![]() |
|
![]() |
#273 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-03-2008
|
nariel
Alıntı:
![]() umarım büyük sorunla karşılaşmam ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
merhaba fatihbrk.benimde elimde 30 kadar gül çeliği vardı.on gündür suda ıslamıştım dün toprağa diktim.sizin gülleriniz çok harika görünüyor.rica etsem siz gül çeliğini nasıl yetiştiriyorsunuz nasıl toprak kullanıyorsunuz bana bilgi verirmisiniz. ben dün kırmızı toprak biraz yaprak çürüntüsü , doğal gübre ve birazda kum karışımı yapıp gül dallarını fide torbalarına diktim.sulayıp bahçenin tüm gün güneş gören yerine yerleştirdim.malum burada ağaçlar neredeyse çiçek açmak üzere fidelerin üzerini naylonla kapatmama gerek varmı sizce? yardımcı olursanız sevinirim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
sayın angel_emel24 ben gül çelikleri 45 derecelik açılarla toprağa dikiyorum.asla bir katkıda koymuyorum en son eklediğim resimdede görüldüğü gibi beyaz toprakta yetiştiriyorum.ancak toprak beyaz olmuş kırmızı olmuş önemli değil.her ortamda her toprakta yetiştirmek mümkün ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
|
Alıntı:
Çeliklerin bulunduğu toprağı devamlı nemli kalacak şekilde sulamaya devam edeceksiniz yıl boyunca. Çelikleriniz bir iki karış sürgün versede köklendi kabul edip başka yere dikmeye kalkışmayın bu seneyi torbalarında geçirmesi tavsiye edilir. Üzerlerini naylonla kapamak şart da değil, bence. Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-02-2009
|
bilgileriniz için çok teşekkür ederim.fideler on gün suda ıslı kaldı ama bende on gün boyunca onları nasıl dikebileceğimi öğrenebilmek için internet kurdu oldum çıktım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
|
Evet. Sanırım üç ayrı gülün göz aşısını yapmışlar. Baston gül şeklinde olsaydı çok daha çekici olacaktı. Bu sene bende deneyeceğim. Çok güzel olmuş. Gül sizin se bilgilendirmenizi bekliyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
Arkadaşlar 7yıldır hastalık derecesinde gece gündüz kış mevsimi hariç güllerle uğraşıyorum. Kestiğim dalı hemen toprağa sokuyorum. Geçtiğimiz sonbaharda 200'e yakın gulü sıtemizin sokaklarına diktim.(****** gerektiğinde sulama yapacak komşulara yakın yerlere) Yine budadığım gülleri çöpe atamadığım için her yere çelikledim. En önemlisi ekim ayı sonunda komşumuzun sapancadaki yazlığının bulunduğu sıtedeki çok güzel gülleri budayıp aldım. En az 250 çelik yaptım. İşi biraz cittileştirdim. Çoğunluğunu torfa geri kalanınıda kuma diktim üç ay oldu. Şu an fire yok sayılır. Buradan şunu söyleyebilirim en iyi sonucu sonbaharda yaptığım çelıklerden alıyorum. Şu anda kestığım çelikleri saksılara 5-10 kg lık su bidonlarına kısaca her yere dikiyorum. Ayrıca deneme amaçlı aşılar yapıyorum. Esas aşıları mart ayında yapacağım. Sıra geldi en büyük soruna sulama işi ,6 daireli binada tek deli benim. Tek başıma su parası ödemek (100-150tl) beni zorluyor. Yazmaktan yoruldum. Çalışmak daha kolay. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-02-2009
|
Çiçekçinin adresini verebilir misimiz?
