![]() |
Sizinkiler sarıydı değil mi sevgili Volare?
|
Hay Allah sabırsızlandım şimdi, inşaat alanındaydı, başına bişey geldimi ki?
Kırmızı benekli olandandı gördüğüm, tek kök görününce sadece bakmaka yetiniyordum. Ne çok şey öğrendim sizlerden. |
Abutilon
Alıntı:
Sevgili Ulker , annem oyle yapiyordu . Uc celikleri torfa sadece ucu gorunecek sekilde dikiyordu . Ustune pet siseden kestigi serayi kapatiyordu . Ilk yaprak cikana kadar bu sekilde kalacak. Sonra zaten malum , sulama ve bakim , sevgi v.s. |
Sevgili Volare, yarın yönümü değiştirip, oradan geçeceğim, inşallah yerinde duruyordur.
Her ihtimale karşı yanımda falçata oluyor, uygun bir çelik alıp, annenizin yöntemiyle şansımı deneyeceğim. |
Kroki veya harita isterseniz yardimci olabilirim-:)
|
Hakikaten ya, sanki define çıkaracağım.
Gece gece çok güldüm, rüyama bile girer şimdi. Allah'ta sizi güldürsün.;) |
Tesekkurler.
Bu gece tatille gidiyorum. Bu duan cok makbul olacak , yani gulme ve eglenme mevzuunda ...:) |
Tomurcuktaki Abutulion um açtı, inanılmaz güzel bir rengi var, sarıya kaçan bir pembe, öyle zarif ve sevimli ki.
http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=33709 http://www.agaclar.net/galeri/showim...mageuser=33709 Ben bu çiçeğe bayıldım, herkese tavsiye ediyorum. |
Bu ne güzellik,maşallah...Abutulion tohumunu nerden almıştınız. Bulmak lazım...
|
Adalet hanımcım ,
renkleri harikaymış .Güle güle büyütün . |
Unuttum yazmayı, benim operasyon başarısız oldu.
Zavallı çiçek inşaat tozunun toprağının altında kalıp, kurumuş. |
Alıntı:
benim teyzeden aldğım çelikler hala canlı . Mini seralarında bir yaprak bile kaybetmemişler . Hatta birer yaprak çıkarmışlar . Toprakları nemli tutularak ve haftalık havalandırılarak ;) Üstlerini açacaktım ancak Bucadaki su kesintisi şimdilik engel . Yarın bir resim eklerım . Bu arada komşuda yeşeren , size ge düşer Ülker hanımcım , Üç çelikti , 2 'si biraz uzun olunca böldüm , beş çelik oldu... Eh çiçekçi dükkanı açacak değilim ya... |
Alıntı:
|
Sevgili Volare,
Çiçekçi dükkanı açmış kadar oldun bence. (karı, sadece sevgi olan bir dükkan :) ) Gördüğüm benekli lanterni çok beğenmiştim, keşke daha erken davransaymışım, yazık. |
Abutilion
2 Eklenti(ler)
Bir site buldum her çeşidi var , içim gitti 40 tohumunu 2-3 paunda veriyolar(kargo hariç) .
Alsak da paylaşıversek mi acaba:confused: mavisi de var:rolleyes: link |
Şimdi tohumlar gelirse, bahara kadar nasıl bekleyeceğiz? çatlarım ben. :o
40 tohum cümlemize yeter de artar bile, siparişe katılırım ben. |
3 Eklenti(ler)
Ülkerciğim linki özellikle senin için koydum aynı sitede lisiantuslar var bir bak derim .
Benim seradan(?) manzara ve sonuçlar ;) |
Benekli Çin lanterni
1 Eklenti(ler)
Benekli Çin lanterni
Yeni çıkan yapraklar baya soluk renk olunca seradan çıkardım , ışıkları noksan geldi demek ki... Yarı gölgeye aldım , daha sonra bakarız duruma göre ;) |
Sevgili Volare, hiç fena görünmüyor doğrusu, fazla sararmamış.
Bahara doğru her rengini almak istiyorum. Kipa'da lisi ve lantern tohumları görmüştüm, uzağa gitmemize gerek kalmayabilir.:) |
Bence de elimizin altinda varken uzaklara gerek yok .
En minik çelik 2 gundur dışarda bozulmadı , eve geldim kontrol için (sabah açmıştım). Bir vukuat yok , diri diri duruyorlar . |
Bu kadar ilgiden sonra, bence de diri durmalı ve gelişmeliler artık.
Üstüne titredikçe nazlanıyorlar. |
Keşke ,
diktim suladım , tatile gittim , bir hafta sonra döndüm hala diri diriydiler . Tutmuşlar demek ki ..çok özen istemiyorlar . |
Abutilon pictum 'Thompsonii'
1 Eklenti(ler)
Çelik -dikmemden üç ay sonra .
Saksı değiştirme zamanını bilen varsa , lütfen söylesin . |
Çok güzel olmuş sevgili Volare, bırakın kışı bu saksıda geçirsin, bahara yerini genişletirsiniz.
Soğuğa dayanaklı bir bitki değil, korunaklı bir yerde beklesin baharı, dışarıda kalacaksa naylon ile sarıp koruyun. |
1 Eklenti(ler)
Baharı bekleyemedik , dur durak bilmediği için , hazırda saksı yoktu ,bulduğum ilk kovaya beş delik açıp göçürdüm .
|
Keyfi yerinde gibi görünüyor. Bişeycik olmaz:))
|
Maşallah diyelim Volare, başını almış gitmiş:)
|
Füsuncuğum , çok çabuk kökleniyor , öyle begonvil gibi nazlı değil .
Bahara kısmetse senin için de köklendiririm . Ülkere , Günüme ve jineop ' a verdim . Hızına yetişilmiyor . |
Bende isteyebilir miyim sevgili Volare. İstediğiniz kadar beklerim...
|
Şimdiden çok teşekkürler :)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025