![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Sn ilker Eroğlu http://www.poetschke.de/orbiz/DigiTr...1da123298.html https://www.baldur-garten.de/ Bu sitelerin her ikiside alman sitesi ve her iki sitede de hem osiria var, hem de black baccara. Umarım başarırsınız. Ben getirecek birisini bulamadım. Sn Arjin Zaten bu mevsimde artık çıplak kök satılmıyor. Satılanlar saksılı, yani tutmama riski yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 | |
Ağaç Dostu
|
Özgür Bey mail adresini vermiş bir görüşün derim. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Ağaç Dostu
|
Sn papatyam ben özgür beyle görüştüm. Onlardaki gül kokusuz. Arkadaşlar osiria için yoğun kokulu diyor. Çözemedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Sihirbaz gül
Başka bir bölümde kısaca konu edilen sihirbaz gül bende ilk çiçeklerini verdi. Kısa sürede gözlemliyebildiğim kadarıyla, ortadaki çiçek de diğer yeni goncalarla aynı renkteyken, daha sonra rengi değişti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
|
Forumda rastlamışdım. http://www.botanikcicek.com/gfidanlari.php |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-11-2007
|
Arkadaşlar firmayla görüştüm, güllerin fiyatı ve hesap numaraları şöyle; normal güller 15 ytl sihirbaz güller 20 ytl, kargoyla gönderebiliriz. iş bankası Edirne 1300-1186106 Fatih Özgür AKDÜZ Bilginize.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-09-2007
|
Sayın Tugo, gülleriniz çok güzel, kokuları da var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaç Dostu
|
Özgür bey ile konuştum bu sabah. Bize yolladığı sihirbaz güller dışında, kırmızı beyaz(bizimkiler bordo-sarı),sarmaşık sihirbaz gibi birkaç alternatifleri daha varmış. Akşamüstü müsait olduğunda bana o güllerin fotoğraflarını mail atacak. Ben de siteye koyacağım.. Bu arada benim sihirbazlardan birisi bir dalında sadece koyu bordo açarak bana sürpriz yaptı. Kırmızı-beyaz alyanslar ise kocaman kocaman açmaya devam ediyorlar.. ![]() Ayrıca benimkiler kokmuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım, benimkiler de son derece az kokuyor esasında. Ama benim diğer kokulu güllerimden gördüğüm, ilk yıllarda bu derece az koku verenler daha sonraki yıllarda daha belirgin kokuyorlar. Tabii bu benim gözlemim. Umarım yanlış değildir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
|
Özgür bey sihirbazların şimdilik aşağıdaki renklerini yollamış. Diğerlerini (sanırım sarmaşık sihirbazlar) daha sonra mail atacalmış. Eklenti 39064 Eklenti 39065 Eklenti 39066 Düzenleyen Sevilay : 24-07-2008 saat 20:05 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Edirne'de gül bahçesi oluşturan emekli ziraat teknikeri Hasan Akdüz'ün Hollanda'dan getirerek yetiştirdiği ''sihirbaz'' güller, pazara sunulmak için gün sayıyor. Botanik Çiçek Süs Bitkileri Fidanlığı sahibi Hasan Akdüz, 1995 yılında Edirne Tarım Müdürlüğü ziraat teknikerliğinden emekli olunca çiçekçilik ve peyzaj konusunda işe başladığını söyledi.Edirne'de 15 dekar alan üzerinde gül üretim çiftliği oluşturduğunu belirten Akdüz, 2005 yılının sonbahar ayından bu yana gül üretimi yaptıklarını bildirdi. ''Sihirbaz'' gül üretimine 2006 yılında başladıklarını ifade eden Akdüz, tohumlarını Hollanda'dan getirttikleri gülün hava sıcaklığına göre aynı kök üzerinde sarı, bordo, kırçıllı, krem, beyaz, pembe ve kırmızı açabildiğini kaydetti. ''Sihirbaz'' gül denilen türün üretiminin Türkiye'de ilk defa yapıldığını ifade eden Akdüz, ''Güllerin goncaları