Sayın Buket AKNAR, Girne'de oturuyor ve hala bu gülden satın almadıysanız büyük kayıptasınız. Ben 4 yıl Kıbrıs'ta (Lefkoşa) bulundum. Kıbrıslı çok dostum var. Bana bu gülü satan çiçekçinin adresini verebilirseniz Kıbrıslı dostlarımdan isteyeceğim. İyi günler dileklerimle. Düzenleyen indomie : 17-02-2009 saat 00:52 Neden: yazı rengini düzeltme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar Benim güllerimde külleme hastalığı olduğunu söylediler.O kadar çok yayılmıştıki sadece tüm dalları kesip yakarak kurtulabileceğimi öğrendim.Aynen uyguladık tabi ,ama bazıları o kadar dipten kesilmişti ki anlatamam (bahçeyle ilgilenen bir yardımcının işi) tabi çok üzüldük. Sonra yeşerdiler tabi ama kuvvetli değiller. Acaba aşı yapılmalımı, yapılmalı ise nasıl yapılmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
|
Hacer Hanım, fungisit ile yapılan ilaçlama da etkili olabilirdi bence ama gülü çok etkilediyse budamak da iyi olabilir. Cılız güllerinizin fotoğrafını görme şansımız var mı? Yanlış budama mı yapıldı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaçsever
|
Malesef resimleri yok. Büyük ihtimalle yanlış budama zaten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
arkadaşlar beğenmediğiniz sıradan bir gülü şubat ayında budayıp yeni çikan filizlere temmuz ayı başında bir güle üç beş çeşit aşı yapabilirsiniz.aynen yukarıdaki gibi rengarenk olacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Gülleriniz aşılı gül müydü? Aşılı iseler, eğer budama sırasında aşı yerinin altından kesildilerse yeni sürgünler yabani olur ama aşının üstünden kesildilerse aşıya gerek yoktur. Bulundukları toprak besinsiz ise gübreleyin, iyi yanmış hayvan gübresini güller çok sever. Besin takviyesi yapınca canlanabilirler. Ya da şu ihtimali düşünüyorum, küllemeden sadece kesme yöntemiyle kurtulmaya çalıştığınız için bu hastalığı oluşturan mantarlar kaybolmamış ve bitkinizi etkilemeye devam ediyor olabilirler. Gittiğinizde sürgünlerin yapısını inceleyin, kıvrık ve sertlerse hastalık olabilir. Güneş görüp görmemesi de bitkinin sağlığını etkiler, güneşi bolca görmüyorsa da cılız kalıyor olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Arkadaşlar merhaba!Bir hafta önce pazarda çiçek satan satıcının siyah gül'de var demesi üzerine dayanamayıp bir gül de ben aldım.50cm boyunda,bir kase büyüklüğünde kökü bulunan(kökün etrafı sert kırmızı çamurla kaplıydı)rengininde siyah olduğu iddia edilen bu gülü dün organik gübreli toprağa,saksıya ektim.Ben ekene kadar gül biraz sarardı,inşallah birşey olmaz.Balkonda nasıl bakmam gerekiyor?Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaç Dostu
|
İki gün önce Praktikerden üç tane baston gül aldım, boyları 50-60 cm. civarı, ve bodur gül aşılanmış, yani çiçek yapıları küçük. Tabi saksısı da küçük, saksıyı değiştirip değiştirmemekte kararsız kaldım, torf ile beslenmiş, biraz sağlıksız gibi geldi bana, ya da çok fazla sulanmıştı. Saksıyı değiştirmek için biraz yeni ortamına alışsın diye düşünüyorum, Mart ortaları gibi saksıyı değişsem zarar vermiş olurmuyum? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Kusura bakmayın, atlamışım sizin iletinizi.Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Havalar çok soğuk olduğu için gidemedim, ama gidince sanırım göz aşısı yapıcam. Devamlı hayvan gübresi veriliyor tabi ilkbahar ve sonbaharda acaba bunlar küllemeye sebep olmuş olabilirmi diye düşünüyorum. Tabi birde armut ağacının hemen yakınında sanırım ondaki küllemede geçmiş olabilir. Güneşide çok alıyorlar yani etrafta gölge yapacak hiç bir şey yok. İnşallah bu bahar sıkı bir bakımla onları güzelleştirebilirim. Çünkü 35 kadar gül var ve tam gözümüzün önünde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-03-2009
|
bahçemizin yanındaki kuşburnu agaçını sökmem gerekiyor ev yapıcaklar bu günlerde söksem başak bir yere diksem tutarmı saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu.
|
Ağacınız yaşlıysa zor tutar. Eğer dikerseniz bütün yaz boyu toprağından suyu eksik etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Nariel, haklısınız, aldığımız bitkiler sera ortamından çıktığı için doğal ortama uyum sağlamaları zor oluyor, bunun için hazır aldığım bitkilerin toprağını ve saksısını hep değiştiririm. Aldığım baston güller 50-60 cm. yüksekliğinde uç kısmına aşı yapılmış, yere diktiğimde ya da saksısını değiştirdiğimde aşı yapılan yabani gül dalı da büyüyüp gelişirmi merak ediyorum, yani ben şöyle gösterişli bir ağaç olsun istiyorum, bir iki metre yüksekliğinde. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu.
|
sn Adalet hanım., yabanisi büyümez. Üzerindeki aşı nekadar büyüyecekse okadar büyür. Aşı noktasından sonra büyüme olur. Aşı noktasına kadar (yabanisi) büyümez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kgursan, o halde bu gülleri saksıda tutmak daha iyidir, ben de saksılarını değiştirip daha geniş saksılara almıştım zaten. Bu güllerin mevsimlik budamaları şimdi yapılabilirmi, aldığımda sera üretimi olduğu için bolca dallanıp çiçeklenmişti, dış ortama gelince alt dallardaki yapraklar sararıp düşmeye başladılar. Sizce hafif bir budamamı yapmalıyım yoksa sadece solan çiçeklerimi kesmeliyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-10-2007
|
sevgili arkadaşlarım dört adet yediveren gülü aldım ve her birinin boyu 160 cm kadar ve balkonda büyütmek zorundayım.Sizce alacağım saksının boyutu ve cinsi ne olmalı? ikinci bir sorum ise; hepsini ayrı ayrı saksılara mı dikmeliyim? ![]() ![]() saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
1.aşıladığım gül 2.sarmaşık gül uzaktan kokusu hemen algılanır 3.temmuzda aşılanacak gül çelikleri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|