![]() |
|
![]() |
#62 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-10-2013
|
Merhaba arkadaşlar...Aslında en son mesaj bayağı bir önce atılmış...Fakat genede ben bu mesajı atmadan duramadım. İngiltereye geleli 3 ay oldu. Evimizin arkasında bir ağaç var...Bitki ağaç karışımı birşey...Aslında ağaçlar, bitkilerin bakımlarından anlamam...Ama kim renkleri ve kokuları çeşit çeşit olan bitkileri ve ağaçları sevmez ki....Bende iğdeyi, ıhlamuru kokularından dolayı çok severim...Neyse bu ağacın çiçekleri ve kokusu beni öğle etkiledi ki ta buralara kadar gelip mesaj yazdım...Muhteşem kokan çiçekleri var,,, Çiçeklerini budayıp evde bir bardağın içine koydum, 1 hafta geçti çiçek kuruduğu halde hale muhteşem kokuyor. Araştırdığım ingiliz literatüründe çok farklı çeşitleri olduğunu öğrendim...Birkaç teknik bilgi...Güney ve Orta Amerikadan getirilmiş....İngiltere soğuk ve yağmurlu bir yer,,, Blogları okurken rastladım, Karadenizli arkadaşlar bu bitkiyi bence rahatlıkla yetiştirebilir....Herkese selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#63 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, bu calinin kendine has kokusu ile kelebekleri cezbettigine cok sahit oldum. Bir yerde cok kelebek trafigi varsa, o civarlarda mutlaka bu calidan vardir. Tahminime gore cok arsiz bir bitki. Bazen kaldirim taslarinin arasinda, bazen tranvay yollarinin kenarlarin da, hatta hic olmadik yerlerde bile yeserip cicek acmayi basariyorlar. Gecen sene bir evin yan duvarinin 3-4 metre yukseginde, yeserip cicek acmayi basaran caliyi gorunce, cok sasirmistim! Cunku o duvarda bitkiye yetecek bir toprak goremedim. Duvarda sadece cok kucuk oyuk ve catlaklar vardi. Düzenleyen Tohumcu Nılgun : 17-11-2013 saat 14:37 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#65 |
Ağaç Dostu
|
Bir hastanenin bahçesinde çektiğim kelebek çalısı. Çok fazla olmasa da rahat bir şekilde yetişiyor. Üzerinde kelebekten çok ben arı gördüm. Ancak bir kısmını fotoğrafları biraz daha iyi çıktı. Arılar muhtemelen nektar alıyorlar. Hortum benzeri ağızlarını çiçeğin sonuna kadar sokuyorlar. Kelebeklerin hortumları daha uzun olduğu için nektara muhtemelen daha kolay ulaşıyorlar. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Ağaç Dostu
|
Üç renk kelebek çalısını dipdibe dikerek sanki üç renkli çiçekler açan tek bir bitkiymiş gibi yetiştiriyorlar. Çok güzel oluyor. ![]() Burada çiçekçilerde hazır bu şekilde satışı var. İsteyen kendisi de kolayca yapabilir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-11-2016
|
Bu bitkinin Beyaz renkli olanı ağaç şeklinde dikine lavanta ve mor renkli olanları çok dağınık ve dalları beyaz renkli olanlar gibi güçlü dal vermiyor.Sebebi ne acaba.İlk senesi olmasına rağmen yetiştirilmeye değer bir çalı türü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#72 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İlk senesinde bitki odunsu gövde yapmayacaktır. Kaldı ki beyaz olan da yıllar geçtikçe iyice odunsulaştı. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Sonbaharda yaptığım sert budama sonrası boyu 3 metreyi bulmuş durumda canım kelebek çalımın. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Mis kokulu güzelliğim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#76 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-07-2020
|
Ben tarla da 4 beş dal kelebek çalısı kopardım. Mor renkti. Suya koydum beyaz çiçekler açmaya başladı. Acaba yaşar mı suda kök verir mi. Bir dal da denemelik toprağa ektim bilgisi olan var mı acaba nasıl kök verir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|