![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Sayın Jezebel 23 no'lu mesajdaki tohumlar ixora değil. Büyük bir olasılıkla bu tohumlarda ixora değil. Çiçeğin rengine göre değişirmi bilmiyorum ama ixoranın siyah renkli bir dış kabuğu var. o Kabuk kısmını bir şekilde örneğin tırnağınızla temizlediğinizde iki adet nasıl tarif edeyim küçük kahve tanesi gibi açık kahve renginde tohuma ulaşıyorsunuz. Bu iki tohum birbirine yapışık gibi durduğundan ilk etapta iki tohum olduğunu anlamayabilirsiniz. Siz bunları büyük bir ihtimalle suda ucuz almışsınızdır. Çünkü ben öyle almıştım. Ama ebay fiyatıyla kıyasladığınızda tohumun sahte olduğu belli oluyor. Ben Aliexpresten gelenleri ekmedim bile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Evet çok çok ucuz. Kıyas kabul etmez eBay ile. Tropical Ixora Plant 6 Types Red, Pink, Orange, Yellow, White, Dwarf 4 inch pot | eBay aklımda kaldı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2011
|
Farklı renklerdeki tohumlar için ebaydaki satıcıya mesaj yazdım. Şimdi mevsimi olmadığını belirtti.Şayet tohumu bulsaydım mevsim falan dinlemeyip ekecektim. Yeni ektiklerim BEAUMONTIA grandiflora, Dipladenia suaveolens, Cestrum Parqui ve Michelia champaca. Dipladenia suaveolens 12 tohumdan 11 tanesi çimlendi. Diğerlerinde henüz bir gelişme yok. Çok istediğim ylang ylangları da çimlendirdim. Bakalım bu işin ucu nereye varacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hala ucunu göremedim, Dünyada öyle türler var ki, bu heves bitmez. Eylül sonunu bekliyorum, soğuk katlamada iki çeşit tohumum var, 20 C de çimlenebiliyorlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sarı, turuncu ve kırmızı ixora'lar çiçeklerini açtılar. Çok güzel çiçekleri var ve çok uzun süre açık duruyorlar, lakin hiçbiri de kokmuyor. Kokmasa da beslemeye değer. Resimler 10 dakika önce çekildi, daha taze sıcak sıcak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
niye söylemiyorsunuz var diye ![]() Bari sizde olmayan renkleri getirtmeye yönelirdik. Maşallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|