.

DivanE 02-02-2008 18:54

Sanki bana biraz Black baccara gibi geldi

aybora 14-02-2008 08:54

arkadaşlar merhaba gecen pazar bahcemizde bulunan gülleri budadım ve yeniden ekmek üzere baya bir çelik aldım ve yarım su dolu bir kovanın içine yerleştirdim.

soru 1: kesmiş olduğum çelikler suyun içinde ne kadar beklemeli (bu işlem doğrumu umarım doğrudur yoksa gitti emekçikler.)

soru 2: dikim zamanı geldiğinde nasıl dikmeliyim çelik diblerine bir işlem uygulamalımıyım

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. saygılarımla.

Güler 14-02-2008 09:36

Sayın aybora, bu başlık altında yazılan yazıları ilk sayfalardan başlayarak okursanız, eminim sorularınıza geniş yanıtlar bulacaksınız, ben öyle yaptım. Sayın hocamız Mine hanım, ve birçok arkadaşımız çok güzel yazılar yazmışlar. sayın lotus71 detaylı anlatımlar yapmış. Mutlaka okumalısınız, bilgi hazneniz çok genişleyecektir.

h_berder 26-02-2008 23:03

Gül yetiştiriciliği konusunda burada çok gzel bilgiler var.
Aşağıdaki linkta bir pdf kitapçık var. Umarım biraz daha bilgi sağlar.
http://www.megep.meb.gov.tr/modulson...tiriciligi.zip

soykan01 02-03-2008 06:03

selamlar bende güle son zamanlarda merak saldım ve bu iş çok zevkliymiş..
yeni çelikler ektim bende , gelişmeleri paylaşacağım... şimdilik hoşcakalın

SAHIRE 15-03-2008 20:21

Çiftlik evimizdeki güllerden 15 adet çelik aldım. Umarım köklenir:)

karavan 05-04-2008 07:48

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar günaydın,

Güllerime o kadar özen göstermeme rağmen resimdeki gibi ara ara yeni çıkan yapraklarda bu şekilde buruşukluklar oluyor ve sıhhatsiz bir görünüm oluşuyor. Yapraklar çıkmaya başladıktan sonra onbeş günde bir topas ve insektisit karışımı ile ilaçlamama rağmen durum böyle. Yardım edebilecek mesajlarınızı bekliyorum.

Mine Pakkaner 05-04-2008 10:22

Mildiyö başlıyor, hastalığı kontrol edememişsiniz. Ziraatçinize uğrayıp ilacınızı değiştirin, yaprakları ıslatmayın.

karavan 10-04-2008 13:49

Teşekkür ederim Mine hanım. İlk fırsatta tavsiyenize uyacağım.

ripola 16-04-2008 23:30

1 Eklenti(ler)
Bunları dün harika güller açmış bir gül ağacından koparttım. İçinde tohum var mıdır? Nasıl saklamalıyım? İçindeki tohumları parçalayarak çıkartıp kurutmalı mıyım? Ne zaman ekmek gerekir?

Harun Parlak 16-04-2008 23:57

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ripola (Mesaj 226419)
Bunları dün harika güller açmış bir gül ağacından koparttım. İçinde tohum var mıdır? Nasıl saklamalıyım? İçindeki tohumları parçalayarak çıkartıp kurutmalı mıyım? Ne zaman ekmek gerekir?

Evet parçalayıp tohumları çıkarın ve hemen ekin tam zamanı yalnız çıkacak fidanlar açılım gösterebilir aynı olmayabilir.
Siz şansınızı deneyin olmadı aşılama yaparsınız **** güzel başka bir tür elde edersiniz kolay gelsin.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025