![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Pembegül, Daha önce çiçek açmış mıydı? Yaprakları sanki limon yapraklı yalancı Melissayı andırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olmaz mı. Fosfor (P) ve Potasyum (K) bildiğimiz şeyler. (Ukalalık etmedim umarım...) Ben sadece yanmış keçi gübresi veriyorum. Unuttum bu arada. Sürgünleri çok ise ve yeşili çok canlı ise bir ikisinden uç almayı dener misiniz? Belki işe yarar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-05-2008
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#664 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-05-2009
|
Merhaba, Benim melisam da heryerinden yeni sürgünler verdi fakat çiçek oluşumu yok maalesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üzülmeyin sizinki de gerçek. Birçok kişinin peşinde olduğu aromatik yapraklı ve mavi çiçekli bir çalı. Parfüm çalısı Melissa için bildiğim kadarıyla Sn.Mutlu Kutlu, iyi ambalajlayıp satıyordu. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
|
Sayın zeytinci gerçek melisa ne renk çiçek açıyor birde bu çiçeği satan üyeye nasıl ulaşabilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Pembegül, İlk sayfada 2 no'lu mesaja bakınız. Orada gündüz fotoğraflandığı için çiçekleri kapalı halde. Akşamları yıldız şeklide uçları açılıp parfüm salmaya başlıyor. Sn. Mutlu Kutlu'yu alışveriş başlığında bulursunuz. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kokusuna duyduğum özlem için acele ediyorum sanırım. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 |
Ağaç Dostu
|
Benim melissamın dalı kırılmış. Tesadüf bu ki bir tanesi bahcedeki kedi ve köpeklerin su içmeleri için koyduğum su kapina düşmüş, o dal yaşiyor, diğeri saksının içinde kalmış ve güneşten kurumuş. O 2 dali da aldim. Hemen suya koydum. Ne yapmaliyim? Melissa konusunda cok tecrübesizim. Su da mı, köklendireyim yoksa hemen toprağa mı ekeyim, bilemedim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Bendeki anaçın (bahçede) üzerinde bu güne kadar hiçbir zararlı görmedim, çekirge dahil, zira bahçede yeterince bol. Kuvvetli rüzgardan başka. Sizininki mutlaka açar diye düşünüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaç Dostu
|
Bence toprağa dikin. Gölgede tutun kuvvetli sıcakları atlatıncaya kadar. Çelikten kolay yetişiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
Ona iyi bakın. Ekim sonuna kadar ümidinizi kaybetmeyin ![]() Düzenleyen Zeytinci : 12-08-2009 saat 17:15 Neden: düzeltildi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Ağaç Dostu
|
Daldırınız toprağa. Sürgün verecek iki gözü toprak üzerinde kalacak şekilde gövdeyi toprağa gömün. Nemli tutun, kurutmayın toprağını. Gölgede tutun bir süre. Işık alması yeterli. İnşallah tutar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu benim melisam bir bakarmısınız yalancı melisamı acaba. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 29-08-2008
|
Sn. pembegül, Yaprakları benziyor ama çiçek dizilişi benzemiyor, her ne kadar çiçeği benzesede. Kokmuyosa kesinlikle yalancı melisadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Pembegül, Lütfen, Tıbbi ve aromatik bölüme bakınız. Orada Yalancı Melissa başığında konu işleniyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Sn Zeytinci selamlar, Benim melisada 1 haftadır çiçeklendi ve müthiş kokusunu buram buram yaymağa başladı,arkadaşlar çiçeklerin nasıl olduğunu görsün diye foto çekip koyuyorum.Bu sene erken açtı eylülde açardı böylesi daha iyi oldu tabi,saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2009
|
Melisa çiçeği tohumu olan var mı? Tohumdan mı oluyor yani. O güzel kokuları bende duymak istiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaç Dostu
|
Sn. İsolet, Tohum ekimi ile yetişiyor. Ciddi sabır işi. Çelik dikimi/daldırma ile de oluyor. Daha kolay. Benim anaç melissa tohum yapmaya başladı. Şubat ayına kadar tohum yapmaya devam edecek. Yeşil parmaklı olanlara hepsini göndereceğim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gece çekimi güzel olmuş. Daha önce çiçek açmamasına şaşırdım. 20 mayıs'dan beri çiçeklenme devam ediyor. Çiçek sayısı zaman zaman azalsa da çiçeksiz kalmadım. Çiçekten dallarının görünmediği zaman da gelecek. Bekliyorum... Yanmış keçi gübresi ve rüzgara korunaklı yarım gün güneşli dış ortam ideal. Saksıdan kurtarmanı öneririm. Çiçeklenme süresi artar sanırım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
|
Benim melisam bu. Ancak hiç çiceklenme olmadı. Öyle uzayıp gidiyor. Bütün gün güneş altında. Her akşam fıs fıs yapıyorum. Kurudukça suluyorum. ![]() Kopan dallatı da dalirdim başka bir saksiye tuttular sanirim. Dimdik ayaktalar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 | |
/
|
Alıntı:
Bizim buranın yahut bahçenin iklimi böyle o zaman, geçen senede eylülde çiçeklenmişti.Saksıda olma sebebi oraya buraya taşıma özgürlüğü,rüzgar oluyor kuytuya çekiyorum güneş köşeye gidiyor orada güneşlettiriyorum soğuk oluyor içeri alıyorum ayrıca bizim toprakta pek iyi sayılmaz anca domates biber salatalık. sağlıkla kalın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 | |
/
|
Alıntı:
Zeytinci daha iyi bilir fakat bütün gün güneşte kaldığı için yapraklar koyvermiş gibi geliyor bana çiçeklenmeyi bilemem ama eylül'üde bekle bana kalırsa zaten beklemektan başkada yapacak bir şeyiniz yok gibi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=yesim ozgun;483339]Benim melisam bu. Ancak hiç çiceklenme olmadı. Öyle uzayıp gidiyor. QUOTE] Uçlarını taze yerinden koparın. Yanlara doğru filiz verip sürgün yapmasını teşvik edin. Fosforlu (P) ve potasyumlu (K) gübre verin. Azotlu gübre (N)vermeyin. Gübreyi tavsiye edilenin yarısı ölçekte verin. Aşırı sulamayın. Toprağı kurudukça verin. Fıs Fıs yapmayın mantar riski olur. Yarım gün güneş yeterli. Sadece aşırı ve soğuk rüzgarlardan koruyun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|