agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Çalılar (https://www.agaclar.net/forum/calilar/)
-   -   Ful, Arap yasemini (Jasminum sambac) (https://www.agaclar.net/forum/calilar/1270.htm)

zenfree 26-04-2007 00:05

Fulüme senin adınla sesleneceğim sevgili Hfz.;)
Bu başlıktaki ilk 6 mesajı okuyunca; hastalıktan bahsedilmeden arapsabununu önerdi gibi gelmişti bana. Demek ki yanlış değerlendirdim. Bilgiler için teşekkürler.
Teneke bulmam zor gibi görünüyor ama belki sakının iç-yan kısımlarına teneke plakalar konabilir.

hfz 26-04-2007 00:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 98677)
Bu başlıktaki ilk 6 mesajı okuyunca; hastalıktan bahsedilmeden arapsabununu önerdi gibi gelmişti bana. Demek ki yanlış değerlendirdim. Bilgiler için teşekkürler.
Teneke bulmam zor gibi görünüyor ama belki sakının iç-yan kısımlarına teneke plakalar konabilir.

Aman... Çok nazlı bir kız o! Ben o kadar nazlı değilimdir..:p :p

Buradaki paylaşımlar gerçekten çok güzel.. Sanırım tam ihtiyacım olduğu bir zamanda agaclar.net imdadıma yetişti.. Burada gerçekten çok güzel zaman geçiriyorum.. İyi ki bu siteyi kurmuşlar ve iyi ki bizler de buradayız.. Yüzümüzde mutlu gülümsemelerle..

Çok teşekkür ederim jestinize..:o :p :p

Pasifik 26-04-2007 08:40

Fule kabak çok iyi gelir derler.Kabak pişirirken bir parça da fulun dibine ayırıverin. Ben biraz rendeleyip koyuyorum.Yanlış anlama olmasın çiğ olacak kabak.

zenfree 26-04-2007 08:45

Teşekkürler sevgili Tekir. Bizimkiler daha bebiş. Kabak gaz yapmasın?:p :p :p

papatyam 26-04-2007 09:00

Kabak yumuşak'tır gaz yapmaz :))

Dilek Erbil 26-04-2007 11:44

merhaba fulseverler,
şimdi pazarda sarmaşık ful olduğunu söyledikleri bir bitkiyi dayanamıyarak aldım.:)) Yaprakları normal ful yaprağından birazdaha büyük,goncalar var henüz açmamışlar ama yasemin gibi dizilmişler.Tabiiki satıcı bakımı konusunda bir şey diyemedi :(( Nereye diksem acaba? güneş mi gölgemi? Karar vermemde yardımcı olabilirseniz sevinirim.

hfz 26-04-2007 12:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zenfree (Mesaj 98677)

Doğru değerlendirmişsiniz Sevgili Zenfree.;) Ben de öyle değerlendirdim.. Daha böcük gelmeden koruma amaçlı yaptırıyor..

denizden 26-04-2007 21:56

Benim fulum de geldi.Açıkçası sevgili hfz nasıl örselettirmeden gönderecek diye düşünüyordum.Ben yollasam aklıma gelirmiydi bilmem?Çok güzel sarıp sarmalanmıştı.Gelir gelmez sevdim onu."Şimdi sen bu ufacık boyunla taa İzmirlerden mi geldin?"diye.

Zeytinyağı tenekem var.Ona ekmeyi düşünüyorum.Hafta sonu köyümüzdeki ormandan, çam altından toprak alacağım.Mine Hanım; "Bol humuslu, yaprak çürüntülü,süzek toprakları severler." demişti.Yoksa hazır toprağımı yeğlemeliyim? Ancak poşetteki hazır toprak suyu çok tutuyor.

hfz 26-04-2007 22:44

Tekiiirrr....:p :p :p

Hiç duymamıştım kabak konduğunu..:p İlahi! :p

Sevgili Dilek Erbil, sanırım aldığınız Arap Yasemeni.. Güle güle büyütün..;) Ben de aldım. Çok güzel bir çiçek.. Sarıcı, dış mekan bitkisi desem? Yani çok özel istekleri yok.. Yine de sitede bir arama yapın..

