![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Benim balkondaki beyazlara bile tırtıl geliyordu sizin bahçedekilere ziyafet var diye sülalecek geliyorlardı kesin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Çiçeklenmeleri iyice azaldı. Geçen yıl hiç gelmeyen arılar bu yıl başlarından ayrılmadı diyebilirim. Sanırım anca keşfettiler bitkiyi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
O kadar arı girip çıkıyor ama bir türlü tohum oluşturamadı hiçbiri. Bitkilerin yanına gittiğimde boruların içerisinden sürekli vızıltılarını duyuyorum. İnşallah tohum yaparlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Ben, hiç tohum varmış diye bakamadım. Aldığım tüm çelikler, tuttu.. Fakat, bugün 30 yaşındaki palmiyemi kaybettim.. Kırmızı palmiye böceğine yenik düştü..Yanındaki arkadaşına delikler delip ilaç enjekte ettim, kurtulma ümidi 0/0 10 ama.. Çıkmayan candan Ümit kesilmez.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-10-2014
|
Ben de buldum bu bitkiden, acaba bu uç çeliği nasıl alınıyor ? Çelik konularını bolca araştırdım ama resimli anlatım olmadan öğrenemeyeceğim sanırım :/ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-03-2006
|
Yan dallarından 30 cm kadar bıçakla kes, suyun içerisinde beklet köklendiğinde dikersin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Araya hafta sonu girince bu hale gelmis ;Tek bir cicek ama Cok cok guzel.. (nazar degmesin ![]() Mart ayi gibi guzel bir yer bulunup toprak ile bulusturulacak. Havuzun kenarinda en gunes alan yerdeler kendileri..( saksida tabii ki ) Duble actigindan, cicek yapisi daha dolgun gozukuyor. Ya, triple( yani 3 kat) acsaydi ? Bu bitki, beni kendisine hayran biraktiriyor. Arilar, da hala diger Brugmansia`larin acmis ciceklerinin icine pikeler yapip duruyorlar. Düzenleyen sındırgılı : 15-12-2014 saat 22:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Paylaştınız paylaştınız bu güzellikleri, dayanamadım tohum aldım ben yine ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Bence bahcenizde bol gunes alan ve gozunuzun onunde bir yeriniz varsa size bir celik borcum olsun. Inanin, o guzellik yasanmaya deger..Hele, cinsi bol kokulu ise.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sayın Sındırgılı, bu harika teklifiniz için çok teşekkür ederim. Bahçemizde güneşten çok başka birşey yok. İçine konduracağımız küçük evimiz bitince (inşallah bu yaz), kaktüs ve sukulentler dışındaki hemen her türü bahçeye aktarmayı düşünüyorum. Sözünüz baki kalsın, tohumda başarısız olursam sizden ricada bulunayım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
Ben brugmansia'dan çelik aldım sizce alabilmiş miyim? Altlarını sonradan 45 derece açıyla kestim bu resmi çektikten sonra farkedip. Sizce yapraklarını biraz daha budayayım mı? Oda sıcaklığında mı bekletiyim ? Ne kadar güneş almalı? En önemlisi de doğru çelik alabilmiş miyim? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sn Hecate uçtan değil de keşke biraz daha odunlaşmış kısmından alabilseydiniz çelikleri.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Deneyin bakalım, artık şansınıza. Odunsu çelikler daha kolay kökleniyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
|
Anlamadım şimdi bu uç çeliği olmuyor mu? Odunsuların daha kolay köklendiğini anladım ama herkes uç çeliği yazmıştı konuya. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Evet uç çeliği ama sizinkilerin boğum sayısı yok denecek kadar az. Ayrıca yumuşak çeliklerin köklenmeden çürüme olaslığı daha fazla. Neyse siz deneyin hele. Sonucu hep beraber görelim. Gelişmeleri bizimle de paylaşın lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Tabi ki sonuçları paylaşırım suda köklendiriyorum ama ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Öyle moralinizi hemen bozmayın. Durun bakalım, daha neler bekliyor bitkiler dünyasında hepimizi. Boza boza yapmayı da öğreneceğiz hep beraber. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Haklısınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
|
Ben meleklerin borusu çiçeğini çok seviyorum beyaz katmerli bulamadım nereden bulabilirim yardımcı olurmusunuz lütfen.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
meleklerin borulari
arkadaslar (antalyada aydinda) yasiyorlar ne güzel bu cicegin tam sevdigi bir iklim sartlari mevcut yasadiginiz sehirlerde ben istanbulun bogaz semtinde oturuyorum bogazin sert sogugundan korumak icin her yil yerinden söküp kapali alana aliyorum sicak iklimli bölgelerimizde buna gerek oldugunu sanmiyorum uzun sözün kisasi sanslisiniz cicek yetistirmekte sansiniz cok cok yüksek (hecate)hanimin yaptigi celikler gayet iyi alinmis tutmaz diye düsünmeyin uctan celik yaptiginiz icin benim deneylerinde gövdeden daha iyi cabuk köklesiyor saygilar...... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
|
Alıntı:
Aydın Kuşadası'nda çok aramama rağmen bir çelik bulamadım..İklim şartları uygun ama bir dal çelik bulabilsem harika olacak bulamıyorum..Çok kişiden rica ettim mesaj gönderdim çok kişi söz verdi göndereceğim dedi göndermedi inşallah dualarım kabul olur bu çiçekten benimde olur.. Saygılarımla.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
meleklerin borulari
sayin (dehako) konuyu özelinizde cevapladim anladiginizi saniyorum saygilar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Nisan ayında Ağaçlar.net 10.yıl dönümünde dağıtılan çeliklerden sarı olanı suda köklendirip bahçeye diktim. Ekim-Kasım aylarında çiçeklerini gördüm. Ancak hiç kokusu yoktu. Oysa muhteşem kokudan bahsediliyor. Koku akşam mı oluyor? Ya da benimki kokusuz bir tür mü? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
|
|