![]() |
|
![]() |
#511 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn Acemi çiftci, 3 adedi bir saksıda bence ideal. Bu çalı tek ana gövdeden yan sürgünler vererek büyüyor. 3 gövdeli yapı dolgun görüntü verir diye bence uygun. 2 de olabilir. Ama tek kökü ben beğenmiyorum. Gönül kimi severse güzel odur. Siz bildiğiniz gibi yapınız. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#512 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Müjgan Yılmaz, Müthiş bir bilgi. Ben cesaret edemezdim. Risk aldınız, uyguladınız ve kazandınız. Bize bravo demek düşer. Tebrik ediyorum. Son teknik kaç gününüzü aldı? Bizim gibi 2-3 hafta beklemediniz sanırım. Tohum ekiminde sizi izleyenler olacaktır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#513 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Sevgili arkadaşlar, Cumartesi Urla'ya yeni evine ( bahçeli , yüzme havuzlu nefis bir villa) taşınan lise arkadaşıma gittik. Ev hediyesinin yanında kendi çimlendirdiğim, viyole şaşırttığım 4 minik Melissayı bahçesine eksin, İzmir'in harika Eylül akşamlarında nefis kokusunu duydukça beni hatırlasın diye armağan götürdüm. Ziyaret sonunda evin etrafını, bahçeyi gezerken bir de ne göreyim? Bahçenin harika peyzajında bol miktarda Melissa kullanılmış... ( Kesin sizinkilerdendir Sevgili Zeytinci ![]() Benim 35 yıllık zarif arkadaşım hediyesinden ötürü çok mutlu oldu. Ve benim Melissaları evin giriş kapısının yanına ekeceğini söyledi... Eylül akşamlarında ilk koku onlardan gelecek ![]() ![]() Bu güzel evin havuzunda yaz sezonunun açılışını yapmamak olur muydu??? Olmazdı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#514 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2009
|
Merhaba, Ben Zeytinci'nin gönderdiği tohumları bugün aldım. Bilgi almak için de bu başlığı okurken melisanın (bu tip sarıcı melisa) zehirli olduğunu okudum. Benim evde küçük bir kızım var ve ne yapacağı hiç belli olmuyor. Eğer zehirli ise ve zarar veriyorsa maalesef bu bitkiyi ekemeyeceğim demektir. Bana bu konuda bilgi verebilir misiniz? Bu bitki 1,5 yaşındaki bir çocukla aynı ortamda bulunabilir mi? Not: Melisayı balkonda tutacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#515 |
Ağaç Dostu
|
Dilhana hocam, Arkadaşınızınkiler zeytinci öncesi döneme aittir. ![]() Urla bu yıl parfüme doyacak desenize. ![]() Zeytinci güzel yurdumun diğer köşelerine Melissayı taşımak için üzerine düşeni yaptı. ![]() Her Melissanın altından biz çıkacağız diye iddiamız yok. Barut çiçekleri, İğde ve Limon çiçekleri zaten sarhoş gibiyiz. O kendini özlettiriyor. Şimdi dostlar onu daha çok sevenine ulaştıracak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#516 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=aychim;418880]Merhaba, Eğer zehirli ise ve zarar veriyorsa maalesef bu bitkiyi ekemeyeceğim demektir. QUOTE] Sn. Aychim, Bir bilen sn. Mine hanım yazmıştı. Ona sorun derim. Baskı olarak kullanıldığı parfümünün de adı zehir (Poison). Aman çocuklara zararı olmasın. Düzenleyen Zeytinci : 18-05-2009 saat 20:10 Neden: yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#517 |
Yeni Üye
|
melisa tohum çimleme
Merhaba Sn. Zeytinci, 1 saattir forumda arıyorum ama bulamadım. Ne olur tohumları nasıl çimlendireceğimi de yazın bana. Biliyorum size çok zahmet olacak ama lütfen rica ediyorum beni daha fazla aranmaktan kurtarın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#518 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2009
|
