![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Çiçeksever
Giriş Tarihi: 13-12-2006
|
Buda begonvil ve melisam
melisayı tohumdan ürettim. Acayip büyüdü. Begonvilim yanında yaseminim de var. Hepsi birbirine girdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-05-2007
|
cestrum nocturnum(Karakedi veya melisa) çiçeğini çok aradım ama bulamadım; tohum veya çelik olarak gönderebilecek arkadaş varmı? o güzel kokusu hala hafızamda. bir de bakımı konusunda bilgisi olan arkadaş varsa paylaşırsa sevinirim... Düzenleyen kartal12 : 01-06-2007 saat 10:03 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2008
|
Alıntı:
Yazınızı okuyunca çok gülmüştüm. Bugün bir benzeri benim başıma geldi. Çiçek açmak üzere olan melisa'mın her aşamasını takip ediyor ve güzel kokusunu hasretle bekliyorum. Yapraklarını elimle tutup kokladığımda güzel bir koku duydum, sizin yazdıklarınızı hatırlayınca elimi kokladım, meğer koku biraz önce elimi sürdüğüm fesleğenin kokusuymuş. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Bu bitkiyi hiç görmedim ama bende ciddi bir merak uyandırdı doğrusu tez vakit aramam lazım bu bitkiyi zaten bu forumlar yüzünden birçok bitki tanıdım ve evim yakında sayenizde seraya dönüşecek..Peki çiçek açıyormu bu melisacık.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-06-2007
|
merhabalar çiçek keyifleriniz nasıl aslına bakarsanız çiçeklerden pek anlamam ama ofisimde bir sürü çiçek yetiştirdim. Bir köşe çiçek bahçesine döndü.Fakat daha önce hiç melisa yetiştirmedim melisa güneş mi sever , gölge mi sever,kışın ölür mü yoksa mevsiminde tekrar canlanır mı.Suyla ilişkisi nasıldır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
|
Bu bitkiyi nasıl edinebilirim? tohumu olup ta paylaşmak isteyen varmı acaba? bakımı topragı konusunda bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim denizakvaryumu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Merhaba
Kudret Bey, Sizde hazır Yalova' dayken ben sizden 1 dal almak isterim. Ben de Bursa' dayım. Mümkün müdür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2007
|
Fidan isteği
Alıntı:
Zamanı epey gecirdim galiba.Şayet elinizde mevcut Melisa fidanı varsa iki adet istiyordum.Sapancada oturmaktayım.Saygılar.nevzataydemir@gmail.com. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-12-2009
|
Sayın kudret ben de melisa fidesi veya tohumundan istiyorum. Bahçemde melisa yok. Burada okudukça ben de heveslendim. Şimdiden teşekkürler. Düzenleyen Sevilay : 29-12-2009 saat 23:39 Neden: İmlâ |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Bende merak ettim ..Arkadaşlar heveslendiriyorsunuz.Şimdi Melisa aramak lazım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Melisa'sı açan var mı? Benimki durmadan yaprak ve sürgün veriyor ama bu sene açmayacak sanırım. Çok boya gitmişti budadım şimdi yanlardan dallar sürmeye başladı. Açması için olgunlaşması mı lazım acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2006
|
Sn Limon bu mevsimde çiçeklerinin olması gerekir. Temmuz ayı içinde budama yaptıysanız çiçek tomurcuklarını da bitki üzerinden atmışsınız demektir. Bu sene çiçek beklemeyin. Bir daha budama yaparsanız kış başında yapın. Yazın çiçek açacak bitki yazın budanır mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Yok Şükran Hanım geçen hafta budadım ben ümidi kesince. Bu bahar almıştım çeliklerini. Yaz sonu geldi baktım açmayacak, boyu da çok uzamış. Yanlara yayılsın diye boydan kısalttım. Kızmayın Hocam bir daha olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-05-2007
|
Bu sene açmayacak herhalde diye düşünürken, benim melisam sürpriz yapıp geçen hafta açtı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
|
Sevgili Limon, Umarım sizinki de size sürpriz yapar en kısa zamanda. Resmini bu akşam veya yarın seve seve yükleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2007
|
Kudret Bey, Özelden size bir mesaj attım, bakabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaçsever
|
Merhabalar, Sürpriz yapıp açan melisamın resmi. Akşam olunca çiçeklerini biraz daha açıyor ve tabii ki nefis kokular yayıyor. ![]() Bir fotoğrafı daha var, ama beceremedim yüklemeyi. Tekrar deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
|
Evet, sonunda becerdim. Kötü bir çekim biliyorum, ama bu sayede makineyi kullanmayı da öğreneceğim inşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel Bahar Hanım. Bu arada benimki de sürpriz yaptı gerçekten ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|