![]() |
|
![]() |
#931 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-10-2009
|
üzüldüm kubat izmirli.. havalar biraz ısınınca havai köklendirme deneriz öyleyse ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Bende 4 tane çelikledim.Hiç birisi tutmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Hayret ![]() Biz antalyada daha ful tomurcuğu göremedik, siz Van'da fulu tomurcuklandırmışınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey, galiba bu çiçek beni çok seviyor, çünkü ben de fule tam anlamıyla aşığım. Benden ona geçen enerjiyle ilgili bir şey sanırım. Size bahsetmiştim, geçen yıl sizden aldığım fulüm yaptığım yanlış budama yüzünden can çekişiyor diye şimdi o da toparlanıyor, iki tane fulüm oldu. Ne kadar seviniyorum bu duruma. ![]() ![]() Bu sefer saksısını çok özel hazırladım, ısırgan otu yetişen yerden toprak aldım, sizden sipariş ettiğim "coco peat" ve "perlit" ve torfla karıştırdım. Limon tuzlu suyunu hiç ihmal etmiyorum ve nemini de tabii. Mutfakta şimdilik cam önünde duruyor ama güneş ışıkları keskinleşince iç tarafa alacağım. Yalnız ben fulümün çalı formunda olmasını istiyorum ne yapmam gerekir? Benimkiler boyuna gidiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Ağaç Dostu.
|
Fulun çatallanan dallarıda toprak içerisinde kalacak şekilde saksıya gömün, istediğiniz boyda çiçekler geçtikçe tepe budaması yapın, 2-3 yıl içerisinde istediğiniz formu alır. Fullar keskin budamakla ölmez, sadece çiçeklenmesini azaltmış olursunuz. Enerjinizden etkilendiği kesin, her insanı sevmez fullar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Ağaç Dostu.
|
Çeliklemenin tam zamanı bence. İstediğiniz boyda kesin, kestiğiniz bölümü parçalar halinde çelikleyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2009
|
çelikleri direk toprak veya torfa mı ekmeliyiz? Benimkilerde de varda ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2010
|
ne olacak bizim ful'un hali
Herkese merhaba, Geçen yıl kaybettiğimiz babamız ölümünden hemen önce bize ful çiçeği verdi.Eski çiçekcilerdendi kendisi hep mesleğini özlerdi.Çiçeğin adını söylemeden "çiçeği açınca kokudan odaya girilmez,buna iyi bakın"dedi.Bizde diktik bir saksıya.Yazdı aylardan bol su verdik,büyüdü serpildi.Ama çiçek açmadı.Kış gelince yaprakları döküldü.kuruyacak diye çok üzüldük.Şimdi çok iyi durumda değil ama çiçek açmadı.Daha genç aslında.Okudum yazılanları biraz sabır isteyen çok özel bir çiçek anlaşılan. Çok anlamıyoruz ama babamızın yadigarı sayılır çok önemli o yüzden.Size sorularım; 1-Kaç yıl yaşar? 2-Çiçeğin kökü kalınlaşıyor mu,yoksa hep ince mi? 3-Boyu ne kadar büyür? 4-Geçen yıl diktik bu sene çiçek açar mı? Çok teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Çok yıllık bir bitkidir, budamazsanız boyu oldukça uzar, bu sene mutlaka çiçeklenir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2010
|
affedin
"Çoğaltılması: Yaz sonuna doğru alınacak yarı odunsu çeliklerle üretilir. Çelik alırken izlenecek yol: - keskin makas ile tepeden 10-15 cm kesilir, - çelikler aspirinli suya batırıp 8-10 sn kadar tutulur, - perlit, kum veya dezenfekte edilmiş torf içinde köklendirilir, - Oksijenli sulu solüsyonla da sulanır. Taze sürgünlerde ökçeli çelikleme yöntemi (bakınız çizim) uygulanır. Ful çelikleri uzun zaman alsa da doğrudan su içinde de köklenebilir. Budama : Katmerli çiçekliler daha çalı görünümlüdürler. Bunlarda zayıf ve uzayıp giden bir sürgün yerine kalın, çok dallı, dolgu formlu bir bitki tercih edilir. Bunun için de çalı tipindeki bitkilere genelde yapıldığı gibi uçtaki büyüme noktası köklendirilecek çelik olarak alınır. Çiçeği yalın kat olanlar sarmaşık formlu büyürler ve sardırılabilir" Diye yazmışsınız.Cahilliğimizi affedin ama "çelik alma" nedir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Fulyaseminim Şubattaki dondan sonra yaprak dökmüş ve kuruduğundan şüphelenmişim..Derin budadıktan sonra da herhangi bir gelişme görememiştim.Bugün baktığımda ise hafif yeşil nokta kadar bir yer gördüm 2 bölgede umarım bu sürgündür eğer öyle ise çok mutlu olacağım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-04-2010
|
selamlar, Ful u ben de cok seviyorum.Benim de rahmetli babannemin cicegi idi.Uzun yillar sonra bahceli bir evim oldu ve yetistirmeye karar verdim.Karar verdim vermesine de Hollanda da yasiyorum bir turlu bulamadim.Burada yetistiremeyecegimden korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Ağaç Dostu
|
Ful
