![]() |
|
![]() |
#571 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2012
|
Arkadaşlar benim de sizlere bir sorum var.Bahçemde 8-9 adet gül var. Bir tanesi İsparta gülü çok nazik. Ancak geçen yıldan beri İsparta gülünde bir anormallik var. Yaprakları aşağıdaki resimlerdeki gibi. Bir böcek yiyor. Yağmurlardan sonra şu küçük yeşil böcekler türemişti, bende ilaçlama yaptım.Ancak bu seferde yapraklarında yanma ve beyaz toz gibi bir şey ( sanırım külleme ) var. Bununla nasıl mücadele edebilirim ve tam olarak ilacı nedir. Yardımcı olursanız sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Hastalık külleme.İlaç Topas.Ama bulaşık yapraklardan ümidi kesin.İlaçtan sonra (tekrarları da var)yeni yapraklar sağlıklı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Teşekkür ederim arkadaşlar Sayın Emrullah Mutlu dalların uçları kurumuş görünüyordu. Orhan abimin dediği gibi kuru dalları biraz kestim sizin dediğiniz gibi içi canlı görünüyordu o yüzden sökmedim. İyiki de sökmemişim bugün birinin dallarında birininde altlardan patlamaya başladığını gördüm bakalım sonları nasıl olacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Yeni Üye
|
Yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Peki bu yaprakları temizlemelimiyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2010
|
Yeni yapraklar çıkmaya başlayınca aşırı etkilenmişlerden başlayarak temizleyin.Topas'ı 7'şer gün ara ile 3 kez uygulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#576 |
Yeni Üye
|
çok teşekkür ederim, hemen yarın uygulayacam topası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-08-2012
|
Bu yıl, oldukça ormanlaşmış ve biraz da yaşlanmış gülleri derince budadık. O yüzden henüz çiçek açmadılar, ama geçen yıldan daha sağlıklılar. Budamadığımız tek gülse, yoğun gölgede olmasına rağmen müthiş çiçeklerini gösterdi bize... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
Arkadaşlar aldığınız gül çeliklerini şu anda meyve suyu pet şişelerine torf toprak ağzından koyarak alınan gül çeliklerini de içine ağzından yerleştirerek içerisine yarım çağ bardağı su koyarak toprağı nemlendirip şişenin ağzını kapatın ve bir hafta sonrada şişenin ağzındaki kapağını açın. 2 haftada kapak açık tutarak bekletin ve daha sonrada şişeyi keserek içinden gül fidanınızı çıkartarak bir saksıay veya yere ekin.benim şu anda böyle yaptığım çeliklerim filizlendi daha saksıya geçirmedim son haftası . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, güllerimde ( en çok da fotoğraftaki özel kokulu gülümde) siyah ve iri böcekler oluyor ve çok zarar veriyorla. Muhtemelen siz de yaşamışsınızdır bu sorunu. Fotoğrafı çekerken yoktu hiç üzerinde (hepsini ezmiştim de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaç Dostu
|
Evet, zınnıymış sayın Muda. Teşekkür ederim ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2013
|
Merhaba, Ankara'dan yazıyorum. Nisan ayı son haftasında bahçeme altı adet gül ektim ancak bunların ikisi ne açtı ne de bir büyüme gösterdi. İlk ektiğim günkü gibi duruyorlar, hatta kuruyacaklar gibi. Ne yapmamı önerirsiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaç Dostu
|
Eğer bir fotoğraf yükleme imkanınız varsa çok iyi olur. Ancak yine de yardımcı olabiliriz diye soruyorum; acaba gülü kendiniz çelikleyip mi diktiniz yoksa hazır saksıda mı aldınız? Ya da gerçekten tohumdan mı "ektiniz"? Eğer kendiniz çeliklediyseniz ne zaman çeliklediğinizi de söylerseniz sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-03-2013
|
arkadaşlar tohumdan ekilen gül kaç yılda aşı kıvamına gelir bilenler cevaplarsa çok mutlu olurum büyük uğraşlar sonucu 3 adet gül çekirdegini filizlendirmeyi başardım şimdi boyları 10 cm yi geçti bunlara göz aşısı uygulamayı düşünüyorum fakat kaç yıl beklemem gerekiyor aceba cvp için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
