![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. N.Hel, Ortada yüksek 50-60cm.budadığınız geçen yılın iki sürgünün (dal) uca yakın gözleri, kısa budananlara göre daha geç sürgün (beslenmede önceliği olmayacaktır.) verecektir. Besinleri su taşıdığından kolay olanı (altta) iyi besleyectir. Alternatif olarak, uzun budadığınız dalların toprağa yakın gözlerinden hızlı sürgün yapacaktır, muhtemelen. Boynuz kulağı geçer hesabı. Köke yakın gözler büyümede daha şanslı olacaktır. Bu yıl böyle denersiniz ve tecrübe etmiş olursunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Melisa'yı yaklaşık 1 ay önce budamıştım. Hala kapalı alanda tutuyorum. Gayet sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor. İnşallah bir sorun olmaz da bu yıl o güzel çiçekleri koklayabiliriz. Gerçi daha bir ay oldu ama şu an için en kuvvetli sürgünler köke değil kesilen yere en yakın olanlar. Hem 15 cm'den kestiklerimde, hem 50 cm'den kestiklerimde durum aynı. Sonradan değişir mi bilemiyorum ama şu an böyle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. N.Hel, İçiniz rahat olsun. Budama hem size çelik ile çoğaltma şansı veriyor hem de çalının saksıdan itibaren ya da bahçede ise yerden güçlü sürgün vererek gelişmesini sağlıyor. Merak etmeyin. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|