![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Alıntı:
Gece çekimi güzel olmuş. Daha önce çiçek açmamasına şaşırdım. 20 mayıs'dan beri çiçeklenme devam ediyor. Çiçek sayısı zaman zaman azalsa da çiçeksiz kalmadım. Çiçekten dallarının görünmediği zaman da gelecek. Bekliyorum... Yanmış keçi gübresi ve rüzgara korunaklı yarım gün güneşli dış ortam ideal. Saksıdan kurtarmanı öneririm. Çiçeklenme süresi artar sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Benim melisam bu. Ancak hiç çiceklenme olmadı. Öyle uzayıp gidiyor. Bütün gün güneş altında. Her akşam fıs fıs yapıyorum. Kurudukça suluyorum. ![]() Kopan dallatı da dalirdim başka bir saksiye tuttular sanirim. Dimdik ayaktalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
Zeytinci daha iyi bilir fakat bütün gün güneşte kaldığı için yapraklar koyvermiş gibi geliyor bana çiçeklenmeyi bilemem ama eylül'üde bekle bana kalırsa zaten beklemektan başkada yapacak bir şeyiniz yok gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
[QUOTE=yesim ozgun;483339]Benim melisam bu. Ancak hiç çiceklenme olmadı. Öyle uzayıp gidiyor. QUOTE] Uçlarını taze yerinden koparın. Yanlara doğru filiz verip sürgün yapmasını teşvik edin. Fosforlu (P) ve potasyumlu (K) gübre verin. Azotlu gübre (N)vermeyin. Gübreyi tavsiye edilenin yarısı ölçekte verin. Aşırı sulamayın. Toprağı kurudukça verin. Fıs Fıs yapmayın mantar riski olur. Yarım gün güneş yeterli. Sadece aşırı ve soğuk rüzgarlardan koruyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
Bizim buranın yahut bahçenin iklimi böyle o zaman, geçen senede eylülde çiçeklenmişti.Saksıda olma sebebi oraya buraya taşıma özgürlüğü,rüzgar oluyor kuytuya çekiyorum güneş köşeye gidiyor orada güneşlettiriyorum soğuk oluyor içeri alıyorum ayrıca bizim toprakta pek iyi sayılmaz anca domates biber salatalık. sağlıkla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|