oluştuğunda, hava ısısına göre renk değiştiriyorlar. Bu nedenle sihirbaz güller bir kökte 6-7 renk açabildiğinden görenleri şaşırtıyor. Fiziki yapısı bodur olan bu güller, diğerleri gibi uzamıyorlar. Ortalama boyları 35-40 santim arasında değişiyor'' dedi. IRAK'TAN 20 BİN DAL GÜL TALEBİ Gül üretiminin Bulgar uzmanlar tarafından yabani gül üzerine kökten aşı yöntemiyle yapıldığını ifade eden Hasan Akdüz, kökten aşı ve 3 çatallı şekilde üretilen güllerin tamamının yediveren gül olduğunu ve kasım ayına kadar açtığını söyledi.Güllerdeki renk sayısının 35, asma güllerle birlikte de 40'a ulaştığını belirten Akdüz, ağustos ayından itibaren bu güllerin aşılandığını bildirdi. Kalifiye eleman bulamadıklarından gülleri aşılaması için Bulgaristan'dan gül aşı uzmanı getirdiklerini söyleyen Akdüz, bunun maliyetleri de artırdığını kaydetti.Gül yetiştirme çiftliğini ilk kurduğunda pazar endişesi duyduğunu bildiren Akdüz, şöyle dedi: ''Yaptığımız bazı tanıtımlar sonrasında güllerimiz talep görmeye başladı. Elimizde 30-35 bin dal aşılı gül bulunuyor. Fakat şu anda talebi karşılayamaz durumdayız. Şimdiye kadar bize gelen talep ise 100 bin adet gül civarında. Mersin'deki bir ihracatçı firma da Irak'a ihraç etmek üzere bizden 20 bin adet gül talebinde bulundu.''Kasım ayından itibaren aşılı gülleri pazara sunmayı hedeflediklerini söyleyen Akdüz, ''sihirbaz'' güllerin dalının 10 YTL, normal güllerin ise 2 YTL'den alıcı bulduğunu bildirdi. OSMANLI'NIN GÜL KENTİ ''EDİRNE' Hasan Akdüz, Edirne'nin Osmanlı döneminde 15-16. yüzyılda dünyanın en büyük kentlerinden olduğunu, en güzel güller ve lalelerin de burada yetiştiğini belirterek, ''Yaptığım araştırmalar sonucunda, Bulgaristan'daki Gül Araştırma Enstitüsü, Hollandalılar ile gülü araştıranların gül fidanı ve lale soğanlarını Edirne'den götürdüğünü öğrendim. Hollanda lalesi olarak anılan lale aslında ilk burada yetiştirilmiştir'' dedi. Topkapı Sarayı'nın gül yağının da önceleri Edirne bahçelerinden karşılandığını ifade eden Akdüz, o dönemde Edirne'de 400'ün üzerinde gül bahçesinin olduğu yönünde bilgilere ulaştıklarını kaydetti.Avrupa'da Macar ve Alman krallarının bahçeleri hariç dünyada ilk gül bahçelerinin de Edirne'de olduğunu belirten Akdüz, yeniden Edirne'nin bir gül kenti olması için çalışmalar yapacaklarını söyledi. http://arsiv.sabah.com.tr/2007/10/02...F90E4C1E8.html |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Mavi gül ,dikensiz gülü olan varmı .? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Buda benım bahçedekı gülüm arkadaşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
bahcemdeki güllerden bir kaçı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-03-2007
|
dewammm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Güler hanım rosa osirianız açtımı? Açtı ise kokuyor mu? Böylece şu koku meselesini aydınlığa kavuştursak. (Kokuyor- kokmuyor bir türlü netleşemedi) Bir de fotoğraf gönderseniz de gözlerimiz bayram etse. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-09-2007
|
merhaba arkadaşlar.Türkiyede Black Baccara üretip satan bir sera/çiçekçi varmı? bu güllere bayıldım bende almak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Moderatör
|
Sevgili arkadaşlar, bahçemdeki 834-835 numaralı mesajlardaki gül. Osiria'nın gonca hali ve açmış hali. Tamamen açıldığında dış kısımdaki beyazlık pek görünmüyor. Hoş bir kokusu var. Sihirbaz güllerimde ve alyans gülünde koku alamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|