![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2006
|
Canım annem ne çok sever ful çiçeğini, ve canım anneannem ne de güzel yetiştirirdi güneyde yaşarken. İstanbul'da bulabileceğim bir yer var mı? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bunun çiçeği benim yasemin ve hanımeline benziyor yoksa ful değil mi diye soracaktım ki siz zaten teşhisi koymuşsunuz )Bir sorun daha var. Makinamı tamire verdiğim için resmini çekemedim. Resimde ortada görünen çiçek açtı ve düştü Dibinde bulunan yeşil kısım kaldı. Diğerleri de açtığında dökülecekse kokacak çiçek kalmayacak ![]() Düz mantığa devam... E öyle ise atayım gitsin ) |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yarım saat önce bir ful çiçeğinin sanki üç dakika öncesine göre genişlediğini görüp bir göz yanılması mı diye bakmaya başladım. Üç ayrı çiçek neredeyse ayağa kalkıp yürümeye başladı ![]() Mükemmel bir olay Çiçekler rüzgarsız bir havada açmaya çalışırken harcadıkları gücü titreyişlerinden hissedebiliyorsunuz ![]() Bilmiyorum belki fazla dikkatli bakmanın yanılgısıydı ama keşke fotoğraf makinam olsaydı da bunu sizlerle paylaşabilseydim ![]() Daha çok çiçeklenme olacak. Makinam gelir gelmez bunu görüntüleyip yayınlarım ![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-08-2006
|
Bende fulun kahverengi açanı var naberrrr... Şaka bir yana, beni uyardılar, el ile temas etmeyin, koklarten burnunu değdirmeyin diye... Hurafe sanarak, denedim... Baya bir kahverengini aldı... ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-09-2006
|
begonyalarım
Eğer resimleri yollamayı becerebildiysem begonyalarım, beceremediysem tekrar deniyeceğim... |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm arkadaşlara merhabalar, Yeni katılımcıların tanıtım yapacağı diğer tüm başlıklarda da anlattığım gibi, yasemin nasıl türetebilirim diye ararken sizleri KEŞFETTİM. Ben Mine Hn'ın konu başlığında fotoğrafını verdiği katmerli FULL'den istiyorum; minik bir fide, bir çelik, vs yardımında bulunabilecek olan var mıdır? İstanbul Göztepe'deyim... 92 sonbahar - 97 ilkbahar arasında da İzmir'de yaşamış birisi olarak Güzel İzmirim'e de selamlar... |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Bugün ben de ful siparişim verdim. İnşaAllah katmerli olan cinsindendir. İnternetten sipariş verince "ne gelirse bahtıma" olayı oluyor. Başka türlü de temin etme şansım yok. Çocukluğumuzda annemin O 'na da babasından kalan büyük bir teneke içinde yetiştirdiği ful 'ü vardı. Bize hiç koklatmazdı. O zamanlar bize "koklarsanız küser" derdi. Biz de koklamazdık. Misler gibi kokusu her tarafı sarardı. Sonra apartman hayatına geçince, bu ful de nasbini aldı ve kurumaya mahkum oldu. Şimdi ben eskileri yaşatmaya çalışıyorum. 2 sene önce elime bir ful fidanı geçti. Bakımsızdı ve ben de bakım yaptım. Birden fazla köklü fidan vardı. Hepsini yeni saksılara diktim. Önceleri ölmedi ama sonra birşeyler ters gitti ve bu ful da öldü. O gün bu gündür nereden tekrar bulurum diye araştırıyordum. Kısmet bu güne imiş. İnternette bulunca derhal bir adet sipariş verdim. Bakalım nasıl bir full gelecek? Bu vesile ile ben de kabolan çiçekleri yaşatma ekibine katılmış oldum. İnşaAllah bu defa yaşatmayı başarırım.. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sipariş ettiğim ful bugün geldi. Çiçeklenme dönemi olmadığı için, katmerli mi değil mi bilemiyorum. İlk fırsatta bakımını yapıp, fotoğrafını eklerim. Dikkatimi çeken şey, boyuna değil de, sanki bodur gibi sık bir gelişim göstermiş. Genelde böyle olan türlerin katmerli olma ihtimali nedir acaba? Kargo da küçük bir dalı da kırılmış. Bunu da dikmeyi düşünüyorum. Bakalım tutacak mı? |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Merhaba Tigerx Bende ne zamandır ful arıyorum.Burlarda bulamadım.