![]() |
çelikten gül üretimi
Teşekkür ederim Mine Hanım çok soğuklarda içeri alacağım.
|
çelikten gül üretimi
1 Eklenti(ler)
resimleri de gönderiyorum
|
Mine hanım teşekkür ederim..
|
TigerX,
Ben de gecikme için özür dilerim, ancak şimdi soruyu gördüm... Benim gül çok hafif kokuyor, burnunuzu değdirecek kadar yaklaştığınızda çok hoş bir koku var, ama 1 metre kadar öteden "ohh bu gül de ne güzel kokuyormuş" dedirtmiyor maalesef... Buna karşın düşünürseniz yardımcı olmak isterim. Saygılar. Levent |
Alıntı:
|
Gülden Çelik Alma Zamanı Hk
Merhaba,
Açık olan balkonumda büyük bir toprak küpte yetiştirdiğim 3 yaşındaki gülümü kış öncesi budamak istiyorum. 1-)Budayayım mı? 2-)Budanan kısımları çelik olarak değerlendirsem mevsimi midir? Ne dersiniz? Teşekkürlerimle... |
|
Yeşil gül ile şöyle bir bilgi buldum, belki arkadaşlar çevirirse yardımcı olur.
http://uncommonrose.biz/r/i/greenrose.jpg R. chinensis viridiflora This has to be the most peculiar China rose of all! Instead of being made up of normal petals, the blossoms are made entirely of sepals, all of them grass green! The blooms last longer than any other rose I know, often six weeks or more. There is a peppery scent to the blooms if you rub them with your fingers. This makes an attractive, tidy shrub for small gardens or in pots for the patio. Our plants of The Green Rose are 5 to 9 inches tall in bands or 4 inch pots. In the spring, the plants may be slightly smaller, while later in the season, they may be larger. These are one to two year old plants grown on their own roots. To minimize the amount of soil shipped and therefore the shipping expense, these plants are smaller than typical grafted varieties purchased at local garden centers. Color: Green! Class: China Secondary Classifications: Unusual; Growth Habit: Compact bushy shrub, about 3 feet wide, and 2.5 feet tall, depending on climate Bloom Habit: blooms all summer Hardiness: Zone 6-10 In zone 6 and 7, winter protection must be used, and dieback will occur, but it will come back from ground level. Fragrance Rating: 2.0 - buds smell of pepper when rubbed ARS Merit Rating: 7.3 Kaynak:http://uncommonrose.biz/r/greenrose.html |
Detaylandırılmış Gül Çeliği Sorusu
Mine Hn,
Bu çelik alma zamanlaması için Kasım dönemi İstanbul için de geçerli midir? Zira şu 3-4 gün öncesinde başlayan ciddi soğuk dönemi öncesinde, benim balkondaki gül, son günlerde ılıman da geçen havanın da etkisi ile bir sürü yeni sürgün dal verdi, bir sürü gözler peydah oldu da... Bu halde iken ve de İstanbul soğukları başlamışken çelik alıp, o başlıkta belirttiğiniz gibi köklendirmeye çalışayım mı diye sorumu detaylandırsam?? ;) Alıntı:
|
ithal bir gül fidesi aldım her yanı mumlanmış özel muhafazası var daha doğrusu kökleri kum talaş karışımı bir şeyin içinde tüm dalları mumlanmış satıcı marta kadar bekleyebilirsin dikmek için demişti ama fide her yerinden filiz çekmeye başladı .şimdi ben ne yapayım bunu saksıya alayım mı? yoksa filizleri kesip balkonda aynen muhafazasında bekleteyim mi? filizler hızla büyüyor arada azıcık su koyuyorum dibine
|
şimdi üzüldüm işte ben canım bakara güllerini hemde çelik olabilecek kalınlıkta dalları vardı kurudu diye hep çöpe attım kimbilir bi daha yumruk kalınlığında goncası olan bakara gülü ne zaman gelir bana keşke bu siteyi daha önce keşfetseymişim :(
|
ben gül çeliğini ağustos sonunda yapıyorum(yalovada) yağmurlar başlayana kadar suluyorum çoğu tutuyor.Edirnede çeliği diktikten sonra konik kısmı kesilmiş bir pet şişeyi ters çevirip üzerine kapatıyorlar.şişenin içinde damlacıklar görünüyor nasıl hava aldığını bilmem ama ilk bahara kadar öyle kalıyor.dona karşı bir önlem olduğunu ve şişenin açılmaması gerektiğini söylediler bana.
|
Sadece saksıya sokuyorum. Çoğu tutuyor. Tutmayanlarda kurcaladığım için tutmuyor. Merak ediyorum çünkü köklendiler mi diye.
|
Ben de geçtiğimiz haftasonunda budadım gülümü ve kesik parçaları soktum büyük toprak küpün içine... 10 günde bir çelikte kuruma oldu. yaklaşık 15 tane çeliğim yeşil görünmekte... tabiii bir 10 tane daha fire verebilirim diye düşünüyorum... Hayırlısı... Ama hiçbirinin üstünü pet şişe ile örtmedim; zira eşim balkonda o görüntüyü görürse çıldırırrrrrrr........
|
ben toprağa alıp balkonda mümkün olduğunca rüzgar almayan bir köşeye koysanız uygun olur diye düşünüyorum İstanbul'da kendi balkonunda 3 yıldır gül yetiştiren biri olarak; ama teknik uzmanlara da sormalı tabii...
Zira ben geçtiğimiz haftasonu 3 yaşındaki gülümü budadım ve çelikleri toprağa gömdüm; anaç kısımda yeni sürgünler ve gözler oluşmaya başladı. Ortalamanın üstünde giden havalardan mıdır nedir bilmem. Ancak, gülünüzü gündüz erkenden sulamaya dikkat edin, Mine Hn hep geceye kuru girsin gül der. Zira, hemencecik külleme oluyor güllerde... |
Güller istanbulun iklimini seviyorlar.Benim anlattığım şişe metodu Edirne gibi iklimi sert bir yerde uygulanıyor.Fazla sıcağı da sevmiyorlar,Çamlıcadaki bahçemden söküp Yalova-Armutluya diktiğım güller[orası daha ılıman] renk ve şekil değiştirmişti .tomurcuk süresi çok kısaldı.Çamlıcadaki zevki vermiyorlar yani
|
arkadaşlar ben bu dalları keseyim mi yoksa toprağa **** saksıya ekeyim mi **** marta kadar bekleyeyim mi dikmek için
|
niye cevap yazmadınız yoksa beni sevmiyomusunuz :( ben bu gülü ne yapayım :)
|
Filizlerini kesmeyin, Mart'ı da beklemeyin, toprağa alın, ancak o bahsettiğiniz "kum talaş karışımı gibi" diye tabir ettiğiniz kısmı mümkün olduğunca daıtmadan, yani, fidenin mevcut kök yapısını bozmadan ve oradaki toprağı dağıtmadan saksıya geçirin, balkonda rüzgardan uzak muhafaza edin. Toprak içeriği için de forumda Mine Hn'ın verdiği bilgiyi bulup ona uygun karışım hazırlarsınız.
Dilerseniz Don uyarısı olan günlerde de tepesine poşet geçirerek korursunuz. Bence bu şekilde kışı çıkardıktan hemen sonra ergenlik çaındaki çocuklar gibi birden boy atıp serpilecektir. Saygılar |
çok çok teşekkür ederimmmm
|
Rica ederim, bilebildiğim kadarıyla işte... Güzel günler...
|
Arkadaşlar tohumdan gül yetiştirme hakkında bilgisi olan var mıı ????
Yardım ediiin...!!! |
Eyüp Bey üyelerimizden mstfylcn tohumdan gül yetiştirmişti. Bu başlığın 20. mesajında resimini görebilirsiniz.
Yalnız tohumdan gül ıslah amacıyla yetiştirilir. Kaliteli çeşit yetiştirilmesi ya çelikle ya da aşıyla mümkündür. |
Gülü tohumdan yetiştirecekseniz, tohumu aldıktan sonra ıslak beze sarıp naylon poşete koyunuz sonra buzdolabında 1,5-2 ay soğuk katlamaya tabi tutunuz. Daha sonra 1 gece ılık suda bekletip ertesi gün ekiniz. Kapağı çok kalın atmayınız çünkü gül tohumları çimlenirken ışığı sever. Nemli kalmasını sağlayın ve ılık bir yere koyun.
Çimlenmeden sonra fideniz 4 yaprak olunca şaşırtırsınız. Kolay gelsin. |
Sayin Mine Hanim.
Verdiğiniz Bilgi Için öncelikle çok çok Teşekkür Ederim. Tohumdan Gül üretmek Benim Için Bir Hobi. Yoksa Ben çelik Alma Yöntemiyle Gül üretmeyi Deneyerek öğrendim. Sonrasinda Tohumdan Da üretebilirmiyim Diye Meraklandim. Bu Sitede Mstfcyln In ürettiği üç Adet Gülün Yeni Filizlenmiş Resmini De Görünce Tohumdan Olabildiğini Gördüm ; Merakim Daha Da Büyüdü. Verdiğiniz Bilgiyi En Kisa Zamanda Uygulamaya Başlayacağim. Ilginize Ve Bilginize Tekrar çok Teşekkür Ederim.çalişmalarinizda Başarilar Dilerim. En Derin Saygilarimla..... |
Sevgili Arkadaşlar.
Gül tohumlarını soğuk katlama işlemi için buzdolabına koydum. Bakalım ne olacak... Beklemeye başladım. |
Kolay gelsin.
|
Ağaç gülü:
Acıbademde Anadolu yakası PTTkarşısı ilkokula giderken bir bahçede sarı renkte -ağaç gülü- görmüştüm bir parça koparıp yetiştirmeye çalişmiş ama başaramamıştım.Güller nasıl oluyorda ağçlaşıp bu muhteşem şekle bürünüyorlar hep merak etmişimdir. Baston gül: Gerçekten baston gül elde etmek için gülü Kuşburnu'namı aşılamak lazım.? |
gül ve şimşir çeliği
merhaba tüm dostlar
gül çeliği hk.yazılanları okuyunca bende çeliklerimi sizlerle paylaşmak istedim. geçen sene mart ayının sonuna dogru bahçevanımızın olmaz dedigi ama benim inatla benim elimden tutar ben o çeliklere hergün masal okurum diyerek aldıgım gül ve şimşir çeliklerinin hepsi tuttu. acemice ve bahçevanın verdigi bilgilerle gül çeliklerini önce orta boy saksılara dikip topragını sıkıca bastırdım. ve hepsi tuttu ve renk renk gül actı. bu sene daha tecrübeliyim sanırım. geçen cumartesi aldıgım gül çeliklerini saksılara ektim ve ayaz yemesin diye üstünü naylonla sardım. her gün kontrol ediyorum. arada havalandırıcam. ayaz yememesi gerekiyormuş. bide dışarda bahcemin kenarında oldugu icin ufak bir kaseye su koydum.her sabah bakıyorum su buzlanıyormu diye bahcevanımız öyle yapıyor:))) şimsirler icin ugraşmadım toprak şu anda 30 cm kadar iniyor ıslak ve yumuşak oldugu icin. sadece zarar vermeden topaga ittim ve can suyu verdim. gecen senede böyle yapmıştım. ayrıca mutfagımda ışık gören yerde maydanoz, limon çiçegi, nane yetiştiriyorum. salatalarda cok iyi oluyor. bahcemin ufak bir köşesini sebze için ayırdım. sogan marul kıvırcık ve dere tohumları alıp yetiştirdim. ve bu kış hep o sebzeleri tükettik. inanın dışardan alınandan bin kat daha lezzetli ve en azından hormonsuzlar. tüm yeşillikler gönlünüzde olsun |
laleler
merhaba
gecen sene saksılara ektigim laleler soganlı bir bitki. onların soganlarını sakladım bu sene hangi tarihte ekebilirim bilgisi olanlardan rica ediyorum. ocak ayında ,kış çicegi diye adlandırılan cuha ve sıklamen ciceklerinide ektim. hazirana kadar gidermiş bunların sulama şekli nasıl olmalı, cok güzeller yanlış bişey yapıp onların bu güzel görüntülerini yitirmelerini istemiyorum:) |
Sevgili camdankalp;
Sitemizin iki önemli kuralı var. İlki kendimizi Yeni gelen arkadaşlar başlığında tanıtmak, ikincisi ise mesajlarımızı yazarken Türkçemizi elimizden geldiğince düzgün kullanmak. Bu konu için Forumda, Türkçe'nin doğru kullanımı hakkında başlığına bakabilirsiniz. Aramıza hoş geldiniz.:) |
Sevgili camdan kalp, sorularınızı, ancak uygun başlıklarda sorarsanız cevap alabilirsiniz. Laleler için soğanlı ve yumrulu bitkiler başlığında sormanız gerekir. Tabii soruyu sormadan önce forumlarda daha önce sorulup sorulmadığını kontrol ederseniz cevap almanızda hızlanacaktır. Bunun iki sebebi var, ilki konunun uzmanına daha çabuk ulaşabilmek. İkincisi forumda aradığımız bilgiye ulaşabilmek. Laleler hakkında bilgisi olan arkadaşlarımız gül başlığına bakmayabileceği için sorunuzun cevapsız kalma ihtimali yüksek. Böyle bir sonuç istemeyiz. :)
|
Ponpon (çardak) güllerden çelikleme yapmıştım.
Hepsi tuttu ve maalesef hepsi yabanileşip yalınkat beyaz çiçek açtı. Neden böyle oldu ve bu gülleri ne yapabilirim.? |
merhaba
Alıntı:
Sevgili todor, Uyarılar için çok teşekkür ederim. Arama motoruyla, gül çeliklerine bakarken sitenize rastlamış ve acilen üye olup soru sormak istemiştim. Çünkü içimdeki doga sevgisini anlatamam.. Tabi bunu yaparken yazım hatalarımın ve yanlış foruma yazmamın bu kadar önemli olabilecegini düşünememiştim.Ve bu hatalarıda bilinçli yapmamıştım.. Üzgünüm. Yinede teşekkürler... |
Ağaçve Baston gül hakında bilgisi olan varmı.
|
[QUOTE=Todor;40882]Ben birisinin bahçesinde çok güzel kokan beyaz bir gül buldum. . Köklendiler. Şimdi saksıdalar ve çiçekte açıyolar. gülüm QUOTE]
Yanılmıyorsam, sorunun cevabı, yazının içinde.;) Selam ve sevgiler. |
[QUOTE=Balıkçı;71311][QUOTE=Todor;40882]Ben birisinin bahçesinde çok güzel kokan beyaz bir gül buldum. . Köklendiler. Şimdi saksıdalar ve çiçekte açıyolar. gülüm
Alıntı:
Haklısınız. Sorun saksıdaki toprağın zayıf gelmesi imiş. Biraz gübre verince çiçekler düzeldi. Şu andaki sorunum ise yapraklarını dökmemesi. |
[QUOTE=Todor;71522][QUOTE=Balıkçı;71311]
Alıntı:
|
Detay Talebi
Alıntı:
Ancak kendimi olası bilgili arkadaşlarımın yerine koyduğumda aklıma hemen "acaba bu güllerin nesini öğrenmek istiyor arkadaşımız" diye bir soru geliyor. Dolayısı ile "Ağaç ve Baston Gül"e dair hangi detayları merak ettiğinize dair doyurucu bir açıklama yapabilirseniz hem sorunuz daha dikkat çekici olacaktır, hem de eminim daha hızlı, kolay ve tatminkar yardım gelebilecektir üyelerimizden. Saygılar... |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:27. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025