![]() |
Alıntı:
Kargo dahil neye mal oldu. |
Alıntı:
Satıcılar çok güzel paketleme yapıyorlar , şimdi havalar da serin , bitki daha kolay dayanıyor ;) |
Ben maliyetini göndersem para size ulaştığında benim adımada alır mısınız.?
|
Oğuzhan' cığım maalesef ,
sn. oceanheart kendisi aldı , ben kendisine sadece size verdiğim linki verdim . Çalışıyorum , zamanım çok kısıtlı . |
Teşekkürler.
|
Alıntı:
|
selam, ben bir hafta önce ektim tohumları ama hala tık yok, çimlenirmi acaba
|
tohumları nereden aldınız.gitti gidiyor da gördüm ama cesaret edemedim.çiçek çok güzel.kararsız kaldım.
|
Alıntı:
Sağlıklı bir hala gelirse ben talibim. :) |
Alıntı:
|
Tohum kabuğunu çıtlatıp ılık suda 24 saat şişmesini sağladıysanız çimlenme daha garantili olur .
Umarım yapmışsınızdır . Ben artık bazı tohumlar için de Rapid Rooter kullanıyorum . |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
tohumdan yetiştirmenin heyecanı ayrı , dilerim muvaffak olun . Bizimle resimleri paylaşmayı ihmal etmeyin lütfen ;) |
Tutulmakta haksızmıyım ?
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Jezebel çok güzel. Dilerim o çiçekler tohum olur....:)))
|
Maşallah.Gerçekten çok güzel bir tür.
|
Maşallah canım, ellerine sağlık:)
|
Mavi Kelebek çiçeği hayalleri suya düştü bütün tohumlar çürüdü malese :((
|
Aylardır beni mutlu ediyor
1 Eklenti(ler)
|
Ay ay, çok güzel:)) Ellerine sağlık canım:)
|
Çok güzel görünüyor gerçekten verdiğiniz emeğe değmiş ellerine sağlık sevgili Jezebell:)
|
Maşallah nazarlıgı kendinden mavinin tonu çok güzel ellerinize saglık.
|
Sevgili Gül hanım teşekkürler ,
bu böyle açmaya devam ederse ben bunun saksısını değiştiremiyeceğim . Ne yapsam şaşırdım . |
Sevgili jezebel, mavi kelebeğin gerçekten çok güzel ve keyifli. Bu durumda saksı değiştirmeye pek ihtiyacı yok gibi. Saksısının boyutu çiçek açmasına çok uygun. Saksısını büyütürseniz önce köke sonra da gövde ve yaprağa çalışacağı için uzun bir süre çiçeğini görmeyebilirsiniz. Zaten saksı değiştirmeye ihtiyacı olduğunda durumundan belli olur; ilerlemesi de çiçek açması da durur.
Güle güle büyütün. |
Tohumlar
4 Eklenti(ler)
:( Ben toplayana kadar tohumlar dökülüyor , kayboluyorlar .
Çözüm üretemedim bir türlü . Bir kaç görselle gönlünüzü şenlendireyim mi ? Eklenti 182247 . Eklenti 182248 . Eklenti 182249 . Eklenti 182250 :rolleyes: |
Altına beyaz bir örtü serseniz :) ve saksının dibinde hemen bir tane görünüyor bile ; ben tohuma benzettim ;)
|
Ben tepsi düşündüm , daha pratik olur .
Bir de kapalı balkonda arı , sinek hiç bir mahlükat yok . Acaba tozlaşma oluyor mudur ? |
Sanmam tozlaşma için bazen rüzgar bile etkili olabiliyor, örneğin ofiste biber yetiştimeye çalışıyorduk ama hep çiçekteyken dökülüyordu, bizde nerde yanlış yapıyoruz diye düşünürken, çok sevdiği Y.Ziraat Mühendisi bir abimiz içeride tozlaşma olmadığından çiçeklerin döküldüğünü, arada sırada bitkiyi sallamamızı tavsiye etti, rüzgar etkisi gibi ;) biz güldük ama denemeden de yapamadık ve cidden biberler oluştu, ne kadar bağlantılı bilemiyorum ama aklıma geldi birden, tozlaşma deyince
|
Geçen gün fırçamı alıp biraz tozlaştırdım , altlarına da beyaz tepsi koyarsam düşen tohumları bulmam kolaylaşır ;)
Artık onun inisiyatifine bırakırsak tohum sahibi olamıyacağız belli oldu ... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025