![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2015
|
Şu sıra, daha çok yapraktan ibaret olsa da, çiçekleri beyaz renkte,ince ve narin oluyor. (Sağ altta, çok net görünmese de bir tane mevcut) Çiçekleri, hele bir de hafif bir esinti varsa eğer, tüm balkonu mis gibi kokutuyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-03-2009
|
İşte benim istediğim Akdeniz yasemini. Bundan İstiyorum. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. s.toprak aradığınız yasemin Gerçek Yasemin (Jasminum officinale) anladığım kadarıyla. İsteğinizi buradan bildirirseniz bitkinize ulaşmanız daha kolay olabilir. Saygılar... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz bağlantı için çok teşekkürler, sevgiler. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Antalya'da bu kadar güzel olur tabii. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-01-2011
|
Nmel bu akdeniz yasemini mi? |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-08-2015
|
Evet. Bu, Akdeniz Yasemini masal naz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili masal_naz yaseminlerin hepsi sarılıcılar grubundan.Sizin ve benim istediğimiz Akdeniz Yasemini, N.Mel'in gönderdiği resimdeki yasemin. O da bir kaç yıl sonra balkonunuzda bol ışık alır, yerini severse dallanır budaklanır, dallarını budarsınız. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Tomurcuk mu sürgün mü:/ |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili sdurul ikisinin de adı full müş yeni öğrendim fark etmez sizin yaseminin kokusu mis gibiydi zaten. Şimdi suya koydum belki köklenir diye bir kısmını da toprakta bekleteyim ozaman inşallah tutar kendisini pek sevdim. Bir karışıklığa yol açmışım kusura bakmayın. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Şimdiden alsak kışı atlatıp serpilirmi yoksa seneye yaza mı almak lazım |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Kışı çıkarması nerede, hangi iklimde yaşadığınıza bağlı, karlı buzlu havalarda dışarda kalırsa donarak ölüyor, kaloriferli odada da ilkbaharda yine ölüyor. Bizim evde kışı apartman boşluğunda pencere kenarında atlatıyordu ama bu sene ilkbahara girerken kurudu. Ne zaman almak iyidir onu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
Sayın s.toprak acaba arap yasemini içeri almadan yaşatmak mümkün mü? Çünkü yazın boyu çok uzayacak ve kış gelince içeriye almak sıkıntılı olur gibi geliyor. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Ege veya Akdenizde yaşıyorsanız kışın don olmayacağı için kışı dışarda geçirmesi daha doğru. Ankara gibi kışı çok soğuk olan bire yerde yaşıyorsanız dışarda kökleri donuyor kuruyor içerde de kalorifer sıcaklığını istemiyor ilk bahar başında kuruyor. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Pardon, sizin ki ful yasemini imiş, yukarda ''içerde kurur,soğukta donar'' yazdığım Akdeniz yasemini içindi. Benim ful yaseminim geçen kışı evin diğer yerlerinden daha soğuk olan kaloriferli ve güneş gören bir odada geçirdi.Geçen hafta, balkonda çiçek açmıştı. Dışarda kalabilir mi bilmiyorum. Genelde Kasım ayında havalar soğuyunca çiçekleri balkondan içeri alıyorum. Dışarda bırakmıyorum. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
İstanbulda yaşıyorum kapalı balkonum da yok kışın dayanamayan çiçeklerimi içeri alıcam evde kalorifer yanıcak inşallah sağ salim atlatırız kışı |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2014
|
