![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın maviortancam, bu başlık altında bilgisi olan üyelerimiz de elbetteki sizin sorunuza yanıt vereceklerdir. Ben ortancalara nasıl bakım yaptığımı bu başlık altında birkaç mesajda belirtmiştim. Özetlemek gerekirse; toprağını susuz bırakmıyorum, baharla birlikte sürgünler uyanmaya başladıktan sonra gübre ve birkaç kez de demir takviyesi yapıyorum, kurumuş dalları varsa onları buduyorum ve en önemlisi de sanırım sevgimi gösteriyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
demir takviyesi yardim!!
Alıntı:
Balkonumda saksida iki tane ortancam var, mavi renk acmasi icin demir takviyesi yaptim goz karari toprak ustune koyup ustunu toprakla orttum ve suladim. Ancak ertesi sabah henuz renllenmemis ilan cicekleri ve yapraklari kendini salmaya basladi..bu durumu nasil duzeltebilirim? Yardim ederseniz sevinirim ![]() Tesekkurler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
![]() Changing the Color of Hydrangeas Ortancaların mavi çiçek açması için Toprağının PH değerinin 5.2-5.5 arası olması gerekliymiş. Bunu başarmak için; - Yarım çorba kaşığı Alüminyum sülfatı 5 lt suya karıştırıp, sulama suyu olarak vermek. Dozaj fazlası köklere zarar verebilir. - NPK 25/5/30 gübre vermek. Fosforu az (5) ama potasyumu fazla (30) verilmesi gerekiyor. - Sebze / meyve ya da biçilmiş çim artıklarını diplerine dökerek bitkiye asidik bir ortam yaratmak. Gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2015
|
Merhaba Nikon, Ortancamin ciceklerinde kahverengi lekeler olup kenarlari kurumaya basladi. Bu bir hastalik midir yoksa atladigim bursey mi var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|