![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-12-2008
|
Sn. Gokic, Zamanlama (genelde şubat ) önemlidir. Fakat uygun dalların bulunması ile kalem kalınlığında (**** daha büyük) çelikleme geniş zamanlı (yazın tercih edilmeyebilir) yapılabilir. Çelikle üretim başlığına göz atınız. Ben hem IBA'lı hemde doğrudan bahçe toprağına diktim. Toprağa diktiklerim daha kalındı ve tuttu. IBA'lılar fire verdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Monser, Çeliklerin çok güzel. Bırak üçü birarada olsun. Çeliği ayırdığında dikkat etmek gerek. Toprağı ile birlikte şaşırtmak gerek. Çelikle üretim başlığına bakın. Anaç Melissan'ın gelişmesi yavaş olmuş. Havaların serin gitmesi etkilemiş olabilir. **** sanırım uzun bıraktığın dalı beslemeye enerji harcadı. Bu dalı yeni sürgünleri desteklemek için düşünmüştük. Dipteki sürgünlerin gelişmesini engelliyorsa kesebilirsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
dalı şimdi kesmek sakıncalı olmazmı? birde esas sormak istediğim birisine vermek istediğimde **** yollamak için en uygun yol ne olabilir? saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin Melissayı merak ediyordum ki aklımı okuyup resmini koydunuz. Ben yazın sıcaklarda kesmekten çekinirim. Havalar serin gidiyor. Melissaların sürgünleri de sıcakların gecikmesi sebebiyle gecikmiş durumda. Kesmek istemezseniz iyi bakım yapınız derim. Sürgün teşviği için Azot ister gibi duruyor. Gübre vermiyor musunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
/
Giriş Tarihi: 04-08-2007
|
Alıntı:
![]() daha öncede belirtiğim gibi fazla bilgim yok yanlızca b5a denen organik sıvı gübre katkısı,4 tane inşaat civisi batırma ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayenizde B5a başlığının yarısını okudum. B5a anladığım kadarı ile topraktaki organizmaları harekete geçirip bitkinin toprakta varolan besinleri almasını temin ediyor. Toprakta azot yoksa garibim neyi alsın. ![]() Ayrıca bu çivi (demirsülfat, sacı kıbrıs) konusu demir eksikliği için yapraklar sarardığında tavsiye ediliyor. Kümes gübresi kullanımı tecrübe ister. Yanlış uygulama zarar verebilir. Yanmış gübrede (2,3 yıllık) problem yoktur, zira topraklaşmıştır. Tavsiyem hep basit uygulamalar. N'si (azotu) yüksek sıvı besin, yeşili coşturur. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|