![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2017
|
Ben arap yasemini diye satin aldim. Ne kdar dogrudur yanlistir bilemem. Ama yanlislik varsa satin aldigim firmayi burada ifşa ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2016
|
Fulun başka bir çeşidi. Sarılıcı olan tipi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Ben ozellikle arap yasemini diye aldim. Kokusu bir mahalle oteden hissediliyor demislerdi.. gorecegiz.. Peki bu bitkinin soguga dayanimi ne kadardir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Alıntı:
Bol güneş sever. _12 dereceye kadar dayanabilen sarmaşık tipi gelişim gösteren bitki 10/15 metre boylanabilir. Dallarında tutunucu tüyümsü yapılar oluşturup düz duvara bile tırmanabilir. Benimki aynen bu şekilde ![]() Yoğun çiçeklenme gösterip harika kokusuyla baş döndürür. Bence bilmeden de olsa iyi bir bitkiye sahip olmuşsunuz, keyfini çıkarın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizde de yok yok masallah ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki yasemin'in kokusu çok yoğun değil. İnşallah saksıdan kalıcı yerine diktiğimde farklı bir durum sergiler. Gerçi ilk çiçeği ama.. Hayırlısı bakalım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin bitkinizin başlığı bu http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/33529.htm Orada hem güzel resimleri hem de ayrıntılı bilgi mevcut. Gerçek ful sarhoş edici güzel kokar. 10 metre uzaktan açtığını görmeden dersiniz "ful açmış" Edinmenizi şiddetle tavsiye ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-05-2020
|
Merhaba. Aranızda yeniyim. Ve Ful çiçeğini çok seviyorum. Sırf bu çiçek için üye oldum. Umarım yardımcı olmak istersiniz. Geçen yıl aldığım çiçeğim malesef yapraklarını döktü. Küçük küçük filizlenir gibi oluyor sonra filizler kuruyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Resmini yükleyin, bulunduğu yeri tarif edin, uyguladığınız sulama ve gübreleme konusunda bilgi verin ![]() İnsanlar bunu bahçede minimum bakımla yetiştiriyor. Öldürülmesi pratikte çok zor. Belki bu mevsim saksı değişikliği yapılırsa ve toprağı dağılırsa anca ölür. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
Benim fulümde balkonda duruyor ama balkonum batı cepheli. Üstelik te Urfa gibi bir memlekette. Öğleden sonra balkonda sıcaklık 1500 derece oluyor. Zavallı fulümü en kuytuya diğer uzun gür yapraklı domates, biberlerin arkasına aldım güneş görmesin çok fazla diye. Şimdilik iyi şükür. Geçen aylarda toprağına domates kabuklarını gömmüştüm, o da iyi geldi ve bir dalı sürekli uzuyor. inşallah havalar birazcık serinlerse çiçeğini de görürüm. Benim geçen yıllardaki evimin balkonu doğu cepheliydi ve fulüm balkonda duruyordu. Neredeyse hiç güneş görmüyordu sadece sabah güneşi... şahane çiçekleri olurdu. iklim şartları da çok önemli ful için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Benimki de boya gitmişti , gölgede kalınca. Bu sene biraz daha güneş alan bir yerde ve uzayan dallardan çelikler alarak yatırdım ve saç tokasıyla tutturdum. ![]() ![]() ![]() ![]() Gün ışığında böyle. Bu çiçeklerin hepsi boyumdan yüksekte o yüzden (bakmadan çektiğim için) tam odaklanamadı. Açası geldi , sabah güneşi seviyor belli ki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2009
|
Merhaba 2 hafta önce ful aldım toprağı kumluydu sıkıydı seviyo dedim ve biraz büyük saksıya diktim bugün bir dokundum bütün yaprakları döküldü... çok üzgünüm Lütfen yardımcı olun... paslı su vermiştim çok mu geldi acaba? Neden döküldü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2009
|
