![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Bu 5 yapraklı dalların ana gövdeye bağlandığı yerin 1 cm üstünden ana dalı kesin. 5 yapraklı dalın dibinden göz büyüyecek sürgün verecek. Daldaki kesik yerlere mum eritip sürün veya oje sürüp kapatın. Gülü budamaktan korkmayın kesip budama yaptıkça yeni dal oluşturur gençleşir yenilenir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Merhaba arkadaşlar, dedemin mis kokulu güllerinden getirmiştim, (Almanya'da yaşıyorum) uç kurusu oldu ve cılızlaltı, bu sene köklerine bakayım dedim kurumak üzere olduğunu gördüm ve yerüni değiştirdim, kurumasından korkuyorum yeşil minik bir dalı var acaba onu kessem köklendirebilir miyim? Şimdiden teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2019
|
Gül çelikleri
Merhaba. Ben de bahçedeki gülleri çoğaltmak için kurallara uygun olarak çelikler aldim, yeni bir saksılara diktim. Yeni çeliklerim yaklaşık 10 gün sonra açmaya başlıyor, yaprak oluşumu asamasına geliyor fakat bu süreçten sonra bütün çelikler kurumaya,erimeye, çürümeye başlıyor. Yaklaşık 3 aydır farkli zamanlarda farkli köklerden farkli çeliklerle 100 den fazla çelik diktim fakat sonuç hep aynı. Çözemedim bu durumu. Ben nerde yanlış yapıyorum ![]() |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Tam da dediğiniz gibi görünüyorlar Mahmut Tebir. Fakat çelikler 2-3 göz kesin giriyor toprağa, dışarda da 2 göz kalıyor. Sanırım sulamada veya kullandığım toprakta sorun var. Aynı şekilde diktiğim ortanca çeliklerinde de aynı sorun oluşuyor. Sanırım problem aynı. Çözeceğiz, pes etmek yok. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
kullandığınız toprak su tutan cinsten. Birde eğer hava soğuk ise bu köklenmesini yavaşlatır. Kullandığınız çelikleri 5 ltlik bir su şişesini kesip altına yeteri kadar delikler delip içine dikebilirsiniz. Üstüne de kestiğiniz üst bölümü kapatırsınız. Ilık bir yere alıp köklenmesini bekleyebilirsiniz. Böylelikle hem soğuktan koruyup hem de sera etkisi yaratıp köklenmesine yardımcı olursunuz. Tabii üst kapağına delikler delmeyi ya da bazen havalandırmayı unutmamalısınız. Bu konuda youtube ta yeteri kadar video var. izleyip öğrenebilirsiniz. Bol şanslar. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir çok çeliği çürüttüm ama en azından bir kaç çeliği köklendirmeyi başarmamız gerek ) |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-01-2013
|
Merhabalar gul vs cicek alisverisi yapabilecegim hem uygun fiyatli hem de guvenilir bir cicekci tavsiyesi verebilir misiniz?internetten alisveris yapabilmem ivin.karabukte oturuyorum bu arada |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Benim budama yöntemim.
Arkadaşlar, Yazılanları elimden geldiğince okudum. Sn. Kgursan'dan sağolsun bazı bilgiler temin ettim. Sarıcılı gül, mayıs sarıcılı gülü ve çalı formlu güller için budama hususunda bir yöntem benimsedim. Sonuç oldukça başarılı. Hem çiçeklerini hemde yapraklarını keyifle seyrediyorum. Birkaç yıl kötü budama yapılmış idi. Bu yıl kendim budama yaptım. Şöyle ki: Referans Çalı güller; 1-Ana gövde üzerinde geçen yıla ait kalem kalınlığında 2 dal bıraktım. Bu dalların boyunu toprak seviyesine göre 2 karış yüksekten kestim. Bu iki dal güney ve kuzey yönünde bıraktım. 2-İki yıldan eski kartlaşmış dalları gövde dibinden kestim. 3-Gövde üzerinde eski hatalı budamalardan kalmış kuru çıkıntıları gövde dibinden kestim. 4-Cılız, zayıf kalemden ince dalları gövde dibinden kestim. Artık güllerimde iki dal ve yaprak birbirine değmiyor. Güneş ve hava dallar arasına engelle karşılaşmadan süzülüyor. Güller açmaya başladı. Aşmış/geçkin çiçekleri bağlı olduğu ana köke yakın çiçek sapı üzerindeki ilk **** ikinci beşli yaprağın hangisi dışa bakıyorsa o yaprağın üzerinden kesiyorum. Yani çiçek kesimi aynı zamanda budama oluyor. Bu arada budadığım iki dal haricinde dipteki topraktan gelen yeni/taze ve çok sayıdaki sürgünleri dipten kesiyorum. Bakım konusunu burası yeri olmadığından kısaca vereyim. Bir hafta küllemeye / mantari hastalıklara karşı Topas ile takip eden hafta zararlı böceklere karşı Basudin ile ilaçlama yapıyorum. Yanmış keçi gübresi toprağına verdim. Sulama yaparken yaprağına temas ettirmiyorum. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-11-2010
|
gül
evde baktıgım bir bodur gülüm var ama bir garip oldu,çiçekleri döküldü,yaprakları bi tuhaf oldu,dalların bi kısmı da kurudu..ne yapmalıyım nasıl bakmalıyım,yardımcı olursanız sevinirim. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2012
|
Merhabalar.. Baston gül budanır mı? Nasıl bir form verilerek budanır bilmiyorum? Gülüm gün geçtikçe boya verdi, oysa ki ben sarkan formlu gül fidanı almıştım.. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|