![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
engeltrompeten
tesekkürler seversen oluyor biraz özen isteyen bir cicek |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2017
|
Aynen seversen oluyor benimki 2 senedir bende bu sene ilk defa açtı geçen sene ölmüştü sonra bir baktım tekrar patlamış ve şimdi kocaman oldu ![]() GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
yeriniz sogukmu bilemiyorum ama kisin üzerini güzel kapatmalisiniz soguga dayanamayan bir cicek ilkbaharda acarsiniz kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Benimkilerde ilk senesinde çiçeklendi https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...1aa5e91b0b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...2bdb4c0954.jpgGM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-10-2016
|
Merhaba, Elimde sarı olanından çelikler var 6 tane, köklenmiş durumda, başka bir renginden çelik göndermek isteyenler ile değiştirmek isterim, Teşekkür ederim |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Ben bu ağaççık ile aşk yaşıyorum resmen. Özellikle sn. Tarabyali'nın fotoğraflarındaki formda olanları nasıl güzel... Hele bir de mis kokuluysa daha ne olsun. Bahçedeki yerini bile kafamda hazırladım iş çelik bulmaya kaldı. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
https://www.engelstrompete.eu/epages...8/Products/235 Katlı olanların güzel renkleri de varmış. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Çok güzel bir bitki ama, aman çocuklara dikkat edin, bilmeden yaprağını, çiçeğini ağzına götürür. Mümkünse yaklaştırmayın çocukları. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-10-2007
|
Brugmansia hakkında.
Sakarya'da oturuyorum 2.5 yıdır brugmansia yetiştiriyorum ve ticari amaçla yapıyorum. Şu anda elimde 11 pempe ve 3 sarı renkte olmak üzere 14 tane çiçeğim var. 2,5 yıllık 1 tane 1.5 yıllık 12 tane 1 tanede yeni diktim. Yetiştirmesi çok kolay ama bakımı biraz zor olabilir çünkü çok su isterler nemli toprağı severler çiçeğim büyüklüğüne göre su ihtiyacını karşılamak lazım , direk olarak güneşi görmezse daha iyi yetişir.Kış aylarında buzlanma olduğu zaman korumak lazım çiçek zarar görüyor.İyi bir bakım yapıldığı zaman yılda 2-3 sefer çiçek açar ve kokusu muhteşem benim açımdan. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2014
|
Merhaba, halen satıyor musnuz acaba bu bitkileri? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 22-08-2014
|
Merhaba,brugmansia ile ilgili bilgileriniz hayli eski tarihli de olsa ilgimizi çekti bu çiçeğin hayranıyız.geçtiğimiz nisan ayında Bayındır dan sarı bir fide getitdirdik büyükçe bir saksıda boyu bir metreye yaklaştı ancak henüz çiçek açmadı bu sene açarmı.Ayrıca başka renklerden edinmek istiyoruz sizde çelik varmı,gönderebilirmisiniz, seviniriz en iyi dileklerimizle. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
Brugmansia yetiştiricileri lütfen dikkat ediniz.bitkinin herşeyi zehirlidir.bu bir yana çiçeği de zehirlidir. 2 veya 3 defadan fazla koklamayın. bas ağrısı,bulantı,kusma,göz kararması en kötü ihtimalle bayılmaya neden olabilir. bu yan etkiler yetiştirilen yerle alakalıdır. sıcak yerlerde çok dikkat edilmelidir.ama bu çiçeği hiç koklamamak gerektiği anlamına gelmiyor. çiçeği kokladıktan sonra 5 dakika içinde bir daha koklamayın.. bu kadar şeyi nerden biliyorsun derseniz kendim yaşadım komsunun çiçeğini fazla koklamıştım,baş ağrısı ve bulantıdan birgün yataktan kalkamamıştım. Ama şunuda belirtmek isterim kokusu çok güzel,o çiçek yüzünden bir gün hastaydım ama deydi diyebilirim , bu sene dayanamadım komşudan bir dal aldım diktim bu sefer koklarken dikkat edicem .. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Selam. zengerdandan sarı Burugmansia tohumu aldım. tohumlar okadar ufakki bunu nasıl ekip yetiştirecegim şaşırdım kaldım . tecrübeli arkadaşlar yardım ederse sevinecegim. şimdiden teşekkür ederim. of of işim zor ![]() |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
of inanılmaz ama bir sorun var ben burugmansiayı ufak agaccık biliyordum kac yılda bu kadar oldu güle güle keyfini sürün almira |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu resmi komşu sitenin bahçesinden çektim. Kaç yaşında olduğu ie ilgili bir bilgim yok. Ben ilk çelikleri köklenmesi için suya koydum. Bakalım; sonucu göreceğiz. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı? |
|
|
|
|
|
#20 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada Düzenleyen Lonicera : 06-02-2014 saat 16:07 Neden: ekleme, imla hatası |
|
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#22 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
Engelstrompete "HONEYMOON
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Umarım sorunsuz getirebilirsiniz..Kolay gelsin..... |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Artık kış koruması yapmayacağım!
Üç yıldır kasım ayında belli bir yükseklikte buduyor, dibini malçlıyor ve çuvallara sarıp, tabanı açık varillerle de, rüzgar perdesi yapıyordum. Sonuç; Her sene hüsran. Yine neredeyse toprak seviyesine kadar donmuş. Mecburen kestim.Bundan böyle, İstanbul'a dönerken, fotoğraftaki seviyelerden kesip, üstünü çuvalla örteceğim, o kadar. Kısacası hiç uğraşmayacağım. Bu kış -5 derece görülmüş. Gündüzleri don kalkmış. Hal böyleyken donuyorsa, uğraşmaya değmez. Nasıl olsa, kökten tekrar sürdüğünü defalarca kanıtladı. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| zafer inandıklı |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|