![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Partial to Full Shade : Kısmi gölgeden tam gölgeye kadar Light shade: Bunu tam olarak ben de bilgiyorum ama hafif gölge diye tahmin ediyorum Mid spring: ilkbahar ortası Late Spring: İlkbahar sonu Early Summer: Yaz başı Fall: Sonbahar Early winter: Kış başı From herbaceous stem cuttings :Yeşilimsi /Otsu çeliklerden keserek From woody stem cuttings: Odunumsu çeliklerden keserek From semi-hardwood cuttings : Yarı sert odun çeliklerinden keserek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın İris41, elinizdeki minik tohumlar Brugmansia olamaz, neredeyse kuru fasulye büyüklüğünde Brugmansia tohumları. Ben bu senenin başında altı adet tohumdan yetiştirdim, başka bir tohumla karışmış olabilir sizin tohumlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Adalet hanım resmini cekip tohumların burdan göstereyim. gercekte ben beyaz daduramdan hic tohum baglamadı fide olarak aldıgımdan onu tohumda görmedim. okadar ufakki gelen tohumlar neredeyse toplu ine başı gibi 5 tohum 7 bucuk ytl sarı oldugundan aldım. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
selam sanırım benim tohumlar dadura evet yeşil mercimek gibi saolun adalet hanım icime su serptiniz. 1 tohumu şimdi denesem nasıl sonuc alırım bahara beklemek ölüm gibi ![]() burugmansiaların cicekleri daduralar gibi tek günlükmü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
Kapalı ortamda bulundurma imkanınız varsa bir kaç tohum deneyebilirsiniz, fideniz bahara hazır olur. Angel Trompetlerim henüz fide halinde saksıda duruyorlar, gövdeleri biraz kalınlaştı, seneye baharda toprağa geçireceğim, çiçeklerini hiç görmedim, daturalar gibi çok katlı açmıyorlar ve çiçekler yukarı değil aşağı bakıyorlar, nette görmüştüm. Çiçekleri ne kadar dayanır bilemiyorum, sürekli açarsa sorun olmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Selam. odamın biri kış bahcesi gibi ısıtılmıyor cicekler kışın uyku döneminde soguk oluyor . tohumu eksem bu soguklardan etkilenirmi bir tarafım ek diyor öteki tarafım bekle. tohumdan yetiştirmek bu yüzden cok zor geliyor bana. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-09-2011
|
Bu çiçeği Antalya da görmüştüm üzeri doluydu ve ekim ayı idi.Son demleriydi sanırım tohum vermeye başlamışlardı.Ayrıca yaz kış bahçedeydi ancak ağaçların hafif gölgelediği bir alandaydı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Almira nefesimi kestiniz . kokuyormu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Maşallah ne kadar aceleciler çok teşekkür ederim sevgili Almira heyecanla bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-09-2006
|
Adana'da yaşayanlar "Datura" tohumu almak isterlerse Özen Dolmuşları/son Durakta, uygulama hastanesinin çevresindeki boş alanlarda bol miktarda bulacaklardır. Benden söylemesi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Almira, Gönderdiğin melek borazanı çeliklerinden biri köklenmişti onu hemen ektim. Diğerlerinide suyakoydum köklensin diye. Çok teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Günebakan; güle güle büyüt arkadaşım. Gelişmeleri merakla bekliyorum. Büyük ihtimalle bir ay içinde çiçeklerini de görürüz inşallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
İnşallah Almiracığım çok teşekkürler. Diğerlerini de toprağa eksemiydim acaba yoksa suda köklensinmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Suda köklenen çeliklerle aynı zamanda birkaç çeliği toprağa dikmiştim. Onlarda hiçbir gelişme olmadığı gibi hiç kök de yapmamıştı. Bunun yanı sıra suya koyduklarım bir ay içinde kök yaparken daha toprağa almadan tomurcuklandı ve çiçek açtı. Kesinlikle suda köklendirin. Çelikleri ılık ve ışık alan bir yerde tutun. Toprağa alınca çok kolay uyum sağlıyor ve gelişiyor. Bir ay önce toprağa aldıklarım yeni filiz oluşturdu ve çiçek açmak üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Tamam zaten suya koymuştum ama yine de fikrinizi almak istedim Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Demek ki melek borazanı suda köklendirilecek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili melek borazanı severler, Bu çiçeğin çok zehirli olduğunu söyleyenler var bu konuda bizi aydınlatacak bir arkadaş var mı?Neyi zehirli nelere dikkat etmeliyiz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Teşekkürler Almira, Bugün Eminönündeki bir ziraat mühendisi gözümü korkuttu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zafer inandıklı |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|