![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
kamelya
Sevgili Mine Hanım benimde iki yıldır açmayan daha doğrusu tomurcuklanıp düşük yapan bir kamelyam var yapraklarının sağlık durumu iyi görünüyor ama tomurcuk yaptığı halde açmıyor.Nerede yanlış yapıyorum bilgilendirirseniz sevinirim.Saksıda bakıyorum.Şimdiden teşekkür ederim Düzenleyen Hhatice : 21-12-2006 saat 11:05 Neden: ileve yapmak |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Hatice Hanım,kamelyada tomurcuk dökümü genelde fizyolojik bir olay sonucudur. Kamelyalar sıcağı sevmezler, gonca dönemindeyken 15 derecenin üzerindeki sıcaklıklar döküme sebep olabilir. Ayrıca rutubet eksikliği ve toprak kuruluğu da tomurcuk dökümüne yol açar. Goncalanma zamanı, fosfor ve potası yüksek bir gübre ile gübrelemenizi öneririm. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Mavi Ladin
Giriş Tarihi: 28-12-2006
|
Mine Hanım, öncelikle herkese cevap yetiştirdiğiniz için teşekkür ederim. Bende 70 cm civarında bir kamelya var, geçen yıl Hatice Hanım'ın bahsettiği sorunla karşılaştım, bir çiçeği bile açmadan tomurcukları döküldü. Bu yıl saksısını değiştim ve kestane toprağı kullandım, aşırı tomurcuk verdi fakat bu sefer tomurcuklar birkaç yaprak (çiçek yaprağı) açtıktan sonra ortadaki yapraklar çürümeye (belkide kuruma) başlıyor, sağlıklı bir çiçek oluşamıyor. Trabzon'da yağmur bol olduğu için çiçeklerine su değmesin diye saçak altına aldım ama birşey değişmedi, vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekürler. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| kamelya teras serdar |
|
|