agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni437Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-03-2018, 11:09   #1
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-10-2007
Galeri: 4
Kamelyam 8 ay üstünde tomurcukla durdu. Ama tam açacakken kurumaya dökülmeye başladı. Acaba neden olabilir? Fazla güneşte görmüyor. 1-2 saat sabah güneşi görüyor. Yinede çiçekleri kurumaya başladı. Bir yardım edin nedendir. O kadar bekle çiçeklerini şimdide çiçeklerini kurutarak veriyor hediyesini.

Eklenen Resimler

Mahmut Tebir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2021, 00:03   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-03-2021
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir Mesajı Göster
Kamelyam 8 ay üstünde tomurcukla durdu. Ama tam açacakken kurumaya dökülmeye başladı. Acaba neden olabilir? Fazla güneşte görmüyor. 1-2 saat sabah güneşi görüyor. Yinede çiçekleri kurumaya başladı. Bir yardım edin nedendir. O kadar bekle çiçeklerini şimdide çiçeklerini kurutarak veriyor hediyesini.
Alıntı:
Yardım edecek kimse yokmu ne? Bu kamelyanın çiçekleri neden kuruyup dökülüyor?
Aynı problem bende de var, bahçede 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)

Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.

Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?

Eklenen Resimler

Sevkibey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2021, 00:09   #3
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevkibey Mesajı Göster
Aynı problem bende de var, 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)

Pembe kamelyalarımdan birinde de yapraklar sarımsı açık yeşil renkte. Kar soğuğu yiyen çiçekleri de bu sene çok sağlıksız oldu.

Her iki bitki de 1 m civarı, İstanbul'da yarı gölge ortamdalar. Çiçeklenme öncesi ortanca gübresi veriyorum. Ama sorun çözülmedi .Acaba budama fayda sağlar mı?
Bu da gayet sağlıklı olan üçüncü kamelyanın çiçeği, diğer pembeyle yan yanalar, aynı suyu aynı besini alıyorlar. Bunun yaprakları canlı, çiçekleri kocaman açıyor.

Eklenen Resimler

Eski 19-03-2021, 18:32   #4
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2020
Alıntı:
Aynı problem bende de var, bahçede 2 adet beyaz kamelyam var, 5 senede yalnız bir defa doğru düzgün çiçek verebildi. (Verdiği sene hava sıcaklığı dengeli gitmişti.)

Yaprağının etrafı sarımsı olanda demir eksikliği var gibi.

E.Kahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2021, 20:04   #5
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman Mesajı Göster
Teşekkür ediyorum, haklısınız sanırım, toprağın ph kontrolünü yaparak (anladığım kadarıyla toprağın yeterince asitli olmaması demir ve diğer minerallerin emilimini azaltıyormuş) sonrasında demir takviyesini deneyeceğim.

Eski 24-04-2021, 17:37   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi E.Kahraman Mesajı Göster
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.

Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:

Eklenen Resimler

Eski 24-04-2021, 18:36   #7
Ağaç Dostu

E.Kahraman's Avatar

Giriş Tarihi: 26-05-2020
Alıntı:
Önce Saçıkıbrıs ile fısfıs yaptım, sonra saçıkıbrıs eritilmiş su ile suladım. Akabinde ara ara 1 lt'ye 2 parça limon tuzu atılmış su ile suladım. Bu şekilde hazırlanmış suyun ph'ı 5 seviyelerine düşüyor. Netice itibariyle toprak Ph ı 7,5 seviyelerinden, 6,5'a düştü. Ama bir faydası olmadı. Son olarak 100 gr civarı Fe EDDHA'yı sulama suyuna katarak gece suladım. Anladığım kadarıyla 2-3 gün içinde düzelme olması lazım idi. Ama hiçbir faydası olmadı.