Denizden, sevindim bebişinizin sağ salim size ulaşmasına..

Teneke iyi fikir.;) Sevgili Zenfree aramaya başlamış okuduğum kadarıyla..:p Hem de Vita!:p Ben de çocukluğuma döndüm bir an adını duyunca..;)

Ama bu arada tüm çiçekler için geçerli olan bir şeydir unutmayın.. Çok büyük saksıya dikerseniz çiçeğiniz kök gelişimine çalışır..:dilli:

Pasifik 26-04-2007 23:26

Fulün memleketi olan İzmir'de fulden anlayan herkes bilir fule kabak konulanacağını, şaka değil . :p Deneyin gaz da yapmıyor :D

Oğuzhan 27-04-2007 09:06

Kabak nasıl bir kabak ve nasıl konuluyor.Açıklarmısınız.

maktas61 27-04-2007 09:29

Sevgili Dilek Erbil;
Aldığınız yasemin 105 no'lu mesajdaki resimdeki gibi mi? Eğer öyleyse, ben araştırdım Madagaskar Yasemini imiş. Yanılıyorsam bilen düzeltsin lütfen. Çünkü aynısından almayı düşünüyorum. iyi çalışmalar.

zenfree 27-04-2007 09:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 99009)

Sevgili Elfogi, rendeleyip çiğ olarak toprağın üstüne koyuyorlar anladığım kadarıyla. Tabi çok az miktarda.

arb73 27-04-2007 10:03

Domates kabuğunuda formumuzda yazmışlardı ;) onu unutmayalım...

zenfree 27-04-2007 10:10

Vejeteryan bir bitkimiz var arkadaşlar. Kabak ve domates seviyor.:p

Etoburcu bitiklere duyurulur.;)

Dilek Erbil 27-04-2007 11:05

Bir bahçede gördüğüm devasa ful'un sahibine püf noktasını sorduğumda bana söylediği yemek yaparken artan domates ve kabak kabuklarını dibine attığı idi.Sinek olayı sizi rahatsız etmiyorsa bence deneyin benimkide toparlanmaya başladı.

Dilek Erbil 27-04-2007 11:19

İlginize teşekkürler arkadaşlar!
Sevgili Maktas61,
Madagaskar yasemini=Stephanotis Floribunda bu kesinlikle değil keşke olsa :))
benimkini sümüklü böçekler kökten hakladığı için ,hala içim sızlıyor.Tavsiye ederim çok güzel bir çicek.
Sayın Hfz,
sanırım siz haklısınız:Arap yasemini çok sevindim,yerini beğenir umarım.

Pasifik 27-04-2007 13:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 99009)

Bildiğimiz yemeklik kabak Sn. Elfogi. Kabakları hazırlarken sapı içi neresi olursa çöpe atacağınız parçaları rendeleyip bitkiye koyun.Fulunuz memnun kalacaktır.;) Kanaatkar bitki!:D

Ophrys 28-04-2007 12:30

Bugün benimde Ful bitkim oldu.
Çiçekçi tenekeye ekmemi, teneke bulamazsam paslanabilecek şeyleri ekeceğim saksıya eklememi söyledi. Birde arada bir domates koy toprağa dedi.
Şaka gibi gelmişti şimdi forumu okuyunca anladım ki çiçekçi ciddiymiş. Kokusuna bayıldım.

Oğuzhan 28-04-2007 13:19

Nasıl yani arkadaşlar biri kabak biri domates bu nasıl canlı sebze mi yiyiyor.:)))
Bu arada bu işlemi nasıl yapacaz.

Oğuzhan 28-04-2007 13:20

Sayın Tekir

Kabakları toprağamı gömecez.Sinek yapmamz mı ?Benim ful balkonda büyüyecek.Kapalı Camekan.

hfz 28-04-2007 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 99386)
Evet canım Yeşilyurt pazarından aldım. Kokladın mı?
Sellukanı dışarı çıkardın mı?

