![]() |
5 Eklenti(ler)
İşyerinin bahçesine diktiklerimden
;) Eklenti 302664 Eklenti 302665 Eklenti 302666 Eklenti 302667 Eklenti 302668 kış güzelce atlatıldı, boy atıldı ve çiçekler ;) |
1 Eklenti(ler)
Eminönü'nde satılık Abutilon var!!! 30 lira diyorlar ama yarı fiyatına bile alabileceğinizi sanıyorum. Pazarlık yeteneğinize bağlı tabii.:)
Eklenti 309262 |
Benim gecen yaz cimlendirdigim abutilonda bit pire disinda hic bir faaliyet yok. Yapragi bol ama daha bir tek cicek tomurcugu göremedim.
|
Alıntı:
Genellikle tohumdan yetiştirilen bitkiler, ilk yıllarında çiçeklenecek güce ulaşamıyorlar. Halbuki çelikten yetiştirilenler, eğer çiçeklenme dönemleri abutilon gibi neredeyse tüm yılı kapsıyorsa, aynı yıl bile çiçeklenebiliyorlar. Nitekim nisan ortasında kıştan çok etkilenen abutilonumdan, sert budama sonrası bir dalını, yedeklemek amacıyla çeliklemiştim. Geçen hafta üzerinde bir çiçek, bir tomurcuk gördüm. |
Orhan Bey nisan ayında çeliklediniz ve bu sene çiçeğini mi görüyorsunuz?
Hakikaten bende bir sorun var galiba.. Bu bahar farklı zamanlarda çelik yaptım.. Yok olmuyor.. :( En son geçen hafta yine çelik aldım, bahçenin bakıcısı ''Boşuna uğraşıyorsun ben kasım gibi çelikleri bahçenin köşesine öylesine gömüyorum hepsi tutuyor'' dedi.. Bahar ve yaz ayları çeliklemek, gereksiz bir çaba mıdır halen anlamış değilim.. Geçen yaz da tutturamadım.. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sevgili Selis; Ülkemizde, ekim-kasım ve birde nisan aylarında toprak, yağış ve sıcaklık koşulları yaklaşık olarak eşdeğerdir. Toprak daha soğumamış veya ılımıştır. Yine yağmularla tam tavında bir yumuşaklığa kavuşmuştur. Havada don tehlikesi pek yoktur. Özetle bu aylar, gerek çimlenme, gerekse köklenme için idealdir. Ama nisanda İzmir' de çeliklere arasıra su vermek gerekir mi, bilemiyorum. Yaz aylarında çeliklemek, pek başarılı olmaz sanırım. Bu arada çeliğimin bir fotoğrafını buldum. En sol baştaki yaklaşık 25-30 cm. uzunluğunda olanı! Sağ altta, neredeyse toprak hizasında, sularken çamura bulanmış çiçeği zor farkediliyor. Hemen arkasındada tomurcuğu var. Neyse döndüğümde, unutmazsam son halini tekrar fotoğraflar, burada yayınlarım. Eklenti 309543 |
1 Eklenti(ler)
|
Bana bu guzel çiçekden çeliklenerek verilecekdi.Kış başlarında digerleri gibi buda unutuldu **** vazgeçildi. Üzgünümmm
|
Söz verilen mesajı alıntılarsanız bizde sözünü unutan kişi kim öğrenmiş oluruz.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Hikaye uzadı. Son durum her iki çeliğim de tuttu ve üstelik çiçek bile açtılar. Boyları da henüz bir karış . |
1 Eklenti(ler)
|
Abutilon satışı yapan Arkadaşlarımız varmıdır.
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki abotulion çok güzel çiçeklendi.
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Merhabalar
Abutilon satışı yapan Arkadaşlarımız var mıdır. |
1 Eklenti(ler)
|
İnşallah yetiştirebilirsiniz sayın Jezebel. Çiçekleri ne renk açıyor biliyormusunuz? Bende 1 ay önce elime geçen, turuncu çiçeklisinin bir kaç çeliğini sera etkisi yaparak köklendirmesini başarabildim.
|
Alıntı:
Şimdi başarı mı bilmiyorum da, mavisini hiç kimse getirtmiyorsa çaresiz tohum gelecek ;) |
Çok haklısınız Sayın Jezebel, bizde çareler tükenmez. :D
Valla bir gün yüzsüzlük yapıp sizin sarı yapraklı olandan da ben istersem şaşırmayın. :D |
Mart ayında tohumdan çimlendirdiğim çin laterni yaklaşık dört aydır aynı ebatta. Ne ölüyor ne de büyüyor. Bir yerde yanlış yapıyorum galiba. :(
|
Abutilonlarınız ne alemde arkadaşlar, yavaş yavaş coşma zamanı geliyor yakında sayfalar canlanmaya başlar. :D
Alacalı yapraklı olanından çok aramama rağmen bir türlü çelik bulamadım bari sizler bol bol resim paylaşında özlem gidereyim. :( |
herkese iyi akşamlar
|
1 Eklenti(ler)
:Eklenti 551871
Tohumdan yetiştirdiğim abutilonum yedi ay gibi bir bekleyişten sonra üzerindeki minik tomurcuklarla bugün bana sürpriz yaptı |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlar da benim bu sene ektigim tohumlardan 2 renk cikti
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...7e3e01fa1f.jpg http://images.tapatalk-cdn.com/15/06...6f927327bd.jpg |
1 Eklenti(ler)
Ağaç küpelerimiz kurumadı, bilakis çok mutlular
Eklenti 557848 Boylandılar, -8 C luk soğuğa dayandılar. Kedilerin tırnaklarını törpülemek için kullandığı gövdesindeki yırtıklara rağmen:) |
3 Eklenti(ler)
Bu türün ilk çiçeklerini görmek nasip oldu, canlısı resimdekilerden çok çok daha güzel. :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:54. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025