agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)




Beğeni Düzeni1571Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-05-2014, 16:27   #10
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 14-04-2009
Şehir: İst
Mesajlar: 5
demir takviyesi yardim!!

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nikon_ Mesajı Göster
Sayın tamervehir, çiçekleri kuruduğunda çiçek sapının sonundan kesebilirsiniz. Tekrar açacağını sanmıyorum, en azından benimkilerin 2 kez açtıklarını görmedim. Ortancalarımın durduğu kapalı balkon öğleden sonra güneş alıyor, güneşin yoğun olduğu saatlerde bendekilerin de yaprak ve çiçekleri biraz solgunlaşıyor ama güneşin gitmesiyle birlikte tekrar eski haline dönüyorlar. Ortancalarınızı asla susuz bırakmayın, sürekli susuz kalıp yaprak ve çiçekleri solgunlaşan ortancalar sağlıklarını yitiriyor. Ortancalarınızı bu dönemde demir takviyesi ile beslemelisiniz, yoksa yaprakları soluk bir yeşil renk alacaktır.



Sayın maviortancam, bu başlık altında bilgisi olan üyelerimiz de elbetteki sizin sorunuza yanıt vereceklerdir. Ben ortancalara nasıl bakım yaptığımı bu başlık altında birkaç mesajda belirtmiştim. Özetlemek gerekirse; toprağını susuz bırakmıyorum, baharla birlikte sürgünler uyanmaya başladıktan sonra gübre ve birkaç kez de demir takviyesi yapıyorum, kurumuş dalları varsa onları buduyorum ve en önemlisi de sanırım sevgimi gösteriyorum.
Merhaba
Balkonumda saksida iki tane ortancam var, mavi renk acmasi icin demir takviyesi yaptim goz karari toprak ustune koyup ustunu toprakla orttum ve suladim. Ancak ertesi sabah henuz renllenmemis ilan cicekleri ve yapraklari kendini salmaya basladi..bu durumu nasil duzeltebilirim? Yardim ederseniz sevinirim
Tesekkurler

topcuoglusel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026