agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni191Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-10-2010, 23:33   #1
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Orhan bey, solanumunuz çok güzel gelişmiş.
Ben Son baharda, acaba tüm bahçeyi solanum mu yapsam diye düşündüm, tek sıkıntım aşırı soğuklardan koruyamamak.

Geçen yıl iki tanesini korumaya almıştım, bir tanesini de deneme amaçlı öylece bıraktım.
Baharda biraz geç uyandılar ama yine de coşkulu bir şekilde büyüyüp açtılar, 17 nolu mesajımdaki kışın korumaya almadığım bitkim.

Bahçem kışın -5 leri görüyor olmalı, demek ki sıfırın altındaki durumlara da dayanabiliyor, bakalım bu kışı nasıl geçirecekler, şimdiden çelikler alıp perlite daldırdım, işimi şansa bırakmadım.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2010, 12:44   #2
Ağaç Dostu

Orhan Özbilgiç's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2008
Galeri: 83
Question

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
..şimdiden çelikler alıp perlite daldırdım, işimi şansa bırakmadım.
.................................................. .................................................. ......................................
nurcanaybay Orhan bey ;
solanum'u yılın 12 ayı budayıp şekil verebilirsiniz.Zayıf dallarını temizlerseniz
daha sağlıklı ve tok bir görünüme sahip olur.İstediğiniz şekle sokabilirsiniz.
Fikir vermesi için bir fotoğraf yüklüyorum.
.................................................. .................................................. .........................................

Vildan Sönmez Tam 2 yıl önce teras başlığımı ilk açtığımda sevgili Nurcanaybay solanum almamı önermişti. Şimdi de çok güzel bir örnek eklemiş.
Bir yıl sonra aldım ama hiç gelişmedi, cılız kaldı.. Budayıp, bahara da saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Belki biraz güçlenir. Belki biraz çıldırır
Solanumlarınız çok güzel olmuş arkadaşlar....
.................................................. .................................................. ................................................

Arkadaşlar;
agaclar.net' e üye olmanın yararları. İçinizde en şanslısı benim! Çünkü henüz saksısından toprağa dikmediğim için, hepinizin deneyimlerini ve sonuçlarını öğrendim. Eğer, beklenmedik bir olumsuzlukla karşılaşmazsam, en kolay ve en sıkıntısız ben yetiştireceğim.
Nurcan hanım' ın fotoğrafladığı formu tuttum. Sarı çiçekli Sinameki' nin yanına da yakışır hani. İkiside kışa kadar çiçekli.

abk ve aleydi beğendi.
Orhan Özbilgiç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2010, 22:57   #3
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Sn. Nurcanaybay,

Nazarboncuğu gibi. Pek güzel form vermişsiniz. Demek oluyor ki budamayı tolere ediyor. İstediğin formu ver. Dallanması azaltılınca çiçeğin miktarı artıyor
gibi. Elinize sağlık.

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 20:04   #4
Ağaç Dostu

nurcanaybay's Avatar

Giriş Tarihi: 19-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeytinci Mesajı Göster
Sn. Nurcanaybay,

Nazarboncuğu gibi. Pek güzel form vermişsiniz. Demek oluyor ki budamayı tolere ediyor. İstediğin formu ver. Dallanması azaltılınca çiçeğin miktarı artıyor
gibi. Elinize sağlık.

Sn.Zeytinci ;
fotoğraf internetten .Ben de 2 adet var ,birini begonvil sıkıştırdığı için
sürekli buduyorum .Yaz ortasın da bile bir tek yaprak bırakmamacasına budadım.Öyle hızlı kol atıyor ki bu top formu veremiyorum.Ama rahatlıkla
istediğiniz zaman budayabilirsiniz ,tecrübe ile sabittir

nurcanaybay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2010, 20:30   #5
Ağaç Dostu

Zeytinci's Avatar

Giriş Tarihi: 24-12-2008
Benim Solanum'u da Gece yasemini ve Malta eriği sıkıştırmakta.

Kendine göre ileri sürgün yapıyor.

Bu gün o bana baktı ben de ona. Bir kurtarma planı bulmam gerek. Bu kadar istekli çalı baskı altına alınmamalı diğerlerince...

Zeytinci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2010, 20:17   #6
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

Hhatice's Avatar

Giriş Tarihi: 15-12-2006
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Orhan Özbilgiç Mesajı Göster
.................................................. .................................................. ......................................
nurcanaybay Orhan bey ;
solanum'u yılın 12 ayı budayıp şekil verebilirsiniz.Zayıf dallarını temizlerseniz
daha sağlıklı ve tok bir görünüme sahip olur.İstediğiniz şekle sokabilirsiniz.
Fikir vermesi için bir fotoğraf yüklüyorum.
.................................................. .................................................. .........................................

Vildan Sönmez Tam 2 yıl önce teras başlığımı ilk açtığımda sevgili Nurcanaybay solanum almamı önermişti. Şimdi de çok güzel bir örnek eklemiş.
Bir yıl sonra aldım ama hiç gelişmedi, cılız kaldı.. Budayıp, bahara da saksısını büyütmeyi düşünüyorum. Belki biraz güçlenir. Belki biraz çıldırır
Solanumlarınız çok güzel olmuş arkadaşlar....
.................................................. .................................................. ................................................

Arkadaşlar;
agaclar.net' e üye olmanın yararları. İçinizde en şanslısı benim! Çünkü henüz saksısından toprağa dikmediğim için, hepinizin deneyimlerini ve sonuçlarını öğrendim. Eğer, beklenmedik bir olumsuzlukla karşılaşmazsam, en kolay ve en sıkıntısız ben yetiştireceğim.
Nurcan hanım' ın fotoğrafladığı formu tuttum. Sarı çiçekli Sinameki' nin yanına da yakışır hani. İkiside kışa kadar çiçekli.

Bu kadar çok çelik verecek arkadaşım varken bende bundan yok demek yeterli olur diye düşünüyorum .
Gerçekten çok güzelmiş .

Hhatice Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025