![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Uzun süredir içim içimi yiyor kamelya için, bu sene mutlaka bir kaç tane kamelya edinmek istiyorum. Adana'nın sıcağına dayanabilmeli.Kuzey cephesinde sürekli gölge bir alanda tutacağım kamelyaları ama yine de yazları çok sıcak ve nemli bir hava olacak.Buna uygun bir kamelya olması gerekiyor.Ne önerebilirsiniz? Bir de nereden alabilirim acaba kamelya, internet sitesi olan ve çok çeşit bulunduran bir fidanlık öneriniz var mı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Benimkini 1 ay oldu alalı üzerindeki tomurcuklarda hiç bir gelişme yok. Humik asit verdim, yarı gölgede duruyor. Map verdim, özel gübresinden verdim Başka ne yapayım? Camekanlı balkonda duruyor, Yalova'da. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Ben de bugün bir çiçekcide Kamelya olduğunu öğrendiğim muhteşem bir bitki gördüm. Sicilyadan getirmişler. Yaklaşık 180 cm boyda olanın fiyatını duyduğumda kulaklarıma inanamadım. 900 YTL , biraz daha kısa olanı 700 YTL ve yaklaşık 70 Cm boyda olan ise 120 YTL İdi. Kamelya'lar böyle pahalı mı? Bu kadar para verdikten sonra ben onu herhalde bahçede bırakmamam gerekiyor, evde bir yerde saklamalıyım değil mi? Ne dersiniz oralarda kamelyaların fiyatı ne? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2007
|
Buket hanım ben yaklaşık 1 ay önce bauhausdan 29 YTL ye aldım kamelyamı, aldığım da üzeri tomurcuk doluydu. Bir aydır salonda güneş görmiyen cam kenarında duruyor, yaprakları çok sağlıklı ama hemen hemen bütün tomurcuklarını döktü. Şimdi üzerinde 2,3 tomurcuk var ama benim onların açacağına dair bütün ümitlerim bitti. Herhalde istediği ısıyı sağlıyamıyorum. Malum kaloriferli evlerde 15 derece ısısı olan bir yer bulmak çok zor. Uygun bir fiyata bulursanız alın, Kıbrısta olduğunuza göre siz dışarda bakabilir ve çiçek açtırabilirsiniz. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
Ağaç Dostu
|
Sizin aldığınızın fiyatı oldukça mantıklı.Sizlerden aldığım bilgiler doğrultusunda anladım ki buradakiler çok pahalı. Üstüne üstlük yetiştirebilme konusunda garanti de yok. Oldukça hassas bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
|
Buket hanım evet haklısınız çok nazik çiçek. Benimki nasılsa açmıyacak, şayet bitkiyi öldürmezsem (bütün çiçeklerini döktükten sonra ****** ) budayınca çelikle yetiştirmeyi deniyeceğim. Becerebilirsem ve yollayabilirsem size yollamaya söz veriyorum. Belki Kıbrısda daha iyi bakılır. ( Biraz Nasreddin Hoca'nın eşşeği gibi oldu ama...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
Ağaç Dostu
|
Kusura bakmayın Buket hanım dün gece Ankarada büyük bir elektrik kesintisi oldu ben de birdaha nete bağlanmadım bu yüzden sorunuzu görmemişim. Evet Ankara Bauhausdan aldm, fiyatına o zaman da hayret etmiştim. Benim bildiğim de kamelyalar bayağı pahalı çiçeklerdi. (Açmadığı için uzuza satmış olmasınlar...) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#44 |
Ağaç Dostu.