veee 2 gün sonraki hali de budur... galiba onu öldürdüm .ne ümitlerle almıştım oysa. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saksı değişimi sırasında hata yaptınız sanırım. Olanlar olmuş, bekleyip görmek dışında bir seçenek göremiyorum. Bitki zaten yer değiştirmiş , alıştığı konumdan başka konuma geldi. Daha yeni yerine alışmadan saksı değiştirmişsiniz. Yetmedi paslı su vermişsiniz. Bu kadar strese dayanamamış belli ki. Onu rahat bırakıp kendine gelmesine fırsat verin. Kurtulursa mucize sayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Bu güzel kokuyu dışarda bırakıp eve girmek bile istemiyor insan. O yüzden 4-5 tane masa üstü boyutta bitki bulundurayım istiyorum. Bonsai değil ama uygun budama yaparak kısa - en fazla 35-40 cm boyunda bitki üretmek istiyorum. Bir tane hatta yaptım. ![]() Buna benzer devam edeyim diyorum. Daha önce başka büyük saksılara, farklı bitki diplerine diktim. Eve alınamayacak büyüklükte hep . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar benim ful bir türlü çiçeklenmiyor. Güneşli yerde de duruyor. Sürekli uzuyor. İlk aldığımda çiçeklenmişti. Aldığımda saksısını büyüttüm. Solucan gübresi de koydum. O kadar. Neden çiçeklenmiyor anlamadım. Aldığım saksıdaki toprak biraz sert ve kumlu gibi ondan olabilir mi? Bilen varsa yardım etsin lütfen. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kendinin resmini uzaktan ve yakın plan. Toprağını gösterin. Ben muayene etmeden tanı koyamıyorum. Görmek, dokunmak, koklamak ama en başta öykü almak: beslenme, sulanma, ışık ![]() Genelde insanlar yalan söylemez ama ya abartır veya hafife alır. Ben zaten en kötüsünü düşünmeye programlanmışım. Görsel alalım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bende yarım metre bile gelmeyenler çiçek açmıştı. Gördüğüm kadarı ile siz ev içinde tutuyorsunuz. Gelen güneş ışığı camdan filtre edilerek bitkiye ulaşıyor. Balkonunuz var ise kalan birkaç aylık kısımda havalar iyice soğuyana kadar balkonda açık havada tutun. Bazı bitkiler doğrudan güneş ışığı ve açık havayı seviyorlar. Kış nedeni ile içeriye aldıklarım bozuluyor, hatta ölebiliyorlar. En sağlıklı oldukları yer havadar güneş alan balkonlar. Sıcak iklimde olsak bahçede daha güzel olurlar muhtemel. Hoya cornosa da açık havada olsa daha güzel çiçek açıyor. Aynı çiçek dalından çiçekleri döküldükten sonra da çiçek açmaya devam ediyor. İlginç bir şey. Kısmi gölge, kısmi güneş aldığı zaman en iyi çiçek açtığı ve sağlıklı olduğu durum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bitki güneş alıyor. Camı bu sene taktırdık. Cam yokken bile bu bitki aynı idi. Aldığımda açmıştı daha sonra açmadı. Toprağını değişsem faydası olurmu acaba. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
3 senedir baktığım yaseminim sonunda tomurcuk verdi, çok minik bir fidan almıştım, eski evim hep gölgeydi hiç çiçek açmadı şimdiye kadar sadece yaşamını sürdürüyordu, bahçeli bir eve taşındık kendisini bahçeye ektim dibine da domates sıkıştırdım kokusunu çok merak ediyorum sabırsızlıkla açmasını bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Antalyalı olan komşum sayesinde ful çiçeğini tanıdım. İkimiz de 5. kattaydık ve merdiven boşluğunun üzeri camla kapatılmıştı. Çiçek bahçesi gibiydi tavanarasına çıkan basamaklar. İlk gördüğümde insanın içini baydıracak kadar güzel kokan çiçeklerinin olduğunu tahmin bile edemezdim. Çünkü dalları hiç de estetik değildi. Akşamüzeri okuldan eve geldiğimde taa birinci kattan kokusunu alırdım. Çiçeklerini domatese saplamayı da ilk defa komşumda görmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|