![]() |
|
|
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Benim ufaklık yeniden açmaya başladı.1 tomurcuk var.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Zenfree, benim o kocaman fulüm de ilk kez ben köyde iken açıp solmuş. Döndüğümde eşim ' Bak bu çiçeğin açtı, öyle güzel kokuyordu ki anlatamam. Biliyor muydun koktuğunu?' dedi. Eşime sadece boş gözlerle baktığımı hatırlıyorum! ![]() ![]() Bir kez açmadığını biliyorum. Artık mevsimleri de şaşırdı çiçekler, dün Memet'in evinin sokağında açmış bir Leylak gördük. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Aradığım başlığı ben bulamadım galiba.Çiçek verdikten sonra çiçek veren kısım budanıp yeni sürgünler beklenmeli mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-08-2007
|
Bugün tanıştım ful çiçeğiyle.. Anlatılamaz bir büyüsü var bence.. Çok beğendim. Niye daha önceden bilinmiyor diye karşılaşmamaya üzüldüm.. Anlamı ve kendisi çok derin bir çiçek.. Çok beğendim.. Resimler içinde çok teşekkürler, bir de gerçekte karşılaşmak nasip olsa.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Arkadaşlar bitkiyle çok fazla oynadığınızı düşünüyorum. Ben sevgili hfz' nin gönderdiği ful'ümü saksıya diktim (bahçe toprağı) ve inanılmaz gelişti. 2 tane de çiçek açtı. İnanılmazdı. Çook teşekkürler hfz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar çiçek açan fullerinizin lütfen güzel resimlerini paylaşmaya devam edin malum benimkinin şuana kadar hiç çiçeğini görmedim. Sizinkileri görünce mutlu oluyorum. Ne dersiniz budama yapsam işe yarar mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Allah Allah yaa !!! Nasıl oluyor da oluyor bir türlü anlamadım. İzmir'de veya sıcak yerlerdekileri anlıyorum da, sempe de İstanbul'da (bir de Mahir Bey'in fulü var İstanbullu hatırladığım. Hepsinin çetelesini tutuyorum kimse merak etmesin). sempe'ninki nasıl oluyor da açıyor acaba; hem de bu kadar minik iken??? benim dallanıp serpilen fulüm hala sessiz... SİZ, FULLERİ ÇİÇEKLENEN ARKADAŞLAR, selenn'i dinlemeyin siz ! Ful çiçeği fotoğrafı da elemeyin foruma ! Üzmeyin adamı ! Deli etmeyin ! ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi için çok teşekkür ederim sempe. Oh, en azından İstanbul dışında bir yer imiş. O zaman geriye bir tek Mahir Bey'inki kalıyor ![]() Var mı başka "İstanbul'da olup da açan FUL sahibi şanslı ve becerikli üyemiz"? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Alıntı:
Maalesef benim ful üm de tomurcuk halindeydi. Yurdışına gitmek zorundaydım 2 hafta sonra döndüğümde kuruyup yere düşmüştü çiçekler. Ama tek tesellim gittiğim yerde o kadar çok ful gördüm ve kokladım ki inanamazsınız. Çiçekçide nerdeyse 20 tane kocaman tenekelerde çiçekli ful vardı ve hepsi çok güzel kokuyordu. Malum çiçeğin diğer ismi arap yasemini ve yer de Ürdün olunca ![]() herksese sevgiler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Alıntı:
İlk zamanlar benimkiler de açmadan soluyordu. Bahçede yere ekili 3 adet ful. Ancak Kıbrıs'ın meşhur sıcağı ve yakıcı çöl rüzgarları başlayınca aralarına bizim burda 'gugo' dediğimiz resimde görünen bitkiyi ektim ki fazla sıcak, rüzgar, güneş onlara etki etmesin. Faydalı da oldu. Şimdi hep baraber kardeşçe yaşıyorlar. Onlar da mutlu, ben onlardan daha mutuyum. Bu aralar çekirgeler yapraklarını yemeye başladılar ona çare arıyorum. Üçünü bir arada resimleyip göndermeye çalışırım. Sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Fulün çiçeğine dokunulduğu zaman karardığını biliyorum. Ama benimkiler o kadar özen gösterip dokunmasam da kararabiliyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-07-2007
|
Haklısınız. Dokununca kararıyor ama fazla sıcak ve yakıcı rüzgar da kurutuyor. Neticede çiçek açmadan soluyor. Bahçede oldukları için benim derdim dokunmaktan öte hava şartları idi. Acaba balkakona çıkarsanız daha iyi olmaz mı ? İnanın ben de bilmiyorum. Aslında İzmirle de bizim iklim ayni. Dilerim en kısa zamanda sizinki de açar ve sizi mutlu eder. sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-08-2007
|
Selam. Ben de size nazlı fullumun iki fotoğrafını göndermeye çalışacağım. İlk defa fotoğraf göndereceğim, inşallah başarırım. Mine Hanım, sonbaharda yapacağım budamayla ilgili bana fikir verirseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() Resimde işaretlediğim noktalardan keserseniz dolgun, çalı formlu bir fulunuz olur. Benim olsa öyle yapardım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|