![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Benim geçen sene aldığım 2 saksı ortancam var. Biri mavi diğeri pembe idi. Bu sene ikisi de pembe olmasın diye birinin toprağına paslı demirler ekledim. Ayrıca 1 litre suya 1 çay fincanı sirke ekleyerek sulamaya başladım. Diğerine göre gelişimi daha hızlı. Renk nasıl olacak göreceğiz. Denemem başarılı olursa yöntemi kesinlikle hep uygulayacağım. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Hydrangea macrophylla 'Shooting Star' satan birilerine henüz tesadüf edemedim . ABD orijinli bir site kuzey komşumuza gönderiyor . İmkan bulursam ( 134 sayfa ortanca kataloğunu inceledikten sonra ) Türkiyeye getirtme yollarını araştıracağım .Monrovia ' nın bir çok ürünü vardı . Botanik olarak ismi Hydrangea macrophylla 'Fireworks' (Hanabi) |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu başlığın geçmiş sayfalarında Mine hanımın önerisi sulama suyuna limon tuzu ilave edilmesiydi, sirke yanlış bir uygulama olmasın, isterseniz siz de bir okuyun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
(Yine de limon tuzu seçilmesinin özel bir nedeni olup olmadığını sorun isterseniz içinizin rahat etmes açısından.) |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elfogi gardenyaya sulama suyu olarak vereceğiniz su en fazla bir bardak.Buna birkaç limon tuzu katılırsa fazla olur. Daha önce bu konuda verdiğim tariflerde 1 lt suya bir kaç ufak tane olarak bu ölçüyü verdim.1 lt suya iki dilim limon ise bu asitliği (sulama suyuna birkaç limon tuzu koyma )sağlamaz. Limon tuzunda sitrik asit, sirkede asetik asit var. Bu işlem için sitrik asit kullanılmalıdır.Sitrik asit gıda sektöründe de pH ayarlamak için kullanılıyor. Maden suyu karışımları da genelde 6-8 pH da oluyor. Bu yüzden toprakta asitlik ayarlamada kullanılmaz.Ayrıca içerdiği mineral tuzlar nedeniyle de bitkilere verilmesini doğru bulmuyoruz.(Gerçi forumda bunu kullanıp ta harika sonuç aldığını söyleyen üyelerimiz çok. Ama olaya uzun vadede bakmak gerek ) |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|