Sararma üst yapraklarda daha yoğun, alta indikçe azalıyor ve normale dönüyor. Bu arada demir eksikliğine bağlı klorosisten farklı olarak yapraklarda damarların arası değil, önce damarlar sararıyor. Sebebi başka ne olabilir? Yan yana 3 bitki var, sadece bunda klorosis mevcut. Üstten alta sıralı olarak resimleri gönderiyorum:
Buradaki mesajımda gardenyamdaki demir eksikliği olan halini ve değişimini paylaşmıştım. Demir uygulamasından 12 gün sonra hafif hafif yeşil rengine dönmeye başlamıştı yapraklar. Damarlar konusunda haklısınız bir çoğunda yeşil renk ama tamamen yaprakla aynı sarılığa bürünmüş damarlar da mevcut.

E.Kahraman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2018, 13:49   #8
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Eski 24-03-2018, 14:28   #9
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-02-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi poweralpha Mesajı Göster
Fazla sulamadan veya az sulamadan dökülebiliyormuş. Kırmızı örümcek de dökülmeye neden olabiliyormuş. En son olarak da bitki gerekli besini alamazsa çiçeklerini dökebiliyormuş. Gübreleyin (fosfor ağırlıklı bir gübre kullanın), sulamaya dikkat edin. Resimde farkedilmiyor, kırmızı örümcek varmı yok mu bilemedim. Eğer varsa, kırmızı örümcekler için de ilaçlama yapın. Bayer firmasının Envidor isimli ilacı kullanılabilir: https://urun.n11.com/bitki-besini-ve...E&gclsrc=aw.ds

Doku_Kültürcü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2018, 16:06   #10
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Doku_Kültürcü Mesajı Göster
Fazla sulamadan veya az sulamadan dökülebiliyormuş. Kırmızı örümcek de dökülmeye neden olabiliyormuş. En son olarak da bitki gerekli besini alamazsa çiçeklerini dökebiliyormuş. Gübreleyin (fosfor ağırlıklı bir gübre kullanın), sulamaya dikkat edin. Resimde farkedilmiyor, kırmızı örümcek varmı yok mu bilemedim. Eğer varsa, kırmızı örümcekler için de ilaçlama yapın. Bayer firmasının Envidor isimli ilacı kullanılabilir: https://urun.n11.com/bitki-besini-ve...E&gclsrc=aw.ds
Kırmızı örümcek yok.Bitki gayet sağlıklı. Ama çiçekler büyümeye ve açmaya başladıklarında çiçekler kurumaya başladı. Tomurcuklar 8 aydan beri başındalar.
Solucan gübresi versem etkili olur mu? Ya da 20-20-20 NPK. 15-15-15 de olabilir. Çünkü şu an elimde bu gübreler var.

Eski 16-04-2021, 21:09   #11
Ağaç Dostu

Mahmut Tebir's Avatar

Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.

Name:  174036737_300345474822005_2389850916768028716_n.jpg
Views: 365
Size:  23.2 KB
Name:  174082098_2915886605321331_2117859217167542530_n.jpg
Views: 329
Size:  21.8 KB

Eski 18-04-2021, 13:39   #12
Yeni Üye

Alıntı:
Kamelyamın yaprakları bu şekil olup dökülüyor. yeni çıkan yapraklar döküldü. Eskilerde de kararmalar var. Yanlış bir şey mi yaptım bilmiyorum. Lütfen yardım edin. Ne yapmalıyım.

Eklenti 718185
Eklenti 718186
Emin olamamakla birlikte, aşırı sulama ve drenaj eksikliği nedeniyle sorun olabileceğini düşünüyorum, lekeler pütürlüyse mantardan ziyade aşırı su tutmadan kaynaklı yaprak ödemi olabilir.

Eski 13-05-2022, 09:59   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-05-2021
Kamelyam geçen yıl açmadı. ilk senesi yerini yadırgamıştır dedim. Bu sene 1,5 yıldır baktığım halde yine açmadı. Balkonda saksı içinde hazır toprakta duruyor. Geldiğinde üzerinde olan bahçe toprağını da muhafaza ettim. Yeni yaprak veriyor sadece. Arada asit takviyesi de yapıyorum. Saksıda olduğu için desem ben bu çiçeği ilk defa saksıda görmüştüm.