Buyrun Sn. Aychim, Sn. Zeytincinin bir açıklamasını buldum, umarım işinize yarar; "Melissa, en sevdiğim kokululardan biridir. Çiçeği çok gösterişli olmasa da akıllı çiçeklerin başında gelir. Gündüz kendini tutar akşam olunca saldığı parfümü ile aklınızı başınızdan alır. Karınca kararınca bu güzelin yaygınlaşması için yardımlarım oldu ve olacak. Bu da bizim paylaşım mutluluğumuz. Saksı toprağını (torf) saksıya koyun. Sulayın. Üzerine kapsüllerinin içinden nazikçe çıkardığınız (çakı, tırnak yardımı ile) tohumları saksı üzerine ekin. Tohumları kapatacak kadar daha torf koyun ve üzerini naylon/stretch film kapatın. Toprağını fıs fıs ile nemli tutun. Arada havalandırın. 2 ila 3 hafta içinde çimleneceklerdir." |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#519 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
408 nolu mesaja bakınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#520 |
Yeni Üye
|
Çok teşekkür ederim Sn. Zeytinci. Bu tam da aradığım bilgi idi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#521 |
Ağaç Dostu
|
İyi günler sevgili melissa severler. Geçen cumartesi mumçiçeğimin enfes kokusuna bir rakip çıktı acaba ne olabilir? Arkadaşlar parfümmü sıktın çiçeğe dediler. Gerçek kokusu olduğuna inandırmak ertesi güne kaldı ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#522 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Some at, Normalde çiçeklenmesi ağustos ve kasım arasıdır. İklim değişikliğinden mi etkilendi? İçeride mi bulunuyor yoksa dışarıda bahçede mi? Koku mum çiçeğinden geliyor olmasın? Bir yanlış tespit olmasın? Bir fotoğrafını ekler misiniz mümkünse, lütfen. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#524 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2008
|
Selam Arkadaşlar, Bir şaşırtıcı bilgide benden.Antalya'dan gelen melissa fidesinin üzerinde okadar çok çiçek tohumu var ki anlatamam.Acaba yaprak da ben mi yanılıyorum diye düşündüm.Alt taraftaki fideler büyüyorlar(yandan çıkan dallar).Onlar normal bilinen yapraklar. Minik melissalar da çok yavaş büyümeye devam ediyorlar.Darısı onların başına. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#525 |
Ağaçsever
|
Arkadaşlar,çiçek tomurcuğu demek istemiştim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#527 |
Ağaçsever
|
Melissaların tomurcukları. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#528 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2009
|
Merhaba arkadaşlar; Halamdan melissa çiçeği aldım saksısı ile.1.30 2 ay kadar oluyor.Saksısı gayet büyük ve çiçekte büyük ![]() Teşekkür ederim arkadaşlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#529 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Bluejean1, Çiçeklenme Ağustos'da başlar Ekim sonuna kadar sürer. Tohum verme çiçeklenme sonrası başlar Nisan ayına kadar sürer. Haftada 1 sulamak yeterli. Suyu süzen kumlu toprak sever. Yanmış en az 3 yıllık koyun keçi gübresini sever. Çiçeği küçük yıldız şeklinde olup krem rengidir. Gündüz çiçekler kapanır akşam açılıp koku yayar. Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#530 |
Ağaç Dostu
|
Sn. S-L-I-H-A, Fotoğraflardaki tomurcuk tanımın bu yılın yeni sürgünleri. Alt fotoğrağ ise fulu olduğundan belli olmuyor ama çiçeğe benzettim. Bu mevsim çiçeklenme için erken. Antalya'da iyi güneş alıp erken çiçeklenmeye başlamış olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#531 |
Ağaçsever
|
Sayın Zeytinci; Beşgün öncesine kadar kaloriferler yanıyordu.Okula giderken balkona çıkarıp ,gelince tekrar içeri alıyordum.Üç gündür hep balkondalar.Şu an okadar çok tomurcuklandıki anlatamam.Kışı serada geçirmiş olabilir.Çünkü yaprakları sanki hiç dökülmemiş gibiydi.Yeni sürgünler belli.Buradada şaşırdı sanki.İyide oldu.Çok yakında açacaklar,bundan artık eminim. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#532 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-01-2009
|