gül çeliklerini torf a mı perlite mi dikmek hangisi doğru diktikten sonra ısıtma olmadan çelikler kaç haftada köklenir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Yazın sıcaklığı gülleri etkiler suyunu hiç ihmal etmemek lazım Çelik torfda daha kolay tutar ama şimdi değil sonbaharda Düzenleyen ahmeter : 11-07-2013 saat 11:51 Neden: ek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-08-2013
|
güllerde çelik alma işlemi acaba ekim kasım ayı içinde yapılabilirmi şimdiden hepinize teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2013
|
Arama bölümüne "ökçeli çelik" yazarsanız Nuri beyin ökçeli çelik ile köklendirme paylaşımları gülünüzün köklenme ihtimalini arttırmak için çok yararlı olabilir. Bende iki gün evvel gülden aldığım çeliği bu yöntemle diktim, heyecanla bekliyorum. Başarı sağlarsam sizlerle paylaşacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-08-2013
|
ökçeli gül çeliği
Ökçeli çelik metodu işe yaradı. Balın gül köklendirmede faydalı olduğunu internette bazı yabancı kaynaklarda görmüştüm. Ökçeli olarak kesip hazırladığım çeliği dikmeden önce köklendirmeyi arttırsın diye alt kısmını bala batırıp diktim. Gülüm 3 yerden sürgün veriyor. Düzenleyen _Cihan : 20-10-2013 saat 13:54 Neden: harf hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#595 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Ne yaparsaniz yapin ama gulleri cok sulamayin, gecen sene esim heves etmis 15 kadar beyaz baston gul almisti. Bende tutsun diye hergun suladim maalesef sadece bir tanesi yasadi. Yalniz hepsi bahceme cok geldigi icin kaynanama ve iki tanesinide arkadaslara vermistim. Onlarinkinide sayarsak toplamda 8 tanesi yasadi. Ha birdetam yazin ortasindaydik bende o yuzden cok sulamistim. Yinede yazik oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
yetiştirdiğim gül için yardım
fotoğrafta gördüğünüz gül bana hediye geldi düzenli bir şek,lde her 2 günde bir suladım budamasını ne zaman ve nasıl yapmalıyım ayrıca hediye eden kişi kışın toprağı gübreyle örtmemi tavsiye etmişti şimdiden teşekkürler birde bu gülün cinsi nedir saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2014
|
merhaba, ben iki yildir aldigim kültür türü buket güllerden celikleme gül yetistirmeye calisiyorum. o kadar cok yaptim ki, sayisini ben bile unuttum. ne yazikki hep cürüdüler. ta ki komsum tavuk gübresini bahcem icin önerene kadar. Celikleri diktikten sonra, bir kac gün az az su verdim ve hafta da 1-2 kere sulandirilmis tavuk gübresi ile suladim. Cok uzun sabir gerektiriyor, yaklasik 3 ayda köklendiler. Köklendikten sonra bahceye ektim suan yedi tane gül fidesi elde ettim. (buket gülllerden) iki tanesi su an acik, digerlerinin renklerini hatirlayamiyorum. merak edenler icin resimler: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar geçenlerde bir gülden şunu aldım: http://imagizer.imageshack.us/v2/640...0/837/llub.jpg bir dalda yeşermişti ve toprağa ektim. acaba köklenir mi ? lütfen bilgilendirir seniz çok mutlu olurum. çelikleme konusundada sordum paylaştım ama bi cvp alamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2013
|
merhaba oyuncak uzman degilim ama bende ayni yontemle yaklasik bir ay once dalindan kopardigim gul dallarini ektim ve bekliyorum yaprak actilar ama gec koklendigini bu yuzden topragin surekli nemli olmasi gerektigini biliyorum. Topraga ektiyseniz simdi bekliyeceksiniz, umarim uyguladigim ve uyguladiginiz yontem dogrudur bol sans diliyorum. Basarili olursaniz fotograflarini paylasin bizimle. Düzenleyen gulcingiller : 10-02-2014 saat 18:45 Neden: Yanlislik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Sayın oyuncak soru sorduğunuz bölümleri sıklıkla ziyaret ediniz. Bakarsınız birileri cevap vermiştir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|