![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kaya gülü (Cistus, Rock Rose)
Bol çiçekli güzel bir çalı. İnternette alt türüne göre -10 ila -15 derece civarına kadar dayandığı söylenmekte. Kuraklığa dayanıklı. Tohum veriyor. Henüz hakkında çok fazla bilgim yok ama zamanla öğreniriz. ![]() Cistus purpureus: ![]() ![]() Cistus ladaniferus: ![]() Bunun tam alt türünü bilmiyorum: ![]() Cistus albidus: ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Özellikle Akdenizvari iklimleri çok sevdiği yazıyor. Topladığım az miktarda tohumu Ankara Toplantısı'nda arkadaşlara ulaştırma şansım oldu. Umarım çimlenebilirler. ![]() İnternette tohum kapsüllerinin su geçirmez olduğu yazıyor. Bu sayede toprakta uzun süre bekleyebiliyorlarmış. Orman yangını gibi bir durum olduğundaysa sıcaklık ile tohum kapsülleri çatlıyormuş, ve kısa zaman içinde çimlenerek yangın sonrası ormanın tekrar yeşermesine katkıda bulunuyormuş. Bu durumda sanırım evde çimlendirmek için tohum kapsülünü zedelemek gerekebilir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Bizim buralardaki dağlarda çok olur bu bitkiden.. Daha çok serin, ormanlık alanları seviyor diye düşünüyorum.. Ama fotoğraftakiler bahçede, yabani bir tür olmasa gerek.. Belki de benzettim.. Özellikle lila rengi çok güzel, çiçekleri kağıt gibi.. Umarım çabuk ve sorunsuz çimlenir ![]() |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Seattle çevresinde peyzaj düzenlemelerinde çok kullanılıyordu. Oranın iklimi yarı-Akdeniz iklimi diye geçiyor. Yazın kurak, 2 ay hiç yağış yok. Ve de oranın bahçecilik kültüründe bahçe sulamak diye bir şey de pek yok. (Çimleri bile sulamıyorlar, bütün yaz sapsarı oluyor, sonbaharda yeşerir zaten diye önemsemiyorlar.) Bu çiçek bu susuz dönemleri başarıyla atlatıyor.Yaprak kokusunu bilmiyorum, dikkat etmemişim. |
|
|
|
![]() |
|
|