![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Ortanca kurutma
Çiçek kurutma konusunda pek bilgim yok ama ortancalar için yaptığım uygulamayı gösteriyorum: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
İyi akşamlar son 2 aydır 4000 in üzerinde ortanca çeliği yapmış biri olarak çelik almak için şu sıra uygun Nurbahar.Her bir boğumdan yapabilirsiniz.Tek yaprak bırakıp, yaprağı da yarıya kadar kesip su kaybını azaltırsanız çeliğiniz 20 gune kalmaz köklenir. Budama için de sonbahar budaması sürgün oluşumunu, ilkbahar budaması çiçeklenmeyi teşvik eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Fiona; Ben de komşumun ortancalarından çoğaltmak istiyorum, yanlış birşey yapmamak için nasıl çelik alınıcağını biraz daha detaylı anlatabilirmisiniz. Her bir boğum dediğinizden ben, her daldaki tek tek boğumları anladım doğrumudur, eğer böyle ise çok kısa çelikler oluyor elimizde. Yaprakların yarısını nasıl kesiyoruz acaba. Aldığımız çelikleri suda köklendirmekmi gerekiyor yoksa hemen toprağa dikmemizmi lazım. Lütfen, biraz daha detay yazarsanız yanlış uygulama yapmamış oluruz. Sevgiyle kalın... Düzenleyen Adalet Yağcı : 17-09-2008 saat 21:16 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 23-07-2008
|
İyi akşamlar Adalet Hanım, mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın .Her bir boğumdan kast ettiğimi doğru anlamışsınız ,aynen o şekilde ama isterseniz alt kısmında bir boğum üstte bir boğum kalacak sekılde de alabılırsınız.Yaprağı enlemesine yarıdan keserseniz yerinde olacaktır.Zaten yaprak gözünden yeniden sürer köklendiği zaman... Suya koyabilirsiniz ama direkt çelik köklendireceğiniz ortama dikerseniz de köklenme yüzdesi yüksek olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-04-2008
|
Benim ortancalar kuruyor
Selamlar Acil yardımınıza ihtiyacım var arkadaşlar. Gecen yıl ve bu yıl ektiğim ortancalarımın yaprakları kuruyor. Bahcemde cesitli yerlede ektiğim ortancaların bazıları 2-3 saat bazıları ise 4-5 saat güneş görüyor. Gölgede kalanların yaprakları yeşil kalmakla birlikte daha cok güneşte olanlar sarı renkte. Ama sorun hepsinde aynı. Yaprakları kuruyor Ekte resimler var. Önerisi olan varsa cok makbule gecer. İzmir'de oturuyorum (mevsimin bilinmesi acısından) Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-06-2011
|
ne kadar güzel!
Çok beğendim elinize sağlık ne kadar güzel olmuş. Ama nasıl yaptığınızı anlamadım. Ben de denemek isterim. Varak boya dediğiniz şeyi, ortanca çiçeğine sprey gibi sıktınız mı? Ayrıca diğer sarmaşık nasıl öyle yeşil kaldı? ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|