![]() |
|
![]() |
#691 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2011
|
Sevgili Kelebek , inşallah hasarsız şekilde çimlendirir , büyütüp çiçeklerini görürsün. Benim hiç deneyimim olmadı. Hatta Japongülüm bile yok. Ama ben riski azaltmak için her türün tohumuna farklı yöntem uygula derim. Mesela bir türden üç tohumun varsa üçüne de farklı yöntem uygulamanı tavsiye ederim. Sen tohum çimlendirmede oldukça başarılı olduğun için bunu da başaracağından eminim. Gelişmeleri paylaşırsan sevinirim. Merakla takip edeceğim. Kolaylıklar diliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Çin gülü tohumları (genelde) ekilmeden önce çentikleniyor. Çentikleme derken, tohum kabuğunun küçük bir kısmının, alttaki beyaz doku görünecek şekilde, kesilip atılmasını kastediyorum. Buradaki amaç da, sert tohum kabuğunda bir boşluk açıp, suyun embriyoya nüfuz etmesini sağlamak. Sonrası rutin ekim işlemleri gibi : *geçirgen ve su tutan bir ortam (torf veya cocopeat gibi), * nemli ama satüre olmayan bir ortam, *tohum kalınlığının bir-iki katı kadar derinliğe ekim, *gölgede bekletme, *ekim yerinin üstünün (streç film vb. ile) kapatılıp kapatılmaması bir tercihtir. Kapatılırsa, havalandırma için arada üstü açılmalı; kapatılmazsa, kuruma olmayacak şekilde spreylenmelidir. *çimlenme 5 gün - 1 ay arasında... * çimlenme oranı en az %60... Aşağıdaki linkte üstat Ricahard Johnson'ın çimlendirme tavsiyeleri var. Hot Seed Info Aşağıdaki linkte ise çentikleme ile ilgili bir video var. (Sol üsteki kutucuklardan "Videos"'su tıklatın. Açılan kutudan "Seed Nicking"'i seçin.) International Hibiscus Society Kolay gelsin. (Bu arada tohumları nereden aldınız?) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#693 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Sn. drhegeli, Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim. Tohumları ebay'den tedarik ettim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#695 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-11-2012
|
Alıntı:
Başka bir öneriniz var mı çimlendirme yöntemi için? Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2012
|
Bu da benim kırmızı Japon gülüm
Keçi gübresi şerbeti veriyorum arada. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Koyu pembe Japon Gülüm...
Babamın çelikten ürettiği yaklaşık 4 yaşındaki Japon gülümün tomurcukları. Gerçi bu yaz epey tomurcuk döktü ![]() Umarım açmış halinin resmini de koyabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Ağaçsever
|
Nihayet güzellerim açtılar... ![]() İnşallah çelik bulabilirsem diğer renklerinden de yetiştirmeyi çok istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=drhegeli; (Bu arada tohumları nereden aldınız?)[/QUOTE] Ebay'da satış yapan Brezilya'da yaşayan satıcıdan. Bu satıcının bazen tohumları boş çıkıyor. Çimlenme ve çimlenme sonrası büyüme oranı % 20-25 seviyesinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Ağaç Dostu
|
Tohum arayanlar için Ebay'da açık arttırmada olan Sayın Richard Johnson'un tohumlarını öneririm. Açık arttırmada şansınıza ve o anda o tohumları isteyenlerin isteme gücüne bağlı olarak 5 USD ile 40 USD arasında arasında alabilirsiniz. Buna nakliye masraflarını eklemeniz gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Drhegeli sorunuzu çok güzel cevaplamış. Bu başlık altında konuları geriye doğru giderek incelerseniz. Hem deneyimleri görürsünüz hem de ulaşabileceğiniz kaynakları öğrenmiş olursunuz. Yine de takıldığınz yer olursa lütfen sorun cevaplayalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, Sorunuzu yeni gördüm bu sorunuzu şöyle yanıtlayayım. Son iki yılda elime geçen çapraz döllenmiş tohumlardan 2012 ve 2013 başında çeşitli yöntemlerle filizlendirdiğim 35 adet rosa sinensis var. Bunlardan 2012 başında çimlendirdiklerimden iki tanesi açmaya başladı. Yine 2012 yılında çimlenenlerin bazıları çiçek tomurcuğu vermeye başladı. 2013 yılının çeşitli dönemlerinde çimlenenler ise büyümeye devam ediyor. Ben ilk yıl çiçek açtıramadım. Sapanca'nın sıcaklık değerleri buna müsade etmiyor. Çimlemeden sonra 1 ay güneşe çıkmadan beklemeli sonra tüm gün ne kadar çok güneş görüyorsa o kadar hızlı büyüyorlar. Antalya, Adana gibi yüksek sıcaklık değerlerine sahip illerimizde ilk yıl çiçeğini görmek mümkün diye düşünüyorum. Rosa sinensislerin son durumlarını gösteren bazı fotoğraflarla açanların fotoğraflarını ekliyrum. Son açan 2 gün açık kaldı 3. Günde büyük ihtimalle açık kalacaktı fakat ben göremeden İstanbul'a döndüm. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen tturt : 09-09-2013 saat 19:24 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#712 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz kışı kış bahçesinde geçirirken site görevlisi yere düşen etiketleri attığı için bilmiyrum. Richard johnson'a yazdım, tecrübelerine göre ne olabileceğini çünkü üzerindeki ilk yapışkan etiketinde Richard Johnson yazıyor. Cevap yazınca buradan yazarım. Bende bilgisayardaki notlarımdan hangileri olabileceğini tahmin etmeye çalışıyorum. Sanıyorum bir isim bulmak gerekecek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Ağaçsever
|
Maşallah, hepsi ayrı güzel ve bence çok kıymetliler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
doğanın bize verdiği inanılmaz renk renk güzellikler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#716 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Richard Johnson'dan cevap geldi. Kısaca şöyle söylüyor. Eğer isimler not alınmamışsa hangi cinslerin karışımından oluşmuş tohum olduğunun bilmenin imkansız olduğunu, her tohum ayrı özelliklere sahip fide olacağını söylüyor. Ayrıca buna istediğim ismi verebileceğimi hybridizer olarak Richard Johnson yazılacağını üretici olarak da benim ismimin yazılacağını söylemiş. Bir sene önce yaptığımız bir yazışmada da üç sene boyunca aynı özellikleri taşıması halinde 3. Sene Uluslararası Hibiscus Derneğine kayıt ettirebileceğinden bahsetmişti. Bu kısmı tekrar kendisine soracağım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Ağaç Dostu
|
Bilgisayarımdaki notlarıma baktım çok emin olmamakla birlikte; 706 numaralı mesajda ki rosa sinensis'in Tahitian Bronzed Orange Starburst X Tahitian Yellow Cloud çapraz döllenmesi ile oluşan hybrid tohumunlarından, 709,710,711 numaralı mesajlardaki rosa sinensis'in ise Tahitian Flamingo X Tahitian Lavender Blush çapraz döllemesi ile oluşan hybrid tohumlarından olabileceğini tahmin ediyorum. fakat kesinlikle emin değilim. Tahitian Bronzed Orange Starburst ![]() Tahitian Yellow Cloud ![]() Tahitian Flamingo ![]() Tahitian Lavender Blush ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#718 |
Ağaçsever
|
Bu forumdan çok faydalandım, sağolun arkadaşlar ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Ağaçsever
|
Bunlar da Antalya'da "ciğerci kedisi" gibi baktığım benim olmayan, olmasını çok istediklerim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#720 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Sayın adesto umarım sizinde birgün olur...Tabii bizim gibi olmayanlarında... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|