![]() |
|
![]() |
#361 |
Ağaç Dostu
|
Sayın kamelyavadisi, bitkileriniz çok sağlıklı görünüyorlar. Emeğinize sağlık. Bu bahar çiçekçiden ben de aldım. Fakat yaprak kenarları önce kurumuş bir hâl alıp daha sonra dökülüyor. Direk güneş ışığı altında olmadığını belirteyim. Fotoğraf ekliyorum. Cevap için teşekkürler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2010
|
kamelya
Alıntı:
Kamelyalarımı beğendiğiniz için teşekkür ederim. Bu mevsimde yörenizde aşırı sıcak olduğunda gölle ortamda ve nemli hava ihtiyacı olabilir. Elinden geldiğince yağmurlama şeklinde sulama yaparsın. Saksılarda kamelyayı büyütmek zor olduğunu hatırlatmak isterim. Sağlıcakla kalınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
http://e1206.hizliresim.com/y/h/7yvr8.jpg Sorun sadece yeni çıkan yapraklarda ve bitki direk güneş ışığına maruz kalmıyor. Sebebi ne olabilir acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Ağaç Dostu
|
Sayın KamelyaVadisi, Yeni aldığım kamelya fidesinde ki yaprakların kararma problemine yorumlarınızı rica ediyorum. Saygılarımla, http://www.agaclar.net/forum/987669-post3797.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 | |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Alıntı:
Beslenme sorunu olabilir. kararan yaprakları gövdeden uzaklaştırırsan çok daha iyi olur. Yeni çıkan yapraklarda aynı problem gözükmeyebilir. Sağlıcakla kalınız. Kamelya Vadisi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Merhaba kamelya aşıkları, Mayıs ve Haziran ayı kamelyavadisi görüntüleri şu an için sayfamda güncel durumdadır. Zamanınız olduğu nispette ziyaret ederseniz memnun olurum. Herşey gönlünüzce olsun. Kamelya Vadisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2012
|
camelyalarım ısrarla açmıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba; Kamelyalarınız sağlıklı görünüyorlar. Çiçek açmaları daha sonra olacağından bu mevsimde yeni sürgünlerini göstermeye başlarlar. Toprağını ve yapraklarını nemli tutmaya çalışın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-08-2012
|
sevgılı kamelya vadısı almak ıstesek bı kactane ne kadara verebılırsınız yavru kamelyalarınızı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
esracer hanım gercekten kamelyalarınızın cıceklerı cok guzel ınsallah hep boyle guzel buyurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
![]() merhaba arkadaslar, Kırmızı renkli kamelyam:)))) Pazarda bir çiçekçiden aldığımda ufacık bir daldı, şimdi 5 yaşında küçük bir ağaç formunda. Hirbit adı (Popepius) kamelyamı en basit şekilde nasıl çoğaltabilirim, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
kamelvadisi
Ekim ayı kamelyavadisi görüntüleri güncellenmiştir. İlgililere duyurulur. Kamelya Vadisi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Hocam bizim kamelya yaprakları nokta nokta çürüyüp delik delik oluyor sonra da dökülüyor. Eski yapraklarında bir sorun yok sorun yeni çıkan yapraklarda. Acep fungu mungu türü bişey mi kemiriyor zavallıyı. Askerde mantardan az çekmediydim acıyom zavallıya. Ağzı yok dili yok yardım etmek lazım sevaptır da.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 |
Ağaç Dostu
|
İyi de burada sevap olan bitkiye yardım edebilmek sanıyordum, kemiren yavrucaklara değil.(Sevabın göreceli bir kavram olduğunu anladım) Üstelik biber gazı da kullandım yine de barikatı aşıp diğer yaprağa geçtiler. Ama senden bişey daha öğrendim sayın kamelyavadisi o da demokrasi. Fungularında yaşam hakkı var, açlıktan ölsünler mi çoluk çocuk haklısın. Etkilenen yaprakları dallardan budar ve üzerindeki funguslarla yaşayabilecekleri yeni bir ortam hazırlarım. Kötü fungus yoktur, çalışkan fungus vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
