![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sayın Mutlu Kutlu, Yüreğime indirmeyin şimdi. Taze sürgünler canlı duruyor. Tomurcuklar Ekim-Kasım'da havalar 25 derece civarında gittiğinde oluşmuştu. Hızla soğuyunca içeri aldım; yapraklar döküldü ama tomurcuklar dokunursam dökülüyor. Sulama konusunda kendimi disipline ettim; bence de inşallah kış uykusudur. Ki evim uyku getirecek cinsten, ideal bir karanlıkta ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2007
|
Sayın Turuncuhis, Ufak bir tavsiyede bulunmak isterim size. Umarım hemen duzelir çiçeğiniz, ya da umarım kış uykusudur ama yine de bir çelik alıp köklendirirseniz, en azından elinizde yine japon gülünüz olur. Eğer çiçek kış uykusundaysa da arkadaşlarınıza hediye edecek fazladan bir japon gülünüz olur. Ben genelde çok sevdiğim çiçekleri mutlaka yedeklerim de ![]() |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-12-2008
|
Sevgili Züleyha, Çok yanlış biliyorum ama budamaya bir türlü cesaret edemiyorum hiçbir bitkiyi. Araştırmama rağmen emin olamadım nereden çelik alacağıma. Gençleştirme yararı olmasına rağmen bana bitkiye zarar verecekmiş gibi geliyor. Bir bilen bulsam uygulamalı öğreneceğim ve dağıtacağım ama, bir bilen bulmak gerek önce. Çelik isteyen ve çelik almayı bilene evim açık. Buyursun, budasın ve alsın çeliğini ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Bu konuda yardımcı olmayı cok isterdim ama yanlış bişey söyleyip de bitkinize zarar vermek istemem. Ama burda bu konuda yardımcı olacak eminim bilgili arkadaşlar vardır. Ama eğer allah korusun çiçekle ilgili bir sorun olursa ben size her zaman kendi çiçeğimden çelik verebilirim... Ama tabi önce bir çiçeklenmesinin durması lazım sanırım. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu.
|
Hep güzel çiçek fotoğrafları eklemek olmuyor tabi, bu da soğuktan korumak için mini seraya alınmış, ama sıcak bir günde açılıp havalandırması yapılmadığı için, içeride kalan rutubetin, gece soğuğunda öldürücü darbeyi vurmasıyla can vermiş katmerli pembe japon gülümün fotoğrafı ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın MSaygin, Geçmiş olsun, gerçekten üzücü bir görüntü. Tam da ben çiçek açmak üzere olan japongülümün fotoğraflarını koymak için mesaj yazacaktım, sizin mesajı görünce vazgeçtim. Nispet yapar gibi olmasın şimdi ![]() |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|