![]() |
|
![]() |
#481 |
Ağaç Dostu
|
Bir önceki mesajımdaki linkte benim ve GLCN'in yüklediği fotğraflara bakın. Ful değil, bir çeşit yasemin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#482 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yukka, 772.mesajda bahsedilen çiçek, bir yasemin türü değil maalesef. Konu hakkında detaylı bilgi "Jasminum sambac' ın aradığım cinsleri" isimli başlıkta yazdığım şu mesajda görülebilir; saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#483 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sevgili Lerdemir,772.mesajda bahsedilen ve maktaşın gönderdiği 236 daki resim "Rhyncospermum jasminoides" veya "Trachelospermum jasminoides" diye bahsedilen bitkimi.Kafam karıştı çünki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#484 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba sapudeaure uff; amma da zor bir ad imiş bu, yazarken çok zorlandım ![]() Bir üstteki mesajımda yönlendirmeye çalıştığım üzere, bir başka başlıkta yukka'nın vermiş olduğu bağlantıdaki fotoğraflara baktığımda o çiçek ile ilgili benim daha önce sormuş olduğum soruya, forumdaki uzmanlarımızdan olan Mine Hn'dan almış olduğum cevabı naklettim. Evet, 772.mesajda bahsedilen "Rhyncospermum jasminoides" veya "Trachelospermum jasminoides" diye bahsedilen bitkidir", çünkü fotoğrafları birebir tutuyor. Ancak; 236'daki fotoğraf için ise kesin konuşmak pek de mümkün olmaz; belirleyici unsurlardan olan çiçeğini de yakından görmek, hatta yapraklarını da yakından görmek lazım. Ancak, yaprakların fotoğraftaki bu hali bile yine bahsettiğim tür ile örtüşüyor. Aynı zamanda şu, şu ve şu mesajlar da da bahsi geçen bitkiye ilişkin diğer detaylı fotoğrafları bulabileceksinizdir. Böyle, bağlantı verdiğim tek mesajları tıklayıp açtığınızda, açılan tek mesaj ekranının en sağ üst köşesinde altı çizili olarak o tek mesajın ait olduğu konunun adı yazar. Altı çizili kelimeye tıkladığınızda sadece ekrandaki o tek mesajı değil, o tek mesajın bulunduğu konunun ilgili yerindeki tüm mesaj akışını görebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#486 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sevgili Lerdemir,sana verdiğim sıkıntıdan dolayı özür dilerim."Özgür olmak için cesur ol" gibi bir manası var.İlgi va alakanız için teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#487 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere ömür ![]() Minicik saksıyı "ideal güneşi alabilsin" diye balkonun en ama en köşesine koyma ahmaklığım, temizlikçi kadının "acele yapayım, erken çıkayım" telaşının sakarlığı ile birleşince; 5.kattan otopark betonunu boyladı zavallı çiçeğim... Parçaları birleştirdim ama ı ıh, olmadı maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#490 |
Ağaç Dostu
|
Taziye için çok teşekkür ederim GLCN, Ancak, hayır, "yenisini" düşünmüyorum. Gardenya, ful ve pink jasmine (French Perfume) üzerinde ihtisaslaşmayı istiyorum. Kimilerinin madagaskar Yasemini, kimilerinin Avrupa Yasemini dediği, çarkıfelek gibi çiçek açan yasemin benzeri çiçekle yollarımızı ayırdım artık ![]() Bir de bahçe gibi geniş bir toprak bulabilirsem melisa... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#492 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Resimde işaretlediğim noktalardan keserseniz dolgun, çalı formlu bir fulunuz olur. Benim olsa öyle yapardım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#494 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#495 |
agaclar.net
|
Melisa derken umarım Cestrum nocturnum'u kastetmiyorsunuz. Çünkü çiçekleri kokan odur. Hakiki melisanın çiçeği kokmaz, 1m filan da olmaz. Eğer kolonya çalısı ise, teyzeniz yapraklarından çay yapmayı hemen bıraksın. Toksik etkilidir. Hemenhttp://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1082 başlığını okuyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#496 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#502 |
Ağaç Dostu
|
Bence de en az Levent'in dediği gibi olmalı. Peki benimkine ne dersiniz, daha yeni (yaz başında galiba) budadım, aldı başını gitti. Tekrar bıçak istiyor anlaşılan. Şaka bir yana ful de bol güneşte mutlu oluyor. Bu, sadece ışık alan, direkt güneş ışığı vurmayan kapalı balkonda böyle uzayıp gitti işte. http://img167.imageshack.us/img167/2130/cimg2868dm6.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#503 |
Ağaç Dostu
|
Hafize, hiç çaresi yok, keseceğiz. ![]() Üstadımız Mine Pakkaner'in dediği gibi acımadan keseceğiz. Kestikten sonra yine aynı şartlarda tutarsak, onlar da bize inat yine böyle uzayıp gidecekler. Güneş, güneş, yine güneş. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#505 |
Ağaç Dostu
|
Hiç ziyan eder miyiz? Her parçayı tekrar parçalayacağız sadistçe ve bir sürü çeliğimiz olacak. Onları da toprağa gömeceğiz. ![]() Hayırdır inşallah, ne kadar gaddar görünüyorum. ![]() Mesajı aldık tabii. Tutan çeliklerimiz olursa inşallah, isteyen dostlarımızla paylaşacağız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#506 |
Ağaç Dostu
|
Tabii ki keseceğim hem de en dibinden neredeyse. Çelik olabilecek kalınlığa gelsinler diye de besliyorum. Hem şu an çelik almak için doğru zaman değil. Üstelik geçen yıl da çeliklerimi tutturmayı başaramamıştım. İnşallah bu yıl başarırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#507 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Japon gülü diye aynı bitkiden söz ediyorsak, üzülme, o her gün yeni bir çiçek açar, ertesi gün onu döker, bir başkası açar. Böylece sürüp gider ve hep çiçekli görünür. ![]() Tereciye tere sattım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#509 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sevgili Hafız sayesinde sahip olduğum Fuller.Şu an tomurcuklar.
[attach][attach][attach] ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|