![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Yeşil dal ise tutar. 15 cm civarında üstte 4 yaprak brakın gerisini temizleyin. 5 cm kadarını toprağa gömün çiçek varsa çiçeği de kesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-01-2012
|
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim umarım tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Hey maşallah ilk defa görüyorum harika..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-06-2013
|
Ortancam hayata tutunabilir mi?
merhabalar, bugün yol kenarında üst dalından kırılmış bir ortanca buldum plastik bir pet şişeye dikip üzerini kavanozla kapattım bir sitede böyle yapılması gerektiği yazıyordu. Doğru yapmış mıyım acaba? Bir de şuan evin içinde aydınlık bir yerde duruyor acaba balkona mı çıkarmalıyım? şuan ki durumu böyle.. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Ortancalarim cok guzel acmisti ama simdi cicekler bozulmaya basladi. renkleri soldu, lekelendi. Yapraklar iyi durumda. cicekleri koparmanin bir sakincasi var mi? uzerinde mi kalmalari gerekiyor. Koparilacaksa neresinden itibaren koparmaliyim? Solgun cicekler hosuma gitmiyor, Sardunyada falan hemen kopariyorum ama ortancayi bilemedim, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-07-2013
|
selamlar
ben baharda 2 adet ortanca fidesi aldım fakat bir tür büyümüyorlar.büyük saksılara dikmem gerektiği söylendi acaba ondan mı?birde ikisin yaprakları çok farklı.biri koyu yeşil diğeri yeşil tonlarında alacalı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Hiç ortancaya benzetemedim. Daha yakından ve net bir fotoğraf ekleyebilir misiniz? Zira ortanca yaprakları daha geniş ve büyük oluyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
hatta ortancadan ziyade nane gibi duruyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaçsever
|
nane kokusu olur öyle değil mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
aman sizi kızdırmayayım,kesinlikle haklısınız ![]() bu arada hazır ortanca demişken bir kaç gündür aklıma takılan soruyu size sorayım loveforlife, şuan bahçede duran ortanca fidemi saksıya alsam hayati bir tehlike geçirme ihtimali var mı? hani hiç vakti değil ya, o açıdan soruyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaçsever
|
birazdan paylaşırım.ortanca diye ne sattılar bana acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
|
ikisininde fotoğrafını çektim.görüşlerinizi bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
|
buda diğeri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
benziyor sanki. sevgili loveforlife?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
ikisi de ortanca ama bir problem var ki büyüyememiş. Bir de ilk fotoğrafta iç mekanda gibi görünüyor. Dışarıda ve gölgede olması gerekiyor. ortanca çelikleri çok kolay gelişiyor uygun ortamı bulduğunda. Benim bahar budamasında yaptığım çelikler büyüdü de çiçek bile açıyor... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşıma tüm kalbimle katılıyorum ![]() Niçin sonbaharı beklemiyorsun ki? Şimdilerde pek saksı değişimi yapmaktan yana değilim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim loveforlife. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
|
Ortancalarım 2013
Ortancalarımın çoğu açmadı bu yıl. Ama Ankara'da 9 kök ortancaya kışı sağ sağlim geçirtmek de mutlu etti beni. Nisan ayında İstanbul'dan 3 tür daha ortanca aldım. Şu an için irili ufaklı 6 türde 12 kök ortancam oldu. Bir farklı tür de sitede gözüme kestirdim. Sonbaharda çelik almayı umuyorum ![]() Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
toprağı çok kötü olan yoluk bahçemin bir köşesindeki ortancamı güzel bir toprakla, büyükçe bir saksıya almanın vaktimidir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hira: Bence yerini sevdi ise ortancanızın bulunduğu yeri değiştirmeyin. Ben bir kısım ortancalarımı saksıda içeride, bir kısmını da bahçede bırakmıştım. Ancak eve aldığım ortancalar bir süre sonra öldüler. Bahçede olanlar ise kışı atlatıp ilkbaharda yeniden canlandılar. Arkadaşımın bahçesindeki ortancalar merdivenin yanında kışı geçirip bu yıl çok güzel çiçek açtılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
içeri almaktan bahsetmiyorum, sadece saksıya alayım ama dışarıda dursun diyorum ablacığım ![]() teşekkürler Muda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
saksıya almak istiyorum çünkü pis(!) bir komşumuz var, ne kadar uyardıysam (uyarmama bile gerek yoktu gerçi) yine izmaritlerini bahçeye atıyor, yine bahçeye tükürüyor! aşağıda çiçek bırakmak istemiyorum o sebepten. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-11-2013
|
Ortanca çiçeğine gübre verilmesi
Merhabalar.bahçemdeki ortanca çiçeklerini mavi ve kırmızı renkte yapmam için alimünyum sülfat ve sirkeli su vereceğim.ancak bunları vermeye hangi ayda başlamalıyım.bu konuda beni bilgilendirirmisiniz arkadaşlar.teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Çiçeklenme dönemi geldiğinde yani baharda verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|