kamelyalara budama yapıldığında yeni filizler daha olgun olarak kendilerini gösterirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
3 adet tomurcuğu var 3 senedir 3 tomurcuk yapıyor ama açamadan atıyor üstünden, bu sene yine 3 tomurcuğu var atmaması için ne yapmalıyım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelyaların çiçeklerini açması için iyi beslenmeleri gerekiyor. Sizin kamelya saksıda mı yoksa bahçede mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Kış sezonunda kamelyalar çiçeklerini açmaya başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-09-2012
|
tohumunu veya fidesini satanvarmi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
Kamelya Vadisi sitesini ziyaret ederseniz konu ile ilgili bilgi alabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
kamelyavadisi
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaç Dostu
|
Şubat 2013 kamelyavadisi
Kamelyavadisi'nin Şubat 2013 görüntüleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-12-2012
|
Sayın kamelyavadisi, Buradaki diğer kamelya severler gibi benim de size bir sorum olacak. İstanbul'da demirciköyde, karadenize 1 kilometre mesafede yaşıyoruz ve bahçemizde 5 yaşlarında bir kamelyamız var. normalde bu civarda kamelyalar çok güzel yetişiyor. zekeriyaköyde pek çok bahçede 5-6 metre boylarında inanılmaz heybetli kamelyalar var. bahçemiz için en büyük hayallerimden biri, o boyda ve o görkemde bir kamelyaya sahip olmak. bizim küçük kamelyamızı biz dikmedik, evi aldığımızda bahçede halihazırda dikiliydi ve hatta kamelyanın dikili olduğunu görünce çok mutlu olduk. bizim sorunumuz, kamelyanın bir senedir hiç boy atmaması, büyümemesi. yaklaşık 1,5-2 ay önce tomurcuklanmaya başladı, şu an üzerinde 7-8 tane tomurcuğu var ama inanın açmasın, boya gitsin istiyorum. sizin filizlenmiş kamelyalarınızın fotoğraflarını görünce ayıptır söylemesi dilimi ısırdım, keşke bizimki de öyle olsa büyüyüp gelişse. oysa bizimki için zaman durmuş gibi görünüyor. yaprakların rengi kou yeşili oldukça sağlıklı ama dediğim gibi, büyümüyor, oldu yerde sayıyor. biz evi 1 sene önce aldık ama bahçeyle 5 senedir aynı arkadaş ilgileniyor. o, kamelyamızın etraftaki yüksek ağaçlar sebebiyle hiç güneş almadığını, bu yüzden senelerdir aynı boyda kaldığını söylüyor. sizce kendisinin haklılık payı nedir? kamelyayı taşımalı mıyız? ya da bu sene toprağına tork karıştırıp bir de öyle mi denemeliyiz? bana yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. şimdiden çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2010
|
Saksıda kamelya çiçeği
Kamelya lar aynı geçen seneki gibi. Tomurcuklar açmaya başlıyor. Yeni filizlenmeler oldu. Ama artık saksı toprağı değişmesi zamanı geliyor sanırım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelyaya olan sevginiz beni de memnun etmiştir. Yapraklarının koyu yeşil olması sağlıklı olduğunun göstergesidir. Kamelyaların filizlenmesi bahar aylarında kendini göstermeye başlar. Bu dönemde azot ağırlıklı gübre vermenizi öneririm. Yüksek ağaçların ve tamamen gölge yerde olması büyümesini yavaşlatır. İmkanınız varsa yarı gölgeli bir alana dikmeniz büyümesini gözle görünür şekilde hızlandıracaktır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kamelyalarınız sağlıklı görünüyor. Toprağını değiştirmeyi düşünüyorsanız bu mevsim en uygun zamandır. Azot ağırlıklı gübre veya hayvan gübresi ile takviye yapmanız filizlendirmelerini artıracaktır. Kamelyalarınızı bu şekilde gördükçe bende mutlu oluyorum. Emeklerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Ağaç Dostu
|
Kış güzeli ve fidesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |