![]() |
|
![]() |
#961 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-05-2007
|
Müthiş vallah, allah melissana uzuuuuun ömür versin. Nekadar da çirkiin bir bitki olsada yaseminlerstatüsünü girmeyi çoktan haketti, değilmi? Sevgiler Christina |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Merhabalar, Bir arkadaşımız mart ayında bu bitkiden bana gönderdi. Gayet güzel dallandı budaklandı. Ve şimdi çok azda olsa çiçeklenmeye başladı. Fakat soğuklar başlamak üzere olduğundan çiçeklenmenin duracağını düşünüyorum. Fakat öğrenmek istediğim bir kaç konu var. 1- Ben bu bitkiyi Aksaray'ın sert kış ikliminden nasıl korumamı önerirsiniz? 2- İç mekanda güneş alan yerde çelik alsam bu mevsimde olurmu? 3- Bu bitkimde bu sene tohumlanma gerçekleşirmi? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Gerekli tedavilerden sonra artık ben de birkaç gündür melisamın kokusunu alabiliyorum. Muheşem bir kokusu varmış. ![]() yağmur sonrası mahmurluğu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-07-2008
|
Muğlada melissanın tam çiçeklenme dönemindeyiz. bir kaç hafta daha yoğun kokusunu duyabiliriz sanıyorum. Aksaray da soğuklardan korumak için korunaklı bir yere almalısınız. Dış mekan bitkisi olarak kullanmanızı çok önermem. Eğer uygun ortam sağlayabilirseniz çeliklerinizi çiçeklenme bittikten sonra almanızı öneririm(nem ve sıcaklık şartları). Bitkinizin yeterince büyükse ve çiçeklenme tozlaşma olacak kadar fazlaysa tohumlanma gerçekleşebilir. Ancak bunun için sıcaklık da önemli bir şart. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-06-2006
|
Sevincim kursağımda kaldı.Burada havaların kısmen serinlemesi ile içeri getirdiğim(güneşli zamanlarda balkona koyuyorum) melisamın çiçeklerinde dipten dökülmeler oluyor(tohum alamayacağım bu gidişle)nedeni ne olabilir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
5nci çiçeklenme bir geldi, pir geldi, ara vermeden devam. 6 çiçeklenme dönemi 10 ekim çiçekten yıkılıyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Ağaç Dostu
|
Ne güzel ben 6. çiçeklenme faslını göremedim zira yazlıkta kaldı kendileri ,komşu bahçedekileri kokusu ile mest etmeye devam ediyor. Dönüşte aldığım çeliklerin bir tanesi elimde kaldı tüm uğraşlarıma rağmen kök vermemekte hatta çürümekte. Bakalım bekliyorum belki aniden kök verip beni utandırır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta da ,16 ekim, üzerinde çok çiçek ve aynı zamanda tohumcuklar var. Galiba kasım ayında tohumları besleyecek. Son yağmurlar çiçekleri dökmüş olabilir. Aşırı sıcak geçen ağustos'u pas geçti. Kışı da pas geçecek. Demek oluyor ki bu çalı ılıman iklim için yaratılmış, 5 ya da 6 çiçeklenme döneminin uzun olduğunu gösteriyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Ağaç Dostu
|
Sayın MİRBE, saksıda yetişkin göndereyimmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Ağaç Dostu
|
Zafer bey Allah derim çook sevinirim ![]() Haticecim çelikler 2 ayı geçti suda hala tık yok.. Düzenleyen MİRBE : 21-10-2010 saat 12:06 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Ağaç Dostu
|
Gece yaseminim çiçeği az tohum çok olarak kasım ayına giriyor. Tohum durumuna bakılırsa çiçeklenme dönemini kapatıyor... Mayıs 15'de başlayan parfüm, ekim sonuna kadar devam ediyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Asidik toprak için
Herkese merhaba. Forumda Cestrum Nocturnum'un asit toprak sevdiğini öğrendikten sonra uyguladım ve durgun bir dönemin ardından bol çiçek aldım. Gazoz kapakları ile elde ettiğim demirli suyun da yardımı oldu muhakkak. Bu bilgileri paylaşanlara teşekkür ederim. Bir yabancı sitede okuduğuma göre, çam iğneleri de toprağı asit yaparmış, bunun için ağaç diplerine dökülen çam iğnelerini toprağa karıştırmak yeterliymiş. Belki çoktan bir başlıkta konuşulmuştur ama, her ihtimale karşı, ben de yeni öğrendiğim bu bilgiyi paylaşayım dedim. Sevgiler, Nil ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Ağaç Dostu
|
İki ay önce aldıgım çelikleri soda şişesinde köklenmeye bırakmıştım,hatta unutmuşum bile ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
sn tamaşa zaten 10 cm kadar köklenmiş durumda yani artık mutlaka toprakla buluşturun çok uzun süre suda kalırsa bu seferde kök çürümesi meydana gelebilir. en iyisi şimdilik orta boy bir saksıya ekmek olur sizin için balkonunuzda tutun ve soğuklar başlayınca içeri alın (kapalı balkonunuz varsa kalabilir, ben öyle yapıyorum) birdahaki bahar eğer isterseniz bahçenize aktarırsınız. inşallah güle güle büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-04-2010
|
Melisanın çiçekleri bitti şimdi dallarda küçük kapsülcükler oluştu acaba bunlar tohumlarımı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Ağaç Dostu
|
sn simal evet küçük kapsüller tohum oluşturuyor. kendi haline bırakın kapsüller dalında olgunlaşsın, kurumaya başlayınca toplarsınız. tohumlarınız kapsüllerin içinde küçük 2-3 tane olarak çıkar genelde. çiçeklerinizin kokusu nasıldı bu arada? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Ağaç Dostu
|
Melisamın son çiçekleri dün gece açtı ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Ağaç Dostu
|
yılmaz bey kasım ayında ne hoş bir sürpriz olmuş öyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Ağaç Dostu
|
Yılmaz bey tebrikler. En iyi bakım sizde. En uzun çiçeklenme de ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Merhaba arkadaşlar, sevgili Zafer İnandıklı beyin hediyesi melissam, sanırım yerini sevdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Merhabalar. Bu parfüm çalısının tohumundan elinde olan varmı? 3-4 adet tohum çimlendirmek istiyorum. Çelikle bir türlü köklendiremedim. Elinde tohumu olupta paylaşmak isteyen olursa ben talibim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|