![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2016
|
Arkadaşlar ilk kez saksıda gül yetiştireceğim. Yoğun kokulu özel bir gül siparişi verdim. Tüplü bir şekilde geldi ancak hangi toprak karışımını kullanacağımı bir türlü bulamadım. Compo'nun gül toprağı karışımı var ama ya stokta yok ya da çok pahalı. Humuslu ve kırmızı killi toprak karışımı iyi geliyormuş. Ph, mineral vs. ölçebilecek kadar profesyonel değilim. hazır bir veya birkaç toprak alıp karıştırabilirim ancak. Hangi ürünleri tavsiye edersiniz? HB'de 10lt Doğal Humuslu Toprak buldum. 53 TL fiyatı var. Onunla Kırmızı Kil karıştırmayı düşündüm ama 60-70 TL'yi bulacak. Daha uygun ve kolay bir çözüm var mı? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Çevrenizdeki bahçe topraklarını kullanın. Bahçedeki kırmızı toprağa biraz dere kumu karıştırın yumuşatın. Saksı altına delik açın üstüne çakıl taşları koyun. Drenajı iyi olsun. Çevreden bahçe toprağı, çam ağacı altı topraklarını doldurun. İyi yanmış hayvan gübresi bulursanız saksının orta derinlik kenarlarına çok az karıştırın. Havadar güneş alan bir balkona koyun tamamdır. Çok aşırı sulamayın kurudukça. Yapraklarına sürekli su dökmeyin. Mantar ve külleme hastalığı olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
Düzenleyen Lemuria : 02-06-2020 saat 09:59 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-10-2018
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaçsever
|
Bahçe toprağını bulabilirim ama kırmızı toprağı nereden bulabilirim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2017
|
Güvendiğiniz bir internet sitesinden temin edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Derin Hanım; Kırmızı toprak deyince akvaryum toprakları çıkıyor. Başka bir ismi var mıdır? Tedarik edebileceğim birkaç yeri özel'den paylaşmanız mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-09-2017
|
Herhangi bir bahçe toprağı da olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-01-2018
|
Bu mevsimde gül çeliklenir mi **** çoğaltmak istesem bu mevsimde nasıl yapılır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Çevrenizdeki apartmanın, evinizin bahçesindeki, yakındaki tarla, orman topraklarını kullanabilirsiniz. İçinde böcekler olursa diye güneşe serip birkaç gün bekletin varsa mantar ilacı fısfıslayın tamam. Çevrenizdeki inşaatlardan, derelerden, inşaat malzemeleri satan yerlerden Kum alıp karıştırın yumuşatın yeterli. Kıp kırmızı toprak bulacağım diye uğraşmayın. Kum bulamazsanız evinizdeki çay artıklarını toprağa karıştırın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-09-2020
|
güllerimi nasıl kurtarabilirim?
Merhabalar. 3 adet olan güllerimi çok büyük genişçe bir saksıya almıştım. Fakat saksı benim verdiğim suyu dışarı atamamış. Üstten ne kadar kuru gözükse de dibinde su birikmesi oluşmuş ve toprağım zamanla bildiğiniz çamura dönüştü. Bundan dolayı saksı içinde bulunan 3 tane gülüm kararmaya başladılar. Kurtarmak adına yeni saksılara aldım bir kaç haftadır ayrı ayrı yeni saksılarındalar ama bir gelişme göremedim hala simsiyahlar ama kökleri sağlam gibi duruyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni gül fidanı alın ve saksı deliklerini önceden kontrol ederek geçirgen bir toprağa dikin. Olmuş ve ölmüşe çare yoktur. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2017
|
Bahçesinde sarmaşık gül olan ve ya güllerini budama yapacak arkadaşlar varsa, köklü ya da çelik almak istiyorum. Karşılığında kaktüs veya sukulent verebilirim.. Yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhabalar geçen sene Bimden aşılı beyaz gül aldım yazın beyaz açtı ama bu kış sıcak geçti diye kışında açtı ama pembe açtı bahçeye dikmiştim bazen dibine kompost döküyorum topraka sidik diye pembeye mi dönüştü acaba bir bilgisi olan var mııdr yoksa havadaki ısı faktörü renge etki mi ediyor bu yaz yeniden beyaz açar mı acaba bilgisi olan var mıdır? Yıllar önce boluda turuncu diye rengini çok beğendiğim gülden aldığım çelikte kocaman ağaç formuna geldi oda hala pembe açıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-05-2020
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
Merhabalar yok aşı yerinin altından dal çıkmadı hiç var olan dalları üzerinden bu çiçekleri açtı beyaz çiçekleri kopardığım dallar ama görsel aldığım zaman sizlerle paylaşıcam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-07-2015
|
İlk Çelik denemem.
Video ve Metin araştırmamdan sonra ilk Çelik denememi yaptım. İnternetteki araştırmalarda 5 güne filizleniyor deniliyordu fakat 20 gün oldu henüz tomurcuklanıyor. Kesme ve dikme işlemini 8 eylülde yaptım. 26 eylülde ilk tomurcuklar çıktı. Bakalım ne olacak. Köklendirme hormonu olarak alovera sürdüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-07-2015
|
7 ekim çeliklerin durumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2015
|
GÜL KÖKLENDİRME ÖRNEK VİDEO Gülde çelik alma ve gül köklendirme gül çoğaltma da çimlendirme ortamı, ısısı, nemi, çelik alma konuları hk detaylı anlatım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2016
|
Sarı Kırmızı Kokulu Gül. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2016
|
Yeşermeleri Umuduyla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Yalan video. Bitkiler hem öyle birleştirilmez. Tohumdan çıktı diyelim olmamış goncada tohum ne gezer. Saçma sapan video yapıyorlar insanlarında ona inanmasını bekliyorlar. Bu adamın daha birçok saçma videosu var. Bu manyak adamın yaptıklarına inanmayın. Biz zorla çelik köklendiriyoruz bu adam çiçek köklendiriyor. KOCA BİR SAÇMALIK. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|