Kamelyam neden çiçek açmıyor?

manolya100 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-11-2010, 09:30   #14
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Giriş Tarihi: 02-03-2010
Kutlama

agaclar.net üyelerinin bayramını kutlar, sağlıklı nice bayramlar dilerim.
Kamelyavadisi Ailesi

kamelyavadisi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2010, 17:26   #15
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Kamelya Çelikleri

Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım.
Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım.
Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler.

Eklenen Resimler

sarigoz ve gulcingiller beğendi.
Eski 21-11-2010, 17:42   #16
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamelyavadisi Mesajı Göster
Kamelya çeliklerimi kış için hazırlıklarını yaptım.
Gübrelerini ve üzerlerine çam talaşlarından bir örtü yaparak yağmurlama şeklinde suladım.
Artık fideler kışı bu şekilde geçirecekler.
Ellerinize sağlık çok güzel ve canlılar.Fidan satışınız varmı?

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2010, 19:42   #17
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

kamelya fide satışı

Merhaba Bahtiyar02;
Satışla ilgili bilgileri Kamelya Fide konusundan öğrenebilirsin. Sağlıcakla kalınız.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22571

Düzenleyen kamelyavadisi : 22-11-2010 saat 07:41 Neden: düzenleme
Eski 03-02-2014, 14:55   #18
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Her Eve Bir Kamelya

Fideden büyük boya kamelya resimleri...

Eklenen Resimler

Eski 09-03-2014, 19:10   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-03-2014
Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?

aysungümüş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2014, 09:13   #20
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysungümüş Mesajı Göster
Tüm kamelya severlere merhabalar,
Ben forumda yeniyim, hatta bu ilk mesajım. Sayın Kamelya vadisi tebrikler. Hayran kaldım çalışmalarınıza. Bahçem olmadığı için camekanlı ve geniş balkonumda yetiştiriyorum bitkilerimi. Benim kamelyam 100-110 cm boyda, bol dallı, sağlıklı yapraklara sahip üzerinde sayısız tomurcuk var. Ancak tomurcuklar bir miktar açılıyor. En dıştaki yapraklar biraz serpiliyor ama sonra öylece kalıyor ve dökülüyor. Her gün defalarca başına gidip içlerinden biri açtı mı diye bakıyorum. Balkon sabah güneşi alıyor. Toprağı nemli tutuyorum, kireçsiz su (içme suyu) kullanıyorum. Nerede yanlış yapıyorum? Bana kim yardımcı olabilir?
Merhaba,
Kamelya yetiştirmeniz çok güzel. Kamelyalar aslında dış mekanda gelişip çiçeklerini tüm muhteşemliğiyle gösteren bir bitkidir.
Siz zor olanı seçmiş, balkonda yetiştiriyorsunuz. Tebrik ederim.
Çiçek açma döneminde saksı ortamında besininin yeterince alamamasında kaynaklanan çiçek dökülmeleri olması gayet doğal bir süreçtir. Tarım müdürlüklerinde verilecek besinlerle ilgili size bilgi verirler umuyorum.
Bu arada kamelyanızın resmini de paylaşırsanız memnun olurum.

Eski 02-04-2014, 15:07   #21
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Her Eve Bir Kamelya

30 Mart 2014 'te ansızın başlayan kar yağışından kamelyavadisi'de nasibini aldı.
Kamelyalar kar ortamında zarar görmedikleri için gelişmelerine devam ettiler.

Eklenen Resimler

Eski 17-04-2014, 10:05   #22
Ağaç Dostu

kamelyavadisi's Avatar

Her Eve Bir Kamelya

Sera Ortamında Kamelya Fideleri

Eklenen Resimler

Etiketler
kamelya teras serdar

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025