İnternetten sipariş etmişsiniz.Adresi verebilirmisiniz.Ben de temin etmek isterim.. İyi akşamlar Umarım full katmerlidir ve bol çiçek açar.. |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim aldığım yer burası... Elden almanızı tavsiye ederim. Kargo da sorun çıkıyor. Bitkiler zarar görüyor. Bazan da hastalıklı gelme ihtimali oluyor. Son aldığın güllerde böceklenme ve hastalık vardı. http://www.mineflora.com/Default.asp |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim satın aldığım ful... Dalların yeni sürgünleri nakliye sırasında kırılmış. Bu sene artık bundan daha fazla büyümez. Gelecek seneye iyi bir bakımla daha güzel olacağına inanıyorum. Saksı değişimi istiyor. Toprak saksının yarısına kadar azalmış. Bitkinin köklerinin bir kısmı dışarıda duruyor. Bitki yeni ortamına alıştıktan sonra, özellikle yapraklarını döktükten sonra ciddi bir bakım yapacağım... http://uk.geocities.com/bb_borsa_1/B...-10-2006-2.gif |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili TigerX, Her ne kadar son mesajınızı 14.10.2006'da yazmış olsanız da; ben hem konunun canlanması, hem de olur da takip edersiniz ümidi ile yazıyorum. Ful'de bir gelişme var mı? Son durum nedir? Not: Yaseminciler de canlansın hadi birazzzzzzz.... Saygılar. |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba... Uzun sayılabilecek bir aradan sonra tekrar burada yazabilmek çok gurur ve mutluluk verici bir olay. Bazı özel durumlarımdan dolayı internet aleminden uzunca bir süredir kopuk yaşıyordum. Aslında bir süre daha kopuk olacağımı sanıyordum ama şöyle bir göz atmak için uğradığım ful konusundaki gelişmeleri okuyunca kendimi alamadım. Baştan sonra herşeyi okudum. Gerçekten yapılanları çok takdir ettim. Bu konu bayağı bir yol almış... Ben ful'ümün resimlerini, açınca sizlerle paylaşmayı düşünüyordum. Lakin yazılanları ve bu konuya olan ilgiyi görünce ful'ün çiçeklerini henüz gonca iken sizlerle paylaşmam, sanırım daha güzel olacak. Yaklaşık 10 gündür goncalar büyümeye çalışıyor ve içlerinden 2 tanesi açmak üzere. Diğerleri henüz gonca oluşumu aşamasındalar. Bu yıl çiçeklenmiş olması beni çok mutlu etti. Geçen sene sezon sonunda aldığım için maalesef çiçeklerini görme şansım olmadı ve hem de hiç gelişme yaptığını da görememiştim. Bu sene hem güzel gelişimini ve hem de çiçeklenmesini zevkle izliyorum. Bu seneki en gözde çiçeğim ful oldu... Yarın sabah erkenden, işe gelirken fotoğraflarını çeker, sizlerle paylaşmaya çalışırım. Şimdilik bu kadar yazabiliyorum. Sorularınız olursa yarında itibaren cevaplamaya çalışırım... Herkese selamlar... |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2006
|
Ful ile ilgili ilk sayfada Mine hn, yaz sonu alınan çeliklerle üretilebilir demiş.Bu mevsimde acaba çelikle üretebilirmiyiz? |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Ben iki gun once komsudan celiklerini aldim ve hemen ektim.Tutar mi acaba? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Toprağını değiştirsen? |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Boşuna demiyorlar küresel ısınma var diye......Demek ki burası ne ise Dünyanın öbür ucuda aynı. Memet'e katılıyorum bu yaz bayağı zorlu geçecek.... |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|