|
Ben dayanamadım aldım kamelyayı, hiç çiçek yok demişim yukarıda ama üzeri tomurcuk dolu şimdi, o zaman gördüğümde yok muydu, uzaktan bakınca mı göremedim bilmiyorum. Üzerindeki etikette "Japonica Temptation - f.medio rosso venato bianco" yazıyor, internette bakındım ama temptation cinsi kamelya göremedim, bilgi bulamadım. Bu cins üzerine bilgisi olan varsa, paylaşırsa çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
|
kamelya yetiştirilmesi
Kamelya Asya kökenli, gölge ve yarı gölgede yatişen, herdem yeşil, soğuğa dayanıklı 1-1.5 m boylanan bir çalı türüdür ancak kardan korunması gerekir. Beyaz, kırmızı ve pembe tonlarında çiçekleri vardır. Son zamanlarda saksıda yetiştirilme oranı artmıştır ancak saksıda biraz nazlıdır. Nerde yetiştirirseniz yetiştirin, iyi geçirgen humuslu toprak ister, toprağı nemli ama çok ıslak olmayacak, suyu sever... Direk güneş ışığında yanar, bu nedenle bahçede yarı gölge-gölgede saksıda ise iyi ışık alan güneş görmeyen bir yerde yetiştirebilirsiniz. Budama istemez, sadece düzensiz görünen **** kurumuş dalları temizlemeniz yeterlidir. Yaz ortasında sıcaklarla birlikte tomurcuklanır, tomurcukları kış ortasına kadar sessiz kalır ve soğuklarla birlikte açmaya başlar... İç mekanda saksıda olanlarda bu nedenle sıcak içi ortamlarda tomurcuk dökülmesi olabilir. Kışın saksınızı serin verandaya **** balkona alabilirsiniz... Tomucuklu ve çiçekli iken gübrelememenizi öneririm.... Fiyatları çok değişken ama katmerlileri özellikle büyük şehirlerde oldukça pahalıya satıyorlar... Selamlarımla.... Bunlarda benim kamelyalarımdan bir iki örnek... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
|
Ben de kamelya aldım. Benimki beyaz. Üzerinde 2 tane tomurcuğu da var. Nette araştırdığımda tomurcuklu iken yer değiştirmemek gerektiği yazıyor. Acaba bir zarar görür mü? Bu arada saksısını değiştirmem gerektiğini de düşünüyorum. Direk bahçeye değil de önce daha büyük bir saksıya mı eksem. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostlar; Ben de, önce uygun boyda bir saksı ile bahçede ekmeyi düşündüğüm yere ekmeyi, eğer yazı geçirebilirsem de oralarda bir yere toprağa dikmeyi düşünmüştüm. Saksı ile olursa; durumu kötüleşirse uygun olabilecek başka yerlere de taşıyabileceğimi düşünmüştüm. Kaybetmekten korkuyorum da!!! Yukarıda sevgili Beniben, geçen yazki aşırı sıcaklarda kendisininkini kaybettiğini yazınca, aklıma bizim kavurucu sıcaklar geldi!!! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Buket hanım, Kamelyanızın saksısı bence boyuna göre çok küçük ve yan dallanması da çok az. Bahçede kuruma riski madem bu kadar çok o zaman tomurcukları açar açmaz, çiçek solunca hemen en az iki boy büyük saksıya alın, serin bir yere koyun derim. Yerini fazla oynatmayacağınız bir bölge seçin. Yazı tamamen gölgede ama açık havada geçirsin, kışın zaten sizin oralarda korumanıza bile gerek yok... İki boy büyük saksıya alınca hemen gelişmesini beklemeyin, önce köklerini büyütecektir, sonra dallanacaktır...Hatta üste uzamış dalı keserseniz yan dallanma da artacaktır.... Suyunu eksik etmeyin.. Güle güle büyütün... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Melike hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Bahçede kurumasından korkmamın sebebi yaz aylarında Kıbrıs'ta hava sıcaklığının 43-45 dereceye kadar çıkmasındandır. Araştırdığımda Kamelya'nın sıcağı sevmediğini öğrendim. Bu arada kamelya'mı akşam bahçeye çıkardım. Bebek gibi, yavaş yavaş ve alıştıra alıştıra bahçeye almaya çalışıyorum. Saksısına gelince, aslında ben hemen değiştirmeyi düşünüyordum. Bu durumda biraz daha bekleyeceğim. Bunların yanı sıra kesmem gereken yeri fotoğraf üzerinde işaretleyebilir misiniz? Tekrardan çok teşekkür ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu.
|
merhaba, Aldığım gün çektiğim bir fotoğrafı ekliyorum.Ne yazık ki eve geldikten sonra, havaların soğuğundan mı bilmiyorum biraz hırpalandı.Yapraklar da hafif bükülmeler ve biraz sararma var.Fırsat bulunca yeni bir fotoğraf da eklerim. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benben1967, sizin edindiğiniz bu acı tecrübeyi okuduktan sonra ben de korkumdan kamelya'mı saksıya dikmeye karar verdim. Amacım bizdeki kavurucu sıcaklarda kamelya'yı uygun ve gölge yere taşımaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
http://www.greennurseries.com/winter...index.html#112 http://www.duncannurseries.com/camellias.htm Bu linkten kamelyanızın hibrit isimlerini bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
kamelya teras serdar |
|
|