Katmerli Ful çiçeği Adana Hatay Akdeniz kıyılarında dışarıda kalabiliyor. Kışın yapraklarını dökmez. Buralarda çok fazla sıfır dereceleri görmeyiz. 5-10 derece arasında rahat yaşıyorlar. Diğer bölgelerde saksılarını ev içine alırsanız sorun olacağını sanmıyorum. Kaloriferin odanın nemini kurutma özelliği var. Katmerli Ful nemli havayı sever. Bulunduğu ortamda yanına su tası koyup veya üzerine arada su püskürtmek kaloriferin kuru havasına dayanmasını sağlayacaktır. Kaloriferin olmadığı 5-10 dereceler arası bir odada kışı uykuda geçirecektir. Toprağını sürekli olmasa da çok kuruyunca sulayın. Saksıya naylon sarabilirsiniz. Üzerine naylonla sera gibi kapatabilirsiniz. Su tası koyup sera içinin nemli hava olmasını sağlayın. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-04-2012
|
merhaba cicekdostalari benimde arap yasemini yani ful um oldu yeni aldim .budamak istiyorum cubku cok uzun .budadigim dallari nasil koklendirebilirim bu mevsim de olur mu ? tavsiyelerinizi bekliyirum Düzenleyen hasarigirl : 13-11-2015 saat 10:32 Neden: yazim hatasi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-04-2011
|
![]() Benim minnak fulum kendileri ... Sera sahibi gider ayak elime tutusturdu fulun var mı ? Al bunu bir tek cicek evi kokutur diyerek.Namini okumustum buralardan çok sevindim sorduklarim yoktu sormadiklarim karşıma çıktı her neyse... Tecrubeli arkadaşlarım benim bu bir karışlık fulumun acması olasımı ? Yanılmıyorsam sürgün uçlarinda tomurcuk belirtisi var. Tanışıklıgımız yeni bilemedim. ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Güneşli yerde dursun Çiçek açar. Bol güneş sever. Her yeni sürgün dalın ucunda çiçek oluşur. Çiçek açtırmak için, yaprak diplerinde gözler olan yaprağın üstünden budayın. O göz büyümeye başlar çiçek verir. Çiçeği 1-2 gün açık kalır sonra sararmaya başlar. Çiçek açan dalın alt yaprak diplerinde göz bulabilirseniz üstünden yoksa bir yaprağın üstünden kesin. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Fullerimiz açıyor. 2-3 gün kadar sürüyor. Kısa da olsa görüntüsü ve nefis kokusu çok güzel. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2016
|
Çelikten nasıl ürettiniz acaba.ben denedim ama başarılı olamadım acaba bir püf noktası mı var |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havai köklendirme yöntemiyle köklendirenler var. Ben klasik yöntemi kullandım, bir dal kesip suya koydum, köklendi ![]() |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Havai köklendirmeyi tavsiye ederim. Diğerinde acaba köklendirmi falan derdi yok bunda kesin köklenir. Tabii usulunu iyi bilmen lazım. |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
Köklendime konusunda ki yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ablam taşınırken bahçesinde ki full'ü bana verdi köklenmiş bir full sahibi oldum sonunda .Kışı ölmekle kalmak arasında geçirdi. Daha doğrusu ben öyle sandım.Kışın yapraklarını döktüğünü bahar gelince fışkıran yemyeşil yapraklarını görünce anladım. Artık hergun üç dört kez terasıma çıkıp onu izliyorum. Sonunda tomurcukları da oldu.Şükürler olsun sonunda açacak derken önceki gun sabah kalkıp baktım ki tomurcukların en büyük ve gösterişli olanı yok. Ne olduğunu anlayamadım bugun hala yerinde olsaydı açardı. Acaba kuşlar full yer mi? Böyle birşey başına gelen var mı. Bir gecede nasıl yok oldu tomurcuklar.?? |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
Şu anda öyle güzel açtı ki. Havai köklendirmeyi denedim . Fulüme kıyamadım şefloram iki taneydi.. Bir tanesinin şekilsiz uzayan bir dalında denedim. Başarılı olusam fulde de deneyeceğim. Acaba hangi ayda denemek daha başarılı oluyor ? Havalar ısındıkça zorlaştırır mı köklenmeyi ? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Jezebel suda köklendirmeyi hangi ayda denediniz? Bir kez Kasım sonu aralık gibi denemiştim başaramadım. Sizinle iklim konusunda aşağı yukarı aynı şartları yaşıyoruz en azından yazın . Kesilebilecek çok dalı yok da. Mutlaka başarmalıyım |
|
|
|
![]() |
|
|