agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Çalılar
(https)

Beğeni Düzeni2941Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 12-01-2009, 00:51   #1
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Sayın Mutlu Kutlu,
Yüreğime indirmeyin şimdi. Taze sürgünler canlı duruyor. Tomurcuklar Ekim-Kasım'da havalar 25 derece civarında gittiğinde oluşmuştu. Hızla soğuyunca içeri aldım; yapraklar döküldü ama tomurcuklar dokunursam dökülüyor.
Sulama konusunda kendimi disipline ettim; bence de inşallah kış uykusudur. Ki evim uyku getirecek cinsten, ideal bir karanlıkta

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 01:11   #2
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Sayın Turuncuhis,
Ufak bir tavsiyede bulunmak isterim size. Umarım hemen duzelir çiçeğiniz, ya da umarım kış uykusudur ama yine de bir çelik alıp köklendirirseniz, en azından elinizde yine japon gülünüz olur. Eğer çiçek kış uykusundaysa da arkadaşlarınıza hediye edecek fazladan bir japon gülünüz olur. Ben genelde çok sevdiğim çiçekleri mutlaka yedeklerim de

züleyha Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 01:23   #3
Ağaç Dostu

TuruncuHis's Avatar

Giriş Tarihi: 23-12-2008
Sevgili Züleyha,
Çok yanlış biliyorum ama budamaya bir türlü cesaret edemiyorum hiçbir bitkiyi. Araştırmama rağmen emin olamadım nereden çelik alacağıma.
Gençleştirme yararı olmasına rağmen bana bitkiye zarar verecekmiş gibi geliyor. Bir bilen bulsam uygulamalı öğreneceğim ve dağıtacağım ama, bir bilen bulmak gerek önce.
Çelik isteyen ve çelik almayı bilene evim açık. Buyursun, budasın ve alsın çeliğini

TuruncuHis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-01-2009, 01:33   #4
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Bu konuda yardımcı olmayı cok isterdim ama yanlış bişey söyleyip de bitkinize zarar vermek istemem. Ama burda bu konuda yardımcı olacak eminim bilgili arkadaşlar vardır. Ama eğer allah korusun çiçekle ilgili bir sorun olursa ben size her zaman kendi çiçeğimden çelik verebilirim... Ama tabi önce bir çiçeklenmesinin durması lazım sanırım.

Eski 19-01-2009, 15:09   #5
Ağaç Dostu.

MSaygin's Avatar

Giriş Tarihi: 25-01-2006
Galeri: 36
Hep güzel çiçek fotoğrafları eklemek olmuyor tabi, bu da soğuktan korumak için mini seraya alınmış, ama sıcak bir günde açılıp havalandırması yapılmadığı için, içeride kalan rutubetin, gece soğuğunda öldürücü darbeyi vurmasıyla can vermiş katmerli pembe japon gülümün fotoğrafı

Name:  japongulu3.jpg
Views: 3797
Size:  38.5 KB

esemeral beğendi.
MSaygin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-01-2009, 15:29   #6
Ağaç Dostu

züleyha's Avatar

Sayın MSaygin,
Geçmiş olsun, gerçekten üzücü bir görüntü. Tam da ben çiçek açmak üzere olan japongülümün fotoğraflarını koymak için mesaj yazacaktım, sizin mesajı görünce vazgeçtim. Nispet yapar gibi olmasın şimdi

Eski 19-01-2009, 16:13   #7
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MSaygin Mesajı Göster
Hep güzel çiçek fotoğrafları eklemek olmuyor tabi, bu da soğuktan korumak için mini seraya alınmış, ama sıcak bir günde açılıp havalandırması yapılmadığı için, içeride kalan rutubetin, gece soğuğunda öldürücü darbeyi vurmasıyla can vermiş katmerli pembe japon gülümün fotoğrafı

Eklenti 59385
Kökden yeniden sürgün verecektir. Üzülmeyin Sayın Mehmet bey. Yanmış yaprakları temizlerseniz sıcakları görür görmez yeni tomurcuklar verecektir.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Kapalı
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025