Jasminum sambac Bu gün benim de bir ful 'üm oldu . Havai köklendirmeyi Fulde çok başarıyla uygulayan bir amcamız bana bir bir bitki üretmiş . Ben ufak bir şey beklerken , " aman Allahım " dedim görünce . Ağızım kulaklarıma vardı desem yalan olmuyacak ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-06-2010
|
ful
Merhabalar.... Ful hakkında bilgi ararken bu siteyi farkettim ve üye oldum.. İki tane ful çeliğim yaklaşık üç haftadır suyun içerisinde. Ve beyaz beyaz kökler verdi. Nasıl bir toprağa ekmem gerekiyor. Ekince vermiş olduğu kökler kurur mu acaba diye korkuyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim, çünkü bu çiçeği çok seviyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1 no.lu mesajı okursanız, size istediğiniz bilgiyi verecektir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
fulüme cok iyi bakmama ragmen ilk filizleri kuruyup kararıp yok oluyor sizce sebebi ne ola bilir |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
Selamlar arkadaşlar Geçen sene haziran ayında sayın Mutlu Beyden aldığım fulum henüz hiç çiçek açmadı. Balkonda sabah güneşi alan köşede duruyor yaz başından beri. Kışın içeri aldım boyu okadar çok uzadıki kış boyunca baharda balkona çıkarırken bütün o uzayan yeni sürgünlerin hepsini budadım. İlk fotoğrafta ilk budamamdan sonraki yeni sürgünlü halini görüyorsunuz. Budamadan çıkan çelikleri saksı dibine sokuşturdum fakat hiç biri tutmadı. Sonra forumdan okuduklarımla tekrar budadım çünkü hep boya gidiyordu incecik uzun bişi olacaktı. Diğer fotoğraflarda ikinci budamadan sonra yanlardan verdiği yeni dallarıyla son hali var. Ama bizimki yine tepsinden boy atmaya başladı ve hiç tomurcuk belirtisi de yok. Toprağı kurudukça suluyorum arada bir dibine domates takviyesi yapıyorum. Yine dibine sokuşturulmuş bir paslı çivisi var. 1-2 sefer limon tuzlu suyla suladım. Yapraklarını hergün fısfıslarım. Sardunyalarıma ve küpe çiçeklerime haftada bir verdiğim vilmorin çiçekli bitkiler için gübreden ona da veriyorum. Ben neyi yalnış yapıyorum niye çiçek açmıyor. Yoksa ben mi sabırsızım. Tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Sevgili CYBL, En güzel cevabı Mutlu Bey verecektir..Ancak ben düşüncemi söylemek istiyorum..Ful(grand duke) bol güneş gören(en az 4-5 saat) yerlerde çiçek açar..Sürekli boya gitmesi yeterince güneş alamadığını gösterir.Ayrıca saksısına bir avuç keçi gübresi koymanız gerekir..Ayrıca asitik ortamı sevdiği için evdeki pörsümüş domatesleri saksısına gömün ya da rende yapıp toprağına karıştırın göreceksiniz ki bol çiçek açacak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Ağaç Dostu
|
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Yılmaz Bey.Balkondaki yerini değişitireceğim bu akşam daha çok güneş alan bir köşeye koyalım bakalım bu sefer nasıl gelişecek hanımefendi. ![]() Daha önce hiç hayvani gübre kullanmadım hep sıvı kimyasal gübre kullandım cesaret edemiyorum şimdi çiçeklerime zarar vermekten korkuyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Ağaç Dostu.
|
Sn. cybl, Full'nuz gayet sağlıklı, bu sıralar çiçekleneceği için şimdi budama yapmayın. Her sürgün ucundan tomurcuklanacak, tomurcuklanması güneş altında geçirdiği zamana ve ısıya bağlı. Alabildiğince bol güneş gören bir yere koyun, yaprakların sararıp dökülmesi sizi paniğe sürüklemesin. Hiç yaprak olmayan dallarda bile bol tomurcuk üreten full'larım oldu. Besin olarak siz bildiğiniz gibi yapın, bitki sağlığı yerinde olduğuna göre extra birşeyler yapmanıza gerek yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-05-2010
|
dostlar merhaba...bu çiçek acaba van'da da yetişir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Ağaç Dostu.
|
-5 dereceye dayanabilir, daha düşük soğuk ve donlarda kesinlikle ölür. Kışın ev içerisine alınarak korunmalıdır, -5 dereceden aşağıya düşmeyen sahil bölgeleri hariç. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Ağaç Dostu
|
Mutlu Bey teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Fulümü balkonda daha çok güneş alan bir yere yerleştirdim. Artık beklemekten başka bi çaremiz yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Ağaç Dostu.
|
Ful çiçeklerinin salında kalma süresi hava sıcaklığı ve güneşte kalma süresine bağlı. Sıcak havalarda çiçek goncası 2-3 günde solar, çiçek açınca gölgeye çekmek 1-2 gün daha dalında kalmasını sağlayabilir. Ama 2-3 gün de olsa o kokuyu koklayabilmek güzel bir duygu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|