S-L-İ-H-A Cevabın için çok teşekkür ederim.İnşallah benimkinin de çiçeklendiği zamanları görücem ![]() ![]() Saygılar sizede kolay gelsin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#533 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çiftliklerde tavukları günde iki kez yumurtlatmak için geceleyin ışıkları yakıp, müzik eşliğinde yemlendiklerini duymuştum. Zavallılar biz insanoğlunun elinde neler çekiyordu kimbilir. Bir an bunu hatırladım. Umarım böyle bir işkence edilmemiştir Melisanıza. ![]() Galiba mevsimin ilk çiçeğini siz göreceksiniz. ![]() Bizler de şaşıracağız. Fotoğraflarını bekleyelim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#534 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sn. Mine hanımın size yanıtını bir bilen başlığında okudum. Oğul otu ile karıştırıldığı için ve sarılıcı tanımı yapıldığından tereddüt oluşabiliyor. Melissa çalı formunda insan boyunda bir bitki. Sarmaşık gibi sarılmıyor. Çocuklar merak edip yaprak yer mi bilemem. Parfümün adının ''Poison'' olması zehirli olduğu için midir onuda bilemem.Karar sizin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#535 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
Bende merak ettim şimdi bu ayda çiçeklenirse, bizimkiler çiçek açarken tohumlanma döneminemi girecek? yani biraz feleği şaşmış olmayacakmı? ![]() Son mesajınızda "melisanız az gelişmiş biraz" dediniz kendisi biraz alındı galiba bir anda atağa kalktı ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#536 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Monser, Sn. S-L-I-H-A'nın çiçeği açarsa bize bir bilgi öğretecek. Aylar değil, bulunduğu iklim mi önemli? Ayrıca bizimle dalga geçeçek, sizinkiler açmadı mı diye. Bizimkiler çiçeklenirken o tohuma durabilir, dediğiniz gibi... ![]() Sabır sabır ya sabır. Sizinki biraz utanmış ve alınmış eleştirilerimizden. Saksı toprağı mikroorganizmaları sıcaklarla beraber sürgünlenmesini teşvik etti sanırım. (Yanlış ise hocalar düzeltsin lütfen ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#537 |
Ağaç Dostu
|
Snowman den aldığım Melisa da bol tomurcukta, havalar sıcak giderse haftaya açar gibi. Belki sera ortamında yetiştiği için erken çiçeklenecekler. Önceki yıl sopa halinde fidesini alıp, dışarıdaki saksıya diktiğim fide, sizin yazdığınız gibi Ağustos ayı ortalarında açmıştı. Ama itiraf etmeliyim ki erken açacak olması sevindirdi beni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#538 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Limon, Beklentiniz gerçekleşirse çiçeklenmenin iklim ve yerleşim yerine göre değiştiği sonucuna varacağız sanırım. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#539 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-10-2007
|
4 gündür şehir dışındaydım... Akşama eve geldiğimde çiçeklerim susamıştıır diyerek balkona bir daldım... Ve şok geçirdim. Bu koku, bu koku hayır canım olamaz bu mevsimde diyordum bir yandan... Bir baktım benim melissa da çiçek açmış.. Gece tüm balkonu kokusu sarmış. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-03-2009
|
Ben de bir yakınımın bahçesinde 2 tane kocaman (ağaç gibi olmuş) Melissa olduğunu ve üzerinde hala tohumlar olduğunun farkına vardım.. ![]() ![]() Bakmak ve görmek arasındaki farkı bir kez daha anlamış oldum.. Ve utandım Sevgili Zeytinciye yaptığım manevi baskıdan ötürü.. ![]() Burnumun dibinde varmış ve ben ona bakıyor ama görmüyormuşum.... Evet sevgili Zeytinci...üstad olarak sizden talimat bekliyorum... Kendimi affettirmek için neler yapabilirim (tohumları toplama, bekletme(?) ve sonrasında paylaşım için.) Hayatında ilk kez(40 yıl önce ilkokuldaki fasulye tohumu hariç) tohum ekip, çimlendiren biri olarak bu kadar kısa sürede aynı bitkinin tohumunu paylaşmak her kula nasip olmaz sanırım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|