![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2008
|
Alıntı:
Güller uzun süre toprakta durup 5-10 cm e kadar dal da uzatabilirler. Bu durum, koklendi diye anlamlandırılır ancak öyle değil. Gül en az bir sene yerinde yeşil kalabilmeli ki köklendi diyebilelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Ayrıca, Gül çelikleri böyle köklendirilmez!! Kum , veya suyu tutmayan bir toprak içine gömülen çelikler her gün sulanıp, nemli tutularak köklenebilir. Her gün sulama-nemlendirme yapıldığı için geçirgen bir ortam kum, perlit vs. dikilirler. Diğer bazı faktörler de köklenme üzerine etkilidir. kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2010
|
Çok teşekkürler musk ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2015
|
güllerimin resimlerini yükleyebildim. genelde yapraklarında küllenme var. bir tomurcugum var oda küllü gorunuyo. yeni yapraklar acıyor kökleri curuyor desem yenı yaprak acarmıydı bilemıyorum. bu aksam suladım bıtkı destegıyle. suya ılave edıp calkalayıp doktum. bu güllerden harıc bı cıcegım daha var. fotografta ekli olan. oda sadece yaprak acıyor çiçek açamadı hala. acaba saksısı mı küçük? yardım ederenız sevınırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
Beyaz olan Hollandadan geldi ve çok ama çok dayanıklı öyle ki kışın ortasında dahi çiçeğini açtı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Aşılı, mumlu gül fidanı.
Saksı almak için bir markete gittiğimde ambalajlı, aşılı gül fidanı bulup aldım. Kökleri ince kum gibi, sarımsı bir maddeyle kaplanmış ve poşete sarılı, üstte kalan dallar da yeşil bir mumla kaplı. Saksıda ona göre bir oyuk açıp yerleştirdim, aşının 1 cm. üstüne kadar toprak doldurup sıkıştırdım. Bolca suladım. Üstteki dallar sanırım ambalaj düzgün dursun diye lastikle bağlanmış olduğundan, hala birbirlerine doğru kapalı şekilde duruyorlar. Konik bir hal alması için ne yapmalıyım. Gül yetiştirme konusunda bilgim sıfır. Dün akşam ve bu sabah bu konuyu baştan beri okuyorum. Zamanı epeyce geçmiş ama tutma şansı var mıdır? Dalların kaplı olduğu yeşil mumları çıkarmam gerekiyor mu? Tavsiyeleriniz nelerdir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Şöyle bir şey okudum: Gül böceklendiğinde yarım paket sigarayı 2 gün suda bekletip, bu suyu süzerek bitkiye püskürtmek iyi geliyor ve böceklerden kurtulmayı sağlıyormuş. Doğru mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Böceklerden kurtulma konusunda yardımı olur mu bilmem ama bitkinize iyi gelmeyeceğinden eminim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Nikotin bazı bitkilerde zehir etkisi yapabiliyor dikkatli kullanmak gerek.Yaprak bitleri için su+arap sabunu+alkol kullanılabilir.Fakat içersine konan alkol az ve dozu bitkide denenerek ona göre bitkinin tamamı ilaçlanmalı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Gül dalları üzerindeki mum çıkarılmalı mıdır? (654. mesajda fotoğrafı var.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba mumu çıkartmanıza gerek yok tomurcuklar büyümeye başladığında mum delip geçer.Ama illa çıkartacam derseniz biraz sürgünlerin uzamasınsı bekleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-05-2015
|
Bu gece minyatür gülümü budadım. Yapraklarında kahverengileşme başlamıştı, onları da kopardım. Artık Allah'a emanet... Bu birkaç gündür çiçeklerimin hepsinde bir tuhaflık var. Birinde o böcek birinde bu böcek... Açmasınlar ben razıyım, ölmesinler yeter... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2010
|
Merhaba, Benim saksıda gülüm var. Yeni sürgünler veriyordu, sürgünler bir hafta sorunsuz gitti ama şimdi büyümesi durdu öyle sabit kaldılar sebep ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-03-2015
|
Gökkuşağı güller
Selam arkadaşlar, bu piyasada bulunan gökkuşağı renkli güller doğru mu. Direk tohumla mı elde edilir. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu.
|
Nerede gördüğünüzü bilmiyorum ama, 2 renkli alacalı güller vardır, bunlar tohumdan çoğaltılmaz aşı ile çoğalır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2015
|
Merhaba, bana bir hafta önce hediye gelen gülüm bu durumda. Bazı yaprakları kuru, bazıları solup dökülüyor. İlk defa gül bakıyorum, ölmesinden korktum. Birinci sayfada anlatılan bakım rehberi ile aynı mı uygulamam gerekir. Yoksa bu farklı çeşit bir gül mü? Yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-09-2015
|
arkadaşlar bana yardım edermisiniz?arkadaşım bu gün bana böyle bi gül dalları verdi. nasıl ekmeliyim?bu gün eksem olur mu?dallandırmam gerekiyor ilk önce?(suda mı?toprakta mı?) BU GÜLÜN İSMİNİ BİLEN VARSA SÖYLESİN LÜTFEN. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Siz yine de dip kısımını (8-10 cm kadar)toprağa gömün. merakınızı gidermiş olursunuz. Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2014
|
alacalı gül
Geçen yıl bu meteor gülünü sarmaşık gülüne aşıladım. gelişimi de çok iyi oldu. Bu sene de çelik alarak siyah poşetlere diktim. bakalım köklenecek mi.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2016
|
Suyun içinde filizlenen gül fidanını toprağa ektiim. ancak solmaya başladı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ayrıca, sudan sonra 3 hafta kadar mil kum içinde tutup kök yapısının gelişmesini beklemek de gerekir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaçsever
|
ben yaptım.hepsi kuruyup gitdi ![]() sn.kgursan doğru söylemiş |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Sarmaşık gülümüz tüm goncalarını hava ısınınca açtı. Biraz gübre takviyesi ile sonbahara doğru ikinci kez çiçeklenebiliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Çelik köklendirecekseniz uyanmadan toprağa yerleştireceksiniz. Köklendirici kullanırsanız köklenen dal yüzdeniz artar yoksa çok kayıp verirsiniz. Bence hiç uğraşmayın. En kötüsünden köklü gül fidanı alın. Göz aşısı yapmayı deneyip öğrenin. Kabuk kabuğa deyecek kaynayacak. Çevrenizde gördüğünüz beğendiğiniz güllerden gözlü çubuk kesin evde Göz aşısı yapın. Bir kök gülün üstünde çeşitli renk ve cinste açan gülleriniz olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2016
|
Hediyelik gül
Arkadaşlar acaba hediyelik güllerden çelik alınır mı ? Alınırsa köklenme ihtimali var mı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce buzdolabına almış olduğumuz çeliklerin kısmen de olsa köklenmeye başlaması ile ilgili ayrı ayrı bir başka arkadaş ile tecrübemiz olmuştu. Başkası da aynı olayı resimler ile anlatmış. Pushing the Rose Envelope: Wrapping cuttings |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|