:eek: :eek:
KOKLAMAYIN SAKIIINNNN ! :eek: :eek: :eek:
KOKLARSANIZ HEMEN SOLAR ÇİÇEK.. :eek: :eek:

( 2. sahife, 36 numaralı mesajı okuyunuz lütfen.. )

Ophrys 28-04-2007 16:35

Aaa gerçekten mi? Sadece ben koklasam iyi evdeki herhese koklattım. Pazarda ben alırken bir teyze bu neymiş dedi ona bile koklattım.
Zaten hepi topu iki çiçeği var solacak mı yani?

memet 28-04-2007 17:19

Eğer koklarken çok yaklaşır, çiçeğe temas ederseniz, hemen kararmaya başlıyor.
Perşembeden beri çiçekte solma yoksa bir sorun yok demektir.

Ophrys 28-04-2007 17:46

Ful'ü bugün aldım. Yani sorun olacak muhakkak.
Madem koklatmayacan ne diye en güzel kokululardan birisin be ful?

Pasifik 28-04-2007 18:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 99396)
Sayın Tekir

Kabakları toprağamı gömecez.Sinek yapmamz mı ?Benim ful balkonda büyüyecek.Kapalı Camekan.

Ara ara az birşey rendeleyip koyarsınız hemen sinek yapmaz sanırım. Siz bilirsiniz deneyip görmek lazım.

zenfree 28-04-2007 21:33

Ben bugün fulümü toprak saksıya diktim. Teneke bulamadığım için toprağın içine bir tane tonbalığı konsersevesi kapağı gömdüm.:rolleyes:

lerdemir 28-04-2007 22:30

Domateste Ful Misali, Domateste Gardenya Denemesi

4 Eklenti(ler)
Sevgili Mine Hn'ın, bu konunun ilk mesajında bahsettiği uygulamayı, bugün açan gardenya çiçeğim ile denedim.

Bence harika bir görüntü oldu.

Bakalım önümüzdeki günlerde çiçek canlılığını ne kadar muhafaza edecek?

Az önce fotoğrafladığım çeşitli görüntüleri seyir zevkinize sunarım efendim...

3. fotoğrafı flaş ile çektim, diğerlerini ise doğal olması için flaşsız... Bu yüzden biraz karanlıklar maalesef...

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 24452)
Rahmetli ninem (anneannemin annesi) ful açınca onu çiçek sapının elverdiği ölçüde keser ve olgun bir domatese saplardı.Tabakta domatese saplı duran ful hem vazo ömrünü orada tamamlar, hem salonu misler gibi kokutur, hem de kırmızıya saplamış top top beyaz çiçeklerin enteresan sunumu olurudu.

Rahmetli anneannem bahçedeki ilk ful açınca onu domatese saplar ve felç geçirdiği için artık çiçeklerle uğraşamayan komşumuza hediye gönderirdi.Anneannemin vefatından sonra komşumuz artık "bana kim ful gönderecek "diye ağlamıştı. Fulu annem yolluyor şimdi.Bizim mum çiçeği kardeşliği gibi gizli bir ful kardeşliği mevcut aralarında .

Nineme neden fulu domatese koyuyorsun dediğimde annem öyle yapardı demişti.Hesapladım, bu durumda biz 5 kuşaktır fulu domatese koyuyoruz, öncesi var mı bilmem. Ama müşterilerime ful önerdiğimde, "eski moda onlar Mine Hanım, şöyle yeni değişik bir şeyler alalım" derlerse içim acıyor veya "adını duydum ama çiçeği hiç bilmiyorum "diyenler de çok.

denizakvaryumu 28-04-2007 22:47

Grip hastalığı ilaç kullansanız da kullanmasınız da 7 günde nasıl geçiyorsa,
ful-gardenya gibi çiçekleri koklasanız da koklamasanız da 3-4 gün içinde ömürlerini tamamlarlar...

Bu nedenle bol bol koklayın...bu çiçekleri biz koklamak için yetiştiriyoruz hatta koklamak bir yana içinize çekin.

Ben öyle yapıyorum.

Teneke, teneke kapağı vs. şeylerle uğraşmayın çiçek coşturanın demir gübresini alın uygulayın şaşıracaksanız :)

lerdemir 28-04-2007 22:47

Çok teşekkürler ederim.

O, asıl sizin, öyle gören gözlerinizin güzelliği...

Ayrıca, gardenya ile ful yakın ailelerden midir?

Bakım gereksinimleri de